Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Pitääkö kananmunat kuoria ennen keittämistä?

Vierailija
03.02.2017 |

Miten sen saa kuorittua, siten ettei se hajoa

Kommentit (27)

Vierailija
1/27 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensin se pitää kuoria ja sen jälkeen pestä ennen keittämistä.

Vierailija
2/27 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvin suositeltavaa uppomunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/27 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo 

Vierailija
4/27 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun tarpeeksi varovasti kuorit, niin kyllä se kuoren sisäpinnalla oleva kalvo pitää munan koossa. Harjoitus tekee mestarin!

Vierailija
5/27 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ensin pakastaa niin sitten saa kuorittua.

Vierailija
6/27 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuori lähtee helposti kun napakasti kopauttaa sillä otsaansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/27 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos haluat uppomunia, niin kyllä ne kuoritaan ennen keittämistä.

Vierailija
8/27 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis jumalauta äidit. Mitä te opetatte tyttärillenne?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/27 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä, jos teet uppomunia. Muista lisätä keitinveteen etikkaa tai sitruunamehua. 

Vierailija
10/27 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu pitää. Ainoastaan paistettaessa jätetään kuori paikoilleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/27 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oon kotitalousopettaja. Tehtiin oppilaiden kanssa tässä vasta munavoita. Oli tänä vuonna oikeasti monelle oppilaalle hankala asia: moni yritti keittää munan ilman kuoria, keittoajat mitä sattuu...

Antakaa lasten tulla ko ihan pienenä mukaan kotitöihin!

Ja Ap: munaa ei kuorita ennen keittämistä. Keitä 7-10 minuuttia siitä kun kiehuminen alkaa, riippuen kuinka kovia munia haluat. Ajan umpeuduttua kaada kuuma vesi pois ja laita munat kylmään veteen muutamiksi minuuteiksi (kuori lähtee tämän ansiosta helpommin pois).

Vierailija
12/27 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oon kotitalousopettaja. Tehtiin oppilaiden kanssa tässä vasta munavoita. Oli tänä vuonna oikeasti monelle oppilaalle hankala asia: moni yritti keittää munan ilman kuoria, keittoajat mitä sattuu...

Antakaa lasten tulla ko ihan pienenä mukaan kotitöihin!

Ja Ap: munaa ei kuorita ennen keittämistä. Keitä 7-10 minuuttia siitä kun kiehuminen alkaa, riippuen kuinka kovia munia haluat. Ajan umpeuduttua kaada kuuma vesi pois ja laita munat kylmään veteen muutamiksi minuuteiksi (kuori lähtee tämän ansiosta helpommin pois).

Pari huomiota: minne kuuma keitinvesi kaadetaan? Viemäriin sitä ei saisi kaataa koska putket hajoavat. Siksi toisekseen munia ei kannata laittaa kylmään veteen, silloin kuori nimenomaan tarttuu kovemmin kiinni munaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/27 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nonii xDDD

Vierailija
14/27 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo. Sinne pitää vain pruutalla ja injektioneulalla ruiskuttaa gelatiinia ja laittaa jääkaappiin jähmettymään

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/27 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oon kotitalousopettaja. Tehtiin oppilaiden kanssa tässä vasta munavoita. Oli tänä vuonna oikeasti monelle oppilaalle hankala asia: moni yritti keittää munan ilman kuoria, keittoajat mitä sattuu...

Antakaa lasten tulla ko ihan pienenä mukaan kotitöihin!

Ja Ap: munaa ei kuorita ennen keittämistä. Keitä 7-10 minuuttia siitä kun kiehuminen alkaa, riippuen kuinka kovia munia haluat. Ajan umpeuduttua kaada kuuma vesi pois ja laita munat kylmään veteen muutamiksi minuuteiksi (kuori lähtee tämän ansiosta helpommin pois).

EI 7-10 minuutissa kyllä riipu enää mikään. 7 minuutin muna on kova. 10 minuutin muna jo ylikova. jos et halua kovaa munaa, harkitse 3 minuutin keittoaikaa veden kiehumisesta. (Jos laitat kananmunan kiehuvaan veteen, voit keittää 10 minuuttiakin)

Vierailija
16/27 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Joo. Sinne pitää vain pruutalla ja injektioneulalla ruiskuttaa gelatiinia ja laittaa jääkaappiin jähmettymään

Jähmettymisen jälkeen muna kuoritaan ja laitetaan keitinveteen.

Vierailija
17/27 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Oon kotitalousopettaja. Tehtiin oppilaiden kanssa tässä vasta munavoita. Oli tänä vuonna oikeasti monelle oppilaalle hankala asia: moni yritti keittää munan ilman kuoria, keittoajat mitä sattuu...

Antakaa lasten tulla ko ihan pienenä mukaan kotitöihin!

Ja Ap: munaa ei kuorita ennen keittämistä. Keitä 7-10 minuuttia siitä kun kiehuminen alkaa, riippuen kuinka kovia munia haluat. Ajan umpeuduttua kaada kuuma vesi pois ja laita munat kylmään veteen muutamiksi minuuteiksi (kuori lähtee tämän ansiosta helpommin pois).

Pari huomiota: minne kuuma keitinvesi kaadetaan? Viemäriin sitä ei saisi kaataa koska putket hajoavat. Siksi toisekseen munia ei kannata laittaa kylmään veteen, silloin kuori nimenomaan tarttuu kovemmin kiinni munaan.

No kylmää vettä valumaan ja sitten kaataa keitinveden viemäriin. Miten avuttomia ihmiset oikein ovat? Ämpäriinkö te spagetinkin valutatte?

Vierailija
18/27 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ite teen niin että laitan lämpöisen veteen kattilaan munat, hella päälle ja kattila hellalle. Minuutti siitä kun vesi alkanut kiehua sammutan levyn. Odottelen yhdeksän minuuttia ja kaadan veden pois. Kylmää vettä päälle. Parhaat munat ikinä.

Lisäksi säästyy sähköä, eikö kaadettava vesikään ole enää kiehuvaa, joten huonoimmatkin putket säilyvät....

Vierailija
19/27 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olitpa hauska ap. Hahhah.

Vierailija
20/27 |
03.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uppomunia varten minä asennan muniin pienet snorkkelit. Muutenhan ne tukehtuisi veden alla.