Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Huuhteletteko riisin

Vierailija
19.03.2017 |

Ennen keittämistä? Näin kai kuuluisi toimia? En ollut tietoinen.

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä

Vierailija
2/15 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä pesen. Siis pesen niin, että kattilassa vispaan riisiä vedessä. Vaihdan veden pari kolme kertaa. Arseeni vähenee, pölyt poistuvat, maku kirkastuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En.

Vierailija
4/15 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä pesen. Siis pesen niin, että kattilassa vispaan riisiä vedessä. Vaihdan veden pari kolme kertaa. Arseeni vähenee, pölyt poistuvat, maku kirkastuu.

Ei kannata sitten pestä samassa kattilassa jauhenlihan kanssa, kemikaalit sekoittuu.

Vierailija
5/15 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyllä pesen. Siis pesen niin, että kattilassa vispaan riisiä vedessä. Vaihdan veden pari kolme kertaa. Arseeni vähenee, pölyt poistuvat, maku kirkastuu.

Ei kannata sitten pestä samassa kattilassa jauhenlihan kanssa, kemikaalit sekoittuu.

Pidän tuon mielessä. Mutta riisin oikeasti pesen.

Vierailija
6/15 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä pesen. Siis pesen niin, että kattilassa vispaan riisiä vedessä. Vaihdan veden pari kolme kertaa. Arseeni vähenee, pölyt poistuvat, maku kirkastuu.

Näin minäkin teen ja jos keitän riisin kattilassa enkä riisinkeittimessä, niin vesi ei kuohu läheskään yhtä paljon, kun riisin on kunnolla pessyt ensin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä pesen basmatiriisin. Tulee vaihdettua vesi 5-6 kertaa ennen keittämistä.

Mun suosikki on Jasminriisi. Sitä en pese, mutta ennen keittämistä kuullostan sen öljyllä kasarissa. Teen pataruokia riisipohjaan vähän Paellan valmistamisen tyyliin.

Vierailija
8/15 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikeasti? Pitääkö riisiä kiillottaa ja puunata ennen tekemistä? :O

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No en tod!

Vierailija
10/15 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä en yleensä jaksa. Mutta kyllähän sen huomaa lopputuloksessa, huuhdeltu riisi on kypsänä jotenkin kiinteämmän ja irtonaisemman oloista, ei ole sitä höttöä mikä riisistä keittäessä irtoaa ja jää sitten siihen riisin pinnalle keittäessä.

Linssit huuhtelen aina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo. Laitan hetkeksi veteen likoamaan, sitten kaadan siivilään ja lasken hanasta vettä lävitse. Valutan hetken.

Vierailija
12/15 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus. Yleensä en jaksa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jasmiiniriisi ainakin kannattaa huuhdella ennen keittämistä. Thaimaalaisetkin huuhtelee kertaalleen ennen riisinkeittimeen laittoa, joten pahasti pieleen ei voi mennä jos tekee samoin.

Vierailija
14/15 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liotan, huuhtelen, kuullotan ja keitän pienessä määrässä vettä kannen alla hyvin pienellä liekillä. Irtonainen riisi tulee aina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
19.03.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huuhtelen ne virtsallani.