Vierailija

Seurustelen, mutta lapsia ei ole, joten niihin ei tarvitse rahaa tuhlata. Pakollisiin menoihin menee kuukausitasolla n. 2 000 eur, joten puolet jää säästöön. En ole innostunut osakesäästämisestä tai rahastoista tmv., joten niihin en jaksa rahoja laittaa. Nyt säästöt makaavat normitilillä ja välillä käydään miehen kanssa matkoilla, mutta ei siihenkään saa kaikkea ylimääräistä kulumaan. Mihin siis sijoittaisin ylimääräiset varat?

 • ylös 7
 • alas 9

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

No mihin sijoitat!? Asuntoon ja niihin kamaliin osakkeisiin, voi yksinkertaisuus.

Älä nyt merkkilaukkuihin ainakaan...

 • ylös 22
 • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kyllä sen saa kulumaan helpostikin. Vähän useemmin ravintolaan ja ruoat jostain Stockan Herkun kalleimmasta päästä, sisustus ja koriste-esineet viimeisen päälle design ja vaatekaappi täyteen. Käy vaikka netissä ostoksilla niin ei ainakaan valikoima lopu kesken.

 • ylös 22
 • alas 0
Vierailija

1. Kohota elintasoasi hankkimalla isompi asunto paremmalla sijainnilla
2. Osta palveluita (siivous, sisustus, puutarhuri, personal trainer jne)
3. Käy maksullisissa kulttuuri/urheilutapahtumissa
4. Osta laadukkaampaa ruokaa, vaatteita ja kenkiä
5. Jos vielä jäi säästöön, pistä loput indeksirahastoon. Muutaman vuoden päästä voit ostaa sijoitusasunnon.

 • ylös 21
 • alas 0
Vierailija

Anna mulle, niin ryyppään itseni hengiltä. Säästyy yhteiskunnalta aikamoiset rahat kun en ole enää loisena kuppaamassa. Ajattele, että lahjoitat ne hyväntekeväisyyteen.

 • ylös 18
 • alas 1
Vierailija

On muitakin arvoja kuin raha. Mutta se sinun täytyy itse tajuta.
T.hyväntekeväisyyteen anonyymisti lahjoittanut

Vierailija

Sijoita ne. Osakkeet ja rahastot ovat vaivattomin tapa, mutta voit sijoittaa myös reaaliomaisuuteen, kuten asuntoihin ja metsään.

Kun säästössä on riittävästi, voit eläköityä aiemmin.

 • ylös 10
 • alas 0
Vierailija

Me lyhennetään asuntoa. Saatiin kummatkin miehen kanssa palkankorotus, mutta pankin kanssa on hankala muuttaa lainoja. Joten meillä on aina tilillä rahaa xxxx euroa ja muista teen joka kk ylimääräisen lyhennyksen.

Laina loppuu 38 erän jälkeen. No, taloyhtiössä alkaa vuoden päästä putkiremontti.

Vierailija

Olen miettinyt tuota hyväntekeväisyys-vaihtoehtoa, mutta niissä arveluttaa aina se, menevätkö rahat oikeasti kohteeseen asti vai käytetäänkö niistä suurin osa hallinnollisiin kuluihin ja muuhun kuin itse asiaan. Onko suosituksia joistain hyvistä hyväntekeväisyyskohteista, joissa hallinnollisten kulujen osuus on minimoitu? Itselleni en halua lisää ostella: tavaraa (vaatteita ym.) on jo liiaksikin asti. 

Ap

Vierailija

Anna oikeasti tarvitsevalle, työttömälle, opiskelijalle tms. Jos et halua rahaa antaa niin voit ostaa ruokakasseja ihmisille

 • ylös 12
 • alas 0
Vierailija

Voi kunpa minullakin olisi "ylimääräistä" rahaa :(

Osta laadukasta ruokaa, suosi suomalaista(pienyrittäjia) esim sisustuksessa ja vaatteissa. Kierrä jokainen seutusi ravintola ihan vain kokeilu mielessä, kokeile erilaisia harrastuksia( mm jousiammunta, keilailu, keppihevos ravit).

Laita hyväntekeväisyyteen, maksa vaikka jonkun vähävaraisen eläikeläisen ravintola illallinen. Vie sairas lapsi elokuviin tai teatteriin.

Sijoita asuntoon ja anna se jollekkin opiskelijalle/eläkeläiselle halvalla vuokralla.

Onhan noita

Vierailija

Pistä säästöön. Jonain päivänä olet vanha ja tarvitset esim. kotiapua. Se ei ole ilmaista. Lisäksi kun on millä mällätä, pystyy valitsemaan paremmantasoisen vanhainkodin.

 • ylös 11
 • alas 1
Vierailija

Helposti tuo ja enemmänkin multa menee. Kaikenlaiset hömppähoidot, personal treinerit luomuruuat sun muut että pysyn nuorena vievät osansa. Sitten kun asun vähän isommin ja paremmalla paikalla, remppasin vähän laadukkaammilla materiaaleilla ja käytin sisustusarkkitehtiä, design huonekaluja niin meni paljon rahaa. Premium auto joka vaihdetaan 2-3 vuoden välillä niin menee 2-3 tonnii kk.

Sitten vielä pari pitkää ulkomaan matkaa vuodessa päälle.

Isot on velat mutta ei väliä kun naapurit ovat kateellisia ja melkein sylkevät päälle.

Vierailija

Osa ilman muuta osakeindeksirahastoon. Näin sinulle kertyy vähitellen mukava summa, jota voit käyttää siinä tapauksessa, että tulot jossain vaiheessa laskevat.

Kannattaa tutustua hyväntekeväisyysjärjestöihin tarkemmin. Niistä löytyy monia hyviä vaihtoehtoja.

Vierailija

Voih saanko lainaksi kymppitonnin? Pliis. En dokaa enkä hillu, saisin vain elämäni kuntoon.
T
Sh

Vierailija

Eläkkeeni ei todellakaan tule olemaan näillä tuloilla surkea. En usko, että tulotaso tästä hirveästi tippuu lopputyöuran aikana, joten vaikka eläkkeet leikkautuisivat 30 %:iin tuloista, niin tulisin mainiosti toimeen. 

Tuota itselleni tärkeän asian eteen rahaston perustamista olen miettinyt. Se voisi olla hyvä keino tukea itselleni tärkeää/tärkeitä asioita ilman että siinä on noita hyväntekeväisyysjärjestöjen ongelmia. 

Ap

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla