Miksi en osaa nostattaa limppua kuivahiivalla? Normaalilla hiivalla limppu kohoaa vallan kuohkeaksi.
Leivoin taas kuiviksen jämillä ja ei nouse kunnolla taikina :(
Kommentit (4)
- Muistitko lämmittää nesteen tarpeeksi lämpimäksi? Senhän pitää olla noin 42 C, eli lämpimämpää kuin tuorehiivalla. Toisaalta riski voi olla tuolloin lämmittää liiankin kuumaksi, itse ainakin tein joskus sen virheen...
- Laitoitko hiivaa tarpeeksi? Yksi pussi kuivahiivaa vastaa suurin piirtein 25 g tuorehiivaa, ja johonkin ruokaisampaan limppuun voi hyvinkin joutua laittamaan parikin pussia. Kuinka paljon käytit niitä "kuiviksen jämiä"?
Jos nuo asiat olivat kunnossa, niin sitten harjoitus tekee mestarin. :)
Sekoita hiiva suoraan nesteeseen (ei kuiviin aineisiin, niin kuin ohjeissa yleensä sanotaan). Näin saa taikinan aina nousemaan.
Oliko avattu pussi? Kuivahiiva ei säily avattuna kovin kauaa (olisko pari viikkoa).
Pitää etsiä tietoa tästä ja yrittää kunnes pääsee haluttuun päämäärään.