Keliaakikon mämmirasia maksaa melkein 9 euroa
Ei tosiaan ole varaa ostaa siihen hintaan. Silti menee kaupaksi.
Kommentit (15)
Niin mitä sitten? Pitäisikö kauppojen myydä halvemmalla ihan vaan siksi, että sinullakin on varaa? Ei mämmi nyt sentään ole mikään peruselintarvike, jota on pakko ostaa.
No älä osta. Ne ostavat joilla on varaa.
Kerran vuodessa 9 euroa kaataa koko talouden?
Monet gluteenittomat tuotteet on törkeän kalliita. Ymmärrän kyllä, että kysyntä on rajallista ja valmistukselle on tietyt vaatimukset ja logistiikka tuo kustannuksia, mutta silti välillä miettii, onko katteet huomattavasti parempia kuin muissa tuotteissa. Kun Vuohelan Herkun saaristolaisleipä maksaa 10 € ja keliapuodissa jopa 12 €, niin kyllä se aika paljon on yhdestä pienestä leivästä. Vaikka hyvää onkin. Samaten esim. gluteenittomat jauhot on todella kalliita. Osa on luontaisesti gluteenittomia, joten niihin ei liity edes erityisiä valmistuskustannuksia esim. vehnäjauhoihin verrattuna. Toki ymmärrän, että vehnä raaka-aineena on huomattavasti halvempi.
Kuluttajilla on oikeus keskustella hinnoista, Toki voi olla ostamatta, jos haluaa, mutta ihan aiheellista on myös herättää keskustelua aiheesta.
Jaa. Mee kysymään sossulta josko ne maksaisi sulle mämmitukea.
Vierailija kirjoitti:
Monet gluteenittomat tuotteet on törkeän kalliita. Ymmärrän kyllä, että kysyntä on rajallista ja valmistukselle on tietyt vaatimukset ja logistiikka tuo kustannuksia, mutta silti välillä miettii, onko katteet huomattavasti parempia kuin muissa tuotteissa. Kun Vuohelan Herkun saaristolaisleipä maksaa 10 € ja keliapuodissa jopa 12 €, niin kyllä se aika paljon on yhdestä pienestä leivästä. Vaikka hyvää onkin. Samaten esim. gluteenittomat jauhot on todella kalliita. Osa on luontaisesti gluteenittomia, joten niihin ei liity edes erityisiä valmistuskustannuksia esim. vehnäjauhoihin verrattuna. Toki ymmärrän, että vehnä raaka-aineena on huomattavasti halvempi.
Kuluttajilla on oikeus keskustella hinnoista, Toki voi olla ostamatta, jos haluaa, mutta ihan aiheellista on myös herättää keskustelua aiheesta.
No se asia ei oikein selviä/muutu valittamalla vauvapalstalla mämmin hinnasta. Se on totta, että gluteenittomat tuotteet ovat todella kalliita. Mutta niiden valmistuskustannuksetkin ovat oikeasti paljon korkeammat. Tuota kateasiaa ei tiedä kuin tuottajat/kauppiaat. Mämmin tapaisella tuotteella saa hintaa ollakin ihan niin paljon kuin vaan joku on valmis maksamaan. Jauhoja sitten taas pitäisi ehkä saada mahdollisemman kohtuulliseen hintaan, mutta kyllähän kaupan pitää niistäkin saada voittoa.
Hitsi en edes tiennyt että gluteenitonta mämmiä tehdään. Nyt on kyllä pakko ostaa jos sitä löydän.
Vierailija kirjoitti:
Hitsi en edes tiennyt että gluteenitonta mämmiä tehdään. Nyt on kyllä pakko ostaa jos sitä löydän.
Onnistuu itse tehtynä, kun ostaa olutmaltaiden toimittajalta luontaisesti gluteenitonta tattarimallasta ja luontaisesti gluteenitonta tattarijauhoa. Sekoittelee niitä sopivasti kuumaan veteen notkeaksi puuroksi.
Tattari ei sisällä imeltävää aktiivisuutta ja tattarimämmi täytyy makeuttaa tummalla siirapilla.
Sreos kannattaa kuitenkin hauduttaa 2-3 tuntia noin 75 asteisessa uunissa. Haudutuksen jälkeen sakeus tarkistetaan - seoksen tulee olla ennen paistamista puuromaista velliä. Ja muista se siirappi.
Seuraavaksi vuokiin ja uuniin paistumaan noin 3 tunniksi.
Ihan vedätystä se on ”gluteenittomat” maissihiutaleet esim.
Voihan sitä tehdä itsekin jos kaupan hinnat hirvittää. Siitä vaan tattarit tulille!
Aloita tuotanto, vuokraa tai osta tilat ja rupea tekemään mämmiä,
Myyt sitä sitten kuukauden keväällä ja rikastut kun myyt sitä sillä hinnalla mitä itse maksaisit.
Huomaat varmaan viestissäsi olevan ristiriidan.