Pöydälle unohtunut ruoka
Laitoin eilen myöhäisillasta ruokaa tälle päivällä (kanankoipia riisipedillä) ja jätin sen pöydälle jäähtymään. Heräsin sitten 8h päästä ja tajusin että siinä on vieläkin. Meneekö suoraan roskiin? Ei viittis ruokamyrkytystä kuitenkaan ottaa..
Kommentit (18)
Mites muilla?
Voi hitto kun ärsyttää, siinä meni tän päivän lounas
Miksi tuollainen ruoka pitää tehdä ennakkoon?
Minä ainakin söisin ja syöttäisin perheellekin.
Jos epäröit, laita folio päälle ja kuumenna uunissa uudelleen.
Mä kuumentaisin vaan kunnolla uunissa ja söisin kyllä. En usko, että on tuossa ajassa vielä ruokamyrkytyskondiksessa.
Kiitos paljon! Ehkä koitan kuumentaa vielä.
Ja siksi piti tehdä eilen illalla kun siinä oli päiväys menossa ja ajattelin ettei menisi aamulla tuntia siihen kun se on uunissa
Minä en söisi. Juuri tuollaisesta joskus sain ruokamyrkytyksen.
Minä teen seuraavan päivän ruuan aina illalla lasten mentyä nukkumaan. Aamulla laitan jääkaappiin. Kertaakaan ei ole ruokamyrkytystä tullut.
Kuusi tuntia on virallinen raja. Kuumentaisin kanat juuri niin kuin yllä on neuvottu, läpikotaisin vähintään 150 asteeseen. Jos hirvittää, niin keitä uusi riisi.
Ei 8 tuntia ole aika eikä mikään. Mieti nyt, kun otat sen uunista, kestää sillä jäähtyä huoneenlämpöiseksi aika kauan. Meillä tähteetkin saattaa olla hellalla iltapäivä kahdesta ilta kymmeneen ennen kuin tajuan laitaa ne jääkaappiin. Ei oo koskaan saatu myrkytyksiä. En kyllä näe mitään järkeä tuon ruoan etukäteen tekemisessä, maistuu seuraavana päivänä kuitenkin paskalle. Eihän nahkakaan ole enää rapea. Eikö tuota nyt olis ehtiny syöntipäivänäkin valmistaa?
Vierailija kirjoitti:
Kuusi tuntia on virallinen raja. Kuumentaisin kanat juuri niin kuin yllä on neuvottu, läpikotaisin vähintään 150 asteeseen. Jos hirvittää, niin keitä uusi riisi.
Millä opilla meinasit saada syötäväksi tarkoitetun kanan sisälämpötilaksi 150°???
Vierailija kirjoitti:
Kuusi tuntia on virallinen raja. Kuumentaisin kanat juuri niin kuin yllä on neuvottu, läpikotaisin vähintään 150 asteeseen. Jos hirvittää, niin keitä uusi riisi.
Enpä enää tiedä, mistä tuon 6 tuntia repäisin, joten unohda se.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuusi tuntia on virallinen raja. Kuumentaisin kanat juuri niin kuin yllä on neuvottu, läpikotaisin vähintään 150 asteeseen. Jos hirvittää, niin keitä uusi riisi.
Millä opilla meinasit saada syötäväksi tarkoitetun kanan sisälämpötilaksi 150°???
Kylläpäs tuli kirjoitettua kaikenlaista puppua. Ajattelin tietysti uunin lämpötilaa.
Riisi ei oikeastaan mietitytä niin paljon kun itse kana. Ikuinen salmonellapelko.
Vierailija kirjoitti:
Ei 8 tuntia ole aika eikä mikään. Mieti nyt, kun otat sen uunista, kestää sillä jäähtyä huoneenlämpöiseksi aika kauan. Meillä tähteetkin saattaa olla hellalla iltapäivä kahdesta ilta kymmeneen ennen kuin tajuan laitaa ne jääkaappiin. Ei oo koskaan saatu myrkytyksiä. En kyllä näe mitään järkeä tuon ruoan etukäteen tekemisessä, maistuu seuraavana päivänä kuitenkin paskalle. Eihän nahkakaan ole enää rapea. Eikö tuota nyt olis ehtiny syöntipäivänäkin valmistaa?
Kyse oli tämän päivän lounaasta, siis töihin mukaan otettavasta. Ja kaikki meistä ei tykkää siitä nahasta ;) en viitsinyt siis aamuviideltä herätä laittamaan uuniin ja päiväyskin oli menossa vanhaksi.
Söisin kun lämmittää sen kunnolla
Vierailija kirjoitti:
Meillä tähteetkin saattaa olla hellalla iltapäivä kahdesta ilta kymmeneen ennen kuin tajuan laitaa ne jääkaappiin. Ei oo koskaan saatu myrkytyksiä. En kyllä näe mitään järkeä tuon ruoan etukäteen tekemisessä, maistuu seuraavana päivänä kuitenkin paskalle.
Et näe järkeä ruuan tekemisessä ennakkoon, mutta kuitenkin pidät tähteitä pöydällä tuntikausia, ja sitten syöt niitä seuraavana päivänä, vaikka ne maistuvat mielestäsi pahalta?
Mielenkiintoista.
Roskiin menisi meillä.