Vierailija

Katsoin viime kevään sisäänpääsyrajoja yo-pohjaisille tutkinnoille ja en nyt tajua tätä.
Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnon alimmaksi hyväksytyksi pisteiksi on ilmoitettu 3,00. (tämä siis Tampereella Tredussa).
Hakuperusteiden mukaan lukion yo-todistuksesta saa pisteitä 1-16 ( keskiarvosta 5,50 saa yhden pisteen ja keskiarvosta 9,25-10 saa 16. Keskiarvoista saadut pisteet skaalautuvat siis tuolle välille.) Ensimmäisestä hakukohteesta saa 2 pistettä ja jos työkokemusta on yli 12kk saa pisteitä 3.
Onko siis oikeasti niin että tuo annettu alin hyväksytty pistemäärä on näin laskettu? Vai onko joihinkin amiksiin olemassa joku oma pistelaskusysteeminsä? Tuntuisi hullulta, että opiskelemaan pääsisi jo hieman päälle vitosen lukiotodistuksella... Vertailuna lähihoitajaksi oli alin hyväksytty pistemäärä 19,00 mikä tuntuu todella korkealta! Tuon perusteella edes kympin todistuksella ei pääsisi opiskelemaan lähihoitajaksi mikäli ei olisi työkokemusta laisinkaan. Miten tuo pistelaskusysteemi menee? Tietääkö joku tarkemmin?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Vierailija

HElp? Nostan tätä vielä... Mitään pääsykokeita tuonne ei ole, joten siitäkään ei ole kyse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Häh, amitsuun mitää lukioo tarvii, itse pääsin aikoinaan peruskoulupohjalta, nykyään ei pääse enään jos on yli 30v vaikka halua olis uudelleenkouluttautua

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla