Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi pitäisi suosia suomalaista ruokaa, joka on yleensä muita kalliimpi?

Vierailija
13.04.2017 |

Sitä kun paljon toitotetaan, että suosi suomalaista. Miksi? On ollut kaikenlaisia skandaaleja, jotka ovat osoittaneet, ettei suomalainen ruoka ole "puhtaampaa" tai "rehellisempää" kuin muidenkaan maiden. Ja lisäksi se suomalainen on yleensä huomattavasti kalliimpi.

Kommentit (32)

Vierailija
1/32 |
13.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jotta valuutta kiertäisi oman porukan sisällä. Lisää työllisyyttä täällä Suomessa.

Vierailija
2/32 |
13.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruoka valitaan sisällön mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/32 |
13.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jotta valuutta kiertäisi oman porukan sisällä. Lisää työllisyyttä täällä Suomessa.

Tämä on kyllä totta ja erittäin hyvä pointti. En kuitenkaan vielä pelkästään tämän takia lähtisi maksamaan 2-3 kertaa enemmän.

Vierailija
4/32 |
13.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Skandaaleista huolimatta suomalainen ruoka on huomattavasti puhtaampaa kuin ulkomainen ruoka keskimäärin. Sinulle vain ei kerrota kaikista niistä ruokaeristä, jotka jäävät jo tarkastusvaiheessa päätymättä kaupan tiskille.

Toisaalta miksi mennä kampaajalle Suomessa ja siten lihottaa hänen tilipussiaan, kun Virossa useimmat palvelut ovat halvempia kuin meillä. Eli kannustan kaikkia korjauttamaan autonsa, käymään kosmetologilla ja kampaajalla, ompeluttamaan vaatteensa ja tilaamaan myös juhlissa syötävät kakut Virosta. Se on halvempaa ja siitäkin mukavaa, että niin saadaan Suomeen lisää työttömiä. Lääkärissä ja hammaslääkärissä ei kannata käydä Suomessa, koska Bulgariassa tai Virossa on halvempaa. Tavarat kannattaa tilata ulkomaisista verkkokaupoista, jotta ei epähuomiossa tulisi samalla maksaneeksi jonkun suomalaisen palkkaa jne.

Ja jos rakennat tai remontoit, niin varmistathan, että remppaajat tulee Itämeren etelärannalta. He eivät vaadi niin isoa palkkaa kuin suomalaiset.

Vierailija
5/32 |
13.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisihan se kiva tukea kotimaista työllisyyttä mutta eihän se raha mene tuottajille vaan keskusliikkeille!!

Lihakilosta tuottaja saa 2€ vaikka kaupan ulosmyyntihinta on 28-56€!! Mielelläni maksaisin suoraan tuottajalle vaikka 10€/kilo mutta kun hekin pyytävät yhtäkkiä sen 30€/kilo. Ahneus iskee heti.

Ei tavallisella kuluttajalla ole varaa valita, se ostetaan mikä on tarjouksessa.  Alkuperämaasta huolimatta.

Juustojen suhteen taas ostan mieluiten sitä mistä tykkään, yleensä ranskalaista, italialaista tai espanjalaista juustoa. Ei voi sillekään mitään että ne on paremman makuisia. Miksi söisin jotain pahaa vain siksi että se on kotimaista??

Kotimaiset omenat on sikahintaisia, onneksi niitä saa omista puista kuten marjojakin. Persikoita, ananasta, banaaneja yms ei meillä tunnu kasvavan.

Vierailija
6/32 |
13.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa käytetään moneen maahan verrattuna paljon vähemmän pestisidejä, kun kylmä talvi pitää laji- ja yksilömäärät pienempinä. Voimyös miettiä onko ympäristön kannalta järkevää ostaa vaikka brasilialaisia tai japanilaisia omenoita, kun Suomessakin kasvaa omppuja. Suomalaiset marjat on ainakin vielä turvallisempia (ekinokokki) ja usein maukkaampia (ainakin tänne tuodut espanjalaiset mansikat on aina olleet tosi vetisiä). Ja sitten tietysti se työllisyysaspekti.

Aina kotimainen ei välttämättä ole paras (esim. kasvihuonetomaatit etenkin talvella kuluttavat enemmän energiaa kuin jos tuotaisiin vaikka Hollannista), mutta usein on vaikka hinta olisikin kalliimpi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/32 |
13.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Aina kotimainen ei välttämättä ole paras (esim. kasvihuonetomaatit etenkin talvella kuluttavat enemmän energiaa kuin jos tuotaisiin vaikka Hollannista), mutta usein on vaikka hinta olisikin kalliimpi.

Usealle (ja yhä useammalle) se hinta vain sattuu olemaan merkittävin tekijä, sillä pienituloisia on iso määrä. Keskituloisellekin on hinnalla merkitystä. Poinntini on, että vaikka suomalainen olisikin joskus (ei aina) parempaa, niin ei kai sentään niin paljon parempaa, että siitä pitäisi maksaa tuplasti tai triplasti.

Vierailija
8/32 |
13.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Aina kotimainen ei välttämättä ole paras (esim. kasvihuonetomaatit etenkin talvella kuluttavat enemmän energiaa kuin jos tuotaisiin vaikka Hollannista), mutta usein on vaikka hinta olisikin kalliimpi.

Mutta kuitenkin kotimainen kasvihuonetomaatti jää ympäristöystävällisemmäksi kuin espanjalainen tomaatti, jos suomalainen kasvihuone käyttää lämmitykseen kotimaista lämmönlähdettä. Espanjalainen tomaatti ei tarvitse lämmönlähteitä, mutta sitä rasittaa puolestaan pitkä kuljetusmatka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/32 |
13.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No mietippä sitä.

Vierailija
10/32 |
13.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Aina kotimainen ei välttämättä ole paras (esim. kasvihuonetomaatit etenkin talvella kuluttavat enemmän energiaa kuin jos tuotaisiin vaikka Hollannista), mutta usein on vaikka hinta olisikin kalliimpi.

Mutta kuitenkin kotimainen kasvihuonetomaatti jää ympäristöystävällisemmäksi kuin espanjalainen tomaatti, jos suomalainen kasvihuone käyttää lämmitykseen kotimaista lämmönlähdettä. Espanjalainen tomaatti ei tarvitse lämmönlähteitä, mutta sitä rasittaa puolestaan pitkä kuljetusmatka.

Espanjalainenkaan tomaatti ei kasva ilman reipasta lannoitusta ja keinokastelua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/32 |
13.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Aina kotimainen ei välttämättä ole paras (esim. kasvihuonetomaatit etenkin talvella kuluttavat enemmän energiaa kuin jos tuotaisiin vaikka Hollannista), mutta usein on vaikka hinta olisikin kalliimpi.

Mutta kuitenkin kotimainen kasvihuonetomaatti jää ympäristöystävällisemmäksi kuin espanjalainen tomaatti, jos suomalainen kasvihuone käyttää lämmitykseen kotimaista lämmönlähdettä. Espanjalainen tomaatti ei tarvitse lämmönlähteitä, mutta sitä rasittaa puolestaan pitkä kuljetusmatka.

Ruuan energiankulutuksesta ja ympäristövaikutuksista ylivoimaisesti suurin osa syntyy siinä kasvatusvaiheessa, oli kyse sitten kasveista tai eläimistä. Pakkaus ja kuljetus ovat huomattavasti pienempi osuus. Mitä tarkoitat kotimaisella energialla? Turvetta? Ydinvoimaa? Vesi- tai tuulivoimaa? En ole tietoinen maalämmön käytöstä kasvihuoneissa, mieluusti kuulisin onko se mahdollista.

Vierailija
12/32 |
13.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Aina kotimainen ei välttämättä ole paras (esim. kasvihuonetomaatit etenkin talvella kuluttavat enemmän energiaa kuin jos tuotaisiin vaikka Hollannista), mutta usein on vaikka hinta olisikin kalliimpi.

Mutta kuitenkin kotimainen kasvihuonetomaatti jää ympäristöystävällisemmäksi kuin espanjalainen tomaatti, jos suomalainen kasvihuone käyttää lämmitykseen kotimaista lämmönlähdettä. Espanjalainen tomaatti ei tarvitse lämmönlähteitä, mutta sitä rasittaa puolestaan pitkä kuljetusmatka.

Espanjalainenkaan tomaatti ei kasva ilman reipasta lannoitusta ja keinokastelua.

Jep,juuri nämä ovat ne miinukset:

"Huomattavia kasvihuonekaasupäästöjä syntyy pohjoisissa oloissa talvikaudella vihannesten kasvihuonekasvatuksesta. Suomalaisen talvella kasvatetun tomaatin hiilijalanjälki on 5–7 kiloa tomaattikiloa kohden, kun taas Espanjasta kuljetetun tomaatin hiilijalanjälki on vain noin puoli kiloa tomaattikiloa kohden [12]. Espanjalainen tomaatti ei silti välttämättä ole hyvä vaihtoehto, sillä sen viljelyssä käytetään runsaasti vettä ja torjunta-aineita." (Tiedot Ilmasto-opas sivustolta)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/32 |
13.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä maksan mielelläni kotimaisesta ruuasta ja muistakin tuotteista. Näin osaltani tuen Suomen taloutta

ja yrittäjyyttä.

Vierailija
14/32 |
13.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haluatko hyvinvointia, työtä ja rahaa Suomeen vai antaa rahat jonnekin muualle? Yksinkertaista. Suomalainen ruoka on myös puhtaampaa kuin monessa muussa maassa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/32 |
13.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuri oli lehdessä uutinen Hollannissa varastetuista hevosista joka teurastettiin ja myytiin naudanlihana.

Hyvää ruokahalua *♡*

Vierailija
16/32 |
13.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Aina kotimainen ei välttämättä ole paras (esim. kasvihuonetomaatit etenkin talvella kuluttavat enemmän energiaa kuin jos tuotaisiin vaikka Hollannista), mutta usein on vaikka hinta olisikin kalliimpi.

Mutta kuitenkin kotimainen kasvihuonetomaatti jää ympäristöystävällisemmäksi kuin espanjalainen tomaatti, jos suomalainen kasvihuone käyttää lämmitykseen kotimaista lämmönlähdettä. Espanjalainen tomaatti ei tarvitse lämmönlähteitä, mutta sitä rasittaa puolestaan pitkä kuljetusmatka.

Espanjalainenkaan tomaatti ei kasva ilman reipasta lannoitusta ja keinokastelua.

Jep,juuri nämä ovat ne miinukset:

"Huomattavia kasvihuonekaasupäästöjä syntyy pohjoisissa oloissa talvikaudella vihannesten kasvihuonekasvatuksesta. Suomalaisen talvella kasvatetun tomaatin hiilijalanjälki on 5–7 kiloa tomaattikiloa kohden, kun taas Espanjasta kuljetetun tomaatin hiilijalanjälki on vain noin puoli kiloa tomaattikiloa kohden [12]. Espanjalainen tomaatti ei silti välttämättä ole hyvä vaihtoehto, sillä sen viljelyssä käytetään runsaasti vettä ja torjunta-aineita." (Tiedot Ilmasto-opas sivustolta)

Ne työolot ovat siellä usein myös aika karmeat.

Näin dokumentin, jossa paperiton työvoima nukkuu jossain ulkona kasvihuonemuovikasoissa ja saa palkaa sen verran, että saa hiukan ruokaa. Ei ole eläkkeitä tai terveydenhoitoa, eikä asuntoa, tai mitään muutakaan.

Vierailija
17/32 |
13.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä se menee niin, että kun kysyntä ja kulutus kasvaa, hinnatkin laskee. Senkin takia kaikkien pitäisi suosia kotimaista.

Vierailija
18/32 |
13.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olisihan se kiva tukea kotimaista työllisyyttä mutta eihän se raha mene tuottajille vaan keskusliikkeille!!

Lihakilosta tuottaja saa 2€ vaikka kaupan ulosmyyntihinta on 28-56€!! Mielelläni maksaisin suoraan tuottajalle vaikka 10€/kilo mutta kun hekin pyytävät yhtäkkiä sen 30€/kilo. Ahneus iskee heti.

Ei tavallisella kuluttajalla ole varaa valita, se ostetaan mikä on tarjouksessa.  Alkuperämaasta huolimatta.

Juustojen suhteen taas ostan mieluiten sitä mistä tykkään, yleensä ranskalaista, italialaista tai espanjalaista juustoa. Ei voi sillekään mitään että ne on paremman makuisia. Miksi söisin jotain pahaa vain siksi että se on kotimaista??

Kotimaiset omenat on sikahintaisia, onneksi niitä saa omista puista kuten marjojakin. Persikoita, ananasta, banaaneja yms ei meillä tunnu kasvavan.

Kyllä se tuottaja myy sinulle lihaa 10e/kg. Tosin silloin joudut ostamaan koko eläimen ja itse huolehtimaan niin teurastuksesta, paloittelusta, teurasjätteiden hävityksestä, kuljetuksesta kuin tarkastuseläinlääkärin palkkioista.

Vierailija
19/32 |
13.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole pakko. Voit ihan hyvin ostaa brasilialaista lihaa, jos siltä tuntuu.

Itse ostan mieluummin kotimaista, vaikka sitten maksaisikin enemmän.

Vierailija
20/32 |
13.04.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi joku palkkaisi ap:n, jos ulkomaalainen tekee saman työn halvemmalla?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yhdeksän seitsemän