Mitä, perunaako ei saisi lämmittää uudelleen?
https://www.google.fi/amp/s/askelterveyteen.com/ala-lammita-uudelleen-n…
Aina on keittoja ja pottulaatikoita yms. lämmittäny uudestaan ja mitään vikaa en oo huomannu :D
Kommentit (15)
Aika hemmetisti menis multa ruokaa hukkaa, jos tollasia neuvoja orjallisesti noudattasin.
Olipas omituinen juttu. Aina olen perunaa lämmittänyt uudelleen. Paistettu perunamuussi juurikin oli lasten herkkua.
Nanao kirjoitti:
Ainakin uudelleen lämmitetty peruna on PAHAA.
No mitään keitettyjä perunoita en sellasenaan oon lämmittänykään, mutta keitoissa tai laatikkoruuissa en oo huomannu makueroa.
Höpöhöpöjuttuja. Kuten sekin, että peruna on täynnä ravintoaineita.
Miten imelletty perunalaatikko? Joulunaikaan sitä on kaupasta ostettu ja onhan se jo kertaalleen paistettu. Sitäkö ei saisi sitten enää lämmittää? Entä muut einekset? Kanapastat yms. esim.
Mun ois tarkotus lämmittää eilistä kanapottuvuokaa tänään. Mitenhän käy kun kumpikin lämmityskieltolistalla :D
Jaa, että paistetut perunat ovatkin sitten myrkkyä.
Ihan paskaa tuo leike. Se, että perunan rakenne muuttuu ei tee siitä epäterveellistä. (Seikka, mikä tuossa ekana mainittiin)
Ja se, että jos joku jättää vahingossa perunat pitkäksi aikaa huoneenlämpöön on ihan eri asia kuin se, että jos ne panee kahden tunnin sisällä kypsentämisestä kylmään (mikä muutenkin on suositus) ja vaikkapa paistaa seuraavana päivänä ruuaksi. Pitkään huoneenlämmössä säilytettyä pottua ei pidä käyttää kylmänä eikä uudelleenlämmitettynä!
Järkeä saa siis käyttää.
Sitä paitsi monessa maassa perunoita on vuosisatojen ajan jälkikäteisjalostettu vaikkapa gnoccheiksi tai kuorukkeiksi, ja hyvin on voitu. Ko. sepustuksen kirjoittajalla taitaa olla aika rajallinen makumaailma ja keittotaito.
Varmaan jostain jenkkiartikkelista käännetty Älä koskaan -juttu. Ihan päättömiä väittämiä. Keitetty perunahan suorastaan paranee, kun sen paistaa pyttipannuksi.
Noita ohjeita en tule koskaan noudattamaan.
Höpöhöpösivusto...
Vastuuvapauslauseke vielä valikossa :D
Vierailija kirjoitti:
Miten imelletty perunalaatikko? Joulunaikaan sitä on kaupasta ostettu ja onhan se jo kertaalleen paistettu. Sitäkö ei saisi sitten enää lämmittää? Entä muut einekset? Kanapastat yms. esim.
Kaiken kukkuraksi imelletty perunalaatikko valmistetaan niin, että perunat ensin keitetään, sitten soseutuksen ja imeltämisen jälkeen paistetaan. Hirveää myrkkyä sitten varmaan. Ja samoinhan lihaperunasoselaatikko (alkoikin tehdä mieli!), paitsi että imellytysvaihe jätetään pois.
Mikä ihmeen saitti tuo oikein on? En löydä sivustolta minkäänlaista tietoa julkaisijasta, käyttöehdot-sivustolla mussutetaan googlekäännös-suomella jotakin espanjalaisista lainkohdista.
Osa jutuista on ihan huttua tyyliin Oikea kellonaika juoda kahvia.
Ei vaan olisi joku luontaistuotealan mainosjulkaisu?
Jättäisin joka tapauksessa ko. jutun omaan arvoonsa. Mitään lähteitähän ei noille väitteille siinä esitetä ja perunan osalta sanotaan vain, että rakenne ja maku muuttuvat uudelleenlämmityksessä (totta kai muuttuvat) ja jos kypsää perunaa säilytetään pitkään huoneenlämmössä, se voi muuttua jopa myrkylliseksi (no shit sherlock).
Jos joku huomaa saavansa jotain mahavaivoja noita ruokia uudestaan lämmitellessä niin sitten kannattaa ehkä miettiä. Mutta muuten sanosin, että ääntä kohti vaan.
Kansallisherkkumme pyttipannu on hyvää (varsinkin krapulapäivinä), siinähän on jo kertaalleen kypsytettyjä pottuja. Jos kroppa on edellisenä päivänä saanut kokovartalopuudutuksen ja viinalla marinoidun madotuksen, ei mitkään bakteerit enää pääse jylläämään. Pottu on pop!
Ainakin uudelleen lämmitetty peruna on PAHAA.