12 pussia makaroonia ja 12prk tonnikalaa, sekä ruisleipä ja juusto.
Pakasteessa onneksi pakastekasviksia, yks kaupan lihapulla pkt ja marjoja. Puuroaineetkin on.
Selvitäänkö kuun loppuun? 3 opiskelijaa.
Kommentit (18)
Jatkossa muistakaa että leivät on helppo ja lähes ilmainen leipoa itse ja juusto on kallista ja turhaa.
Riittää kun laitatte riittänään. Laskekaa paljonko kukin päivässä voi tuosta määrästä syödä.
Lidlissä vehnäjauho alle euron/kilo, kuivahiiva 5pussia 60 centtiä, margariini 30 centtiä. Tosta leivotte mukavan satsin sämpylöitä, loput pakkaseen!
Vaihtelu virkistää. Sitäpaitsi tonnikala on kallista ja epäeettistä. Makaroni ei pidä nälkää.
Leivän hinnalla pussi jauhoja ja hiivaa.
Miksi haaskatte rahaa tonnikalaan? Kova kilohinta sillä nykyään. Mutta joo - kyllä te hengissä pysytte.
Vierailija kirjoitti:
Vaihtelu virkistää. Sitäpaitsi tonnikala on kallista ja epäeettistä. Makaroni ei pidä nälkää.
Leivän hinnalla pussi jauhoja ja hiivaa.
Jep. Tonnikalapurkin hinnalla saa pari kiloa kaalia. Kaalista saa sen voimakkaan maun pois kun keittää ja lisää vähän soijakastiketta.
Vierailija kirjoitti:
Miksi haaskatte rahaa tonnikalaan? Kova kilohinta sillä nykyään. Mutta joo - kyllä te hengissä pysytte.
Ei tonnikala ole kallista! Näin on tällä palstalla monta kertaa tuotu julki!
Vierailija kirjoitti:
No ihan helposti. Kiljutkin vielä ehditte keittää, jos laitatte heti pannun porisemaan.
ÖÖÖööööö..... kiljua ei kyllä keitetä. Ellei siitä tehdä pontikkaa.
Vierailija kirjoitti:
Jatkossa muistakaa että leivät on helppo ja lähes ilmainen leipoa itse ja juusto on kallista ja turhaa.
Alapeukku tuosta, että juusto olisi turhaa. Se ei ole turhaa, jos tykkää juustojen mauista. Ihminen tarvitsee hyviä makuelämyksiä. Opiskelijankaan elämän ei pidä olla vailla niitä. Lisäksi juustossa on vitamiineja, proteiineja ja kivennäisaineita, jotka tietysti saisi muualtakin, mutta myös niistä juustoista.
Sen sijaan leivän ja sämpylöiden leipomista kannatan. Kerron tähän oman sämpylävinkin: Teen usein sämpylätaikinan jo illalla, laitan sen jääkaappiin yöksi ja leivon aamulla aamukahville. Teen taikinan kylmään veteen, käytän kuivahiivaa. Aamulla nostelen taikinapalleroita taikinasta parilla veteen kastetulla lusikalla leivinpaperin päälle pellille, nostatan ja sitten uuniin. Näin ei tule paljon pestävää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi haaskatte rahaa tonnikalaan? Kova kilohinta sillä nykyään. Mutta joo - kyllä te hengissä pysytte.
Ei tonnikala ole kallista! Näin on tällä palstalla monta kertaa tuotu julki!
20€/kilo.......
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi haaskatte rahaa tonnikalaan? Kova kilohinta sillä nykyään. Mutta joo - kyllä te hengissä pysytte.
Ei tonnikala ole kallista! Näin on tällä palstalla monta kertaa tuotu julki!
20€/kilo.......
Mutta ei se ole kallista! Näin aina väitetään tällä palstalla kun joku tuo ilmi miten kallista se boniitti on.
Tonnikala oli halpaa joskus 10-15 vuotta sitten.
Samoiten purkkihernekeitto on nykyään ihan sikahintaista. Se oli meillä ennen helppo, nopea ja halpa hätävararuoka.
Yleensä sai eurolla 3prk hernaria, nykyään joutuu yhdestä purkista pulittamaan yli euron.
Marjoista kiisseli, tai puuron kanssa jos ei löydy suurustetta.
Kananmunia, voitte tehdä vihanneksista ja tonnikalasta laatikon.
Aina kaapissa näkkileipää tuollaisten tilanteiden varalta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vaihtelu virkistää. Sitäpaitsi tonnikala on kallista ja epäeettistä. Makaroni ei pidä nälkää.
Leivän hinnalla pussi jauhoja ja hiivaa.Jep. Tonnikalapurkin hinnalla saa pari kiloa kaalia. Kaalista saa sen voimakkaan maun pois kun keittää ja lisää vähän soijakastiketta.
Energiasisältö on kaalissa aika mitätön, pärjäämisessähän on kyse riittävästä määrästä kaloreita.
Purkkitonnikalaa? :(
Paskaruokaa jolla voitte altistua allergioihin.
Juu, tiedän, se on makoisaa. Söin itsekin purkkitonnikalaa muutaman viikossa kunnes sain hervottoman ihottuman. Se hävisi pikkuhiljaa kun lopetin tonnikalan syömisen.
Jatkossa ei kannata tärvätä rahaa tonnikalaa, se on kallista. Yhden tonnikalapurkin hinnalla saa aika monta kananmunaa. Pastan sijasta kannattaa ostaa perunoita ja porkkanoita, jotka ovat kyllä vähän kalliimpia (20-50snt/kg) mutta paljon monipuolisempia.
Kannattaa ostaa myös paketti kaura- tai muita puuroryynejä ja niitäkin vähän kalliimpia eikä pikaryynejä, koska ovat paljon riittoisampia ja hyvää syötävää vaikka niiden pakastemarjojen kera.
Vierailija kirjoitti:
Jatkossa muistakaa että leivät on helppo ja lähes ilmainen leipoa itse ja juusto on kallista ja turhaa.
niin on kallista mutta liian hyvää! pienen paketin voi sujauttaa taskuun jos ei ole sitä muutamaa euroa siihen laittaa
Noista aineistahan taikoisi vaikka häämenun.
No ihan helposti. Kiljutkin vielä ehditte keittää, jos laitatte heti pannun porisemaan.