Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hyviä kouluruokamuistoja ketju???

Vierailija
19.03.2017 |

Itse tykkäsin kovasti muusista, kalapuikoista ja tartarkastikkeesta.

Kommentit (53)

Vierailija
1/53 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

80-luvulla ala-asteella suurinta herkkua oli kana ja riisi. Itse kana (ei broileri) oli sitkeää ja pakkopullaista syötävää, mutta se kanan kermalla ryyditetty paistoliemi riisin kanssa oli todella herkullista!

Vierailija
2/53 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä tykkäsin veripaltusta, valkoisesta kastikkeesta sekä puolukkasurvoksesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/53 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko vai ei?

Vierailija
4/53 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kanarisotto oli uutta 80-luvulla, nam. Mustamakkara ja valkosipuliperunat, puolukkahilloa lisäksi 😋 Koulun hernekeitto oli niin hyvää. Ja näkkileipä kun päälle voideltiin oikeaa voita.

5/53 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä tykkäsin monien inhoamasta kanaviillokista ja mustaherukkahillosta.

Vierailija
6/53 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pyttipannu, joka torstainen hernekeitto, ammatrikouluaikoina palermonpasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/53 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ala-asteella oli aina hyvää ruokaa, yläasteella ja lukiossa vähän heikompaa mutta ei koskaan paskaa. Ja lukion jälkeen en enää syönyt koulussa. Ei niitä huonoja muistoja oikein siis ole. 

Vierailija
8/53 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Veripalttu oli myös mun herkkua. Tykkäsin myös tillilihasta, jota taas tosi moni inhosi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/53 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Spagetti ja jauhelihakastike (ei bolognese vaan ruskea kastike).

Vierailija
10/53 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pizzaleipä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/53 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Peruskoulussa ja lukiossa tarjottiin taivaallista kaali-jauhelihalaatikkoa.

Vierailija
12/53 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tykkäsin kaikesta! Varsinkin nakkikeitosta, jossa nakit olivat sellaisia napsahtelevia eikä löllöjä niinkuin kotona.

Varsinkin ala-asteella kaikki kouluruoka oli herkkua, kun sen teki pienen koulumme oma keittäjä usein itse keräämistämme aineksista saimme jotain exstraa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/53 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tää oli 70-lukua: maksarisotto, ei tietenkään oikeoppisesti tehty vaan keitetyt riisit ja jauhettu maksa sekaisin. Ei niinkään herkkua, mutta jäänyt mieleen. 80-luvun alussa paistetut broilerin koivet.

Vierailija
14/53 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koulun hernekeitto ja jauheliharisitto. Näitä kun vielä joskus sais. Terveisiä Maunulan lukion keittiöön 1981-83.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/53 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Spagetti ja jauhelihakastike (ei bolognese vaan ruskea kastike).

Nöin minäkin aina teen, se tomaattisotku pilaa maun

Vierailija
16/53 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalapuikot ala-asteella, yläasteella tortillat. 😋

Vierailija
17/53 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se ihana ohrapuuro! 90-luvulla Helsingissä. Vuosien kokeilun jälkeen en ole vieläkään saanut aikaiseksi yhtä hyvää puuroa.

Vierailija
18/53 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Prototyyppi kirjoitti:

Mä tykkäsin monien inhoamasta kanaviillokista ja mustaherukkahillosta.

Meillä ei ollut koulussa kanaviillokkia, mutta armeijassa se oli suosikkiruokani.

Vierailija
19/53 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lasagne ja pinaattiletut. Myös spaghetti + bolognese/jauhelikastike olivat herkkua.

Vierailija
20/53 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

70-luvulla ala-asteella ollessani ruokalistalla oli usein mannapuuroa ja maksamakkaraa. Maksamakkarasiivu olisi varmaan ollut tarkoitus syödä leivällä, mutta useimmat laittoivat sen sulamaan puurolautaselle. Kuulostaa kauhealta, mutta se yhdistelmä oli jotenkin mielettömän herkullinen. Maksamakkara ei siis ollut sellaista kumimaista, kuten nykyiset, vaan niin rasvaista että se suli puuroon melkein kuin voinappi.