Vierailija

Mistä voi johtua kupruilu lattiassa ?

Voiko olla osoitus kosteusvauriosta ja miten voisi selvittää laajuutta vai voiko mitenkään?

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (6)

Vierailija

Koputtelemalla kevyesti jollain metallisella ja äänestä kuulee onko irti vai kiinni. Meillä ei ollut hometta. Laatat jotka olivat irti eivät kyllä olleet kosteudelle altiissa kohdassakaan, mutta jostain tuntemattomasta syystä olivat irronneet. Miltä saumat näyttävät? Meillä kuivilta.

Vierailija

Se että laatta on irti, ei välttämättä tarkoita vielä mitään muuta kuin sitä että laatoitus on mennyt vituiksi, eli laasti huonoa tai ehtinyt liian kuivaksi tms. Jos laatat pullistelee ja liikkuu, niin ongelma on luultavasti suurempi, eli alusta elää ja usein se elää siksi että siellä on kosteutta paikassa joka ei kestä kosteutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Yleensä se ei ole hometta eikä kosteuttakaan, vaan johtuu siitä, että alla oleva betoni kutistuu aikaa myöten "kuivuessaan", vaikka se siis olisi ihan määräystenmukaisen kuivaa siinä vaiheessa kun vesieristeet ja laatat on laitettu.

Vierailija

Tuo voi hyvin olla ns. kopoa. Eli laatoittaja on pannut pintakäsitellylle betonilaatalle kerralla laastia ja lätkinyt laatat päälle. Kun laasti on kuivunut, se on irronnut pintakäsittelustä, kun sitä ei ole pesty ensin pois siten, kun olisi pitänyt. Laatat ovat siten irti alustasta, ja voivat helposti haljeta, jos niihin kohdistuu suuri paino pienelle alalle.
TAI sitten siellä on kosteutta välissä.
Milloin laatoitus on tehty? Siis minä vuonna? Meinaan siitä voisi ehkä tehdä johtopäätöksiä vesieristeestä?
Onko kyse omakotitalo vai taloyhtiö?

Taloyhtiöiden isännöitsijöillä on toistakymmentä vuotta jo ollut velvollisuus valvoa vesieristyksiä, joten sieltä voisi kysyä, onko asianmukaiset vesieristeet.

Vierailija

vuosi on 90, ne oli peitetty laastimalla päälle , niin ei näe saumoja, mutta myynti- ilmoituksen mukaan irti. Kannattaako varautua millaisiin korjauksiin?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla