Pitääkö kananmunat kuoria ennen keittämistä?
Kommentit (27)
Kun tarpeeksi varovasti kuorit, niin kyllä se kuoren sisäpinnalla oleva kalvo pitää munan koossa. Harjoitus tekee mestarin!
No ensin pakastaa niin sitten saa kuorittua.
Kuori lähtee helposti kun napakasti kopauttaa sillä otsaansa.
Jos haluat uppomunia, niin kyllä ne kuoritaan ennen keittämistä.
Siis jumalauta äidit. Mitä te opetatte tyttärillenne?
Kyllä, jos teet uppomunia. Muista lisätä keitinveteen etikkaa tai sitruunamehua.
Juu pitää. Ainoastaan paistettaessa jätetään kuori paikoilleen.
Oon kotitalousopettaja. Tehtiin oppilaiden kanssa tässä vasta munavoita. Oli tänä vuonna oikeasti monelle oppilaalle hankala asia: moni yritti keittää munan ilman kuoria, keittoajat mitä sattuu...
Antakaa lasten tulla ko ihan pienenä mukaan kotitöihin!
Ja Ap: munaa ei kuorita ennen keittämistä. Keitä 7-10 minuuttia siitä kun kiehuminen alkaa, riippuen kuinka kovia munia haluat. Ajan umpeuduttua kaada kuuma vesi pois ja laita munat kylmään veteen muutamiksi minuuteiksi (kuori lähtee tämän ansiosta helpommin pois).
Vierailija kirjoitti:
Oon kotitalousopettaja. Tehtiin oppilaiden kanssa tässä vasta munavoita. Oli tänä vuonna oikeasti monelle oppilaalle hankala asia: moni yritti keittää munan ilman kuoria, keittoajat mitä sattuu...
Antakaa lasten tulla ko ihan pienenä mukaan kotitöihin!
Ja Ap: munaa ei kuorita ennen keittämistä. Keitä 7-10 minuuttia siitä kun kiehuminen alkaa, riippuen kuinka kovia munia haluat. Ajan umpeuduttua kaada kuuma vesi pois ja laita munat kylmään veteen muutamiksi minuuteiksi (kuori lähtee tämän ansiosta helpommin pois).
Pari huomiota: minne kuuma keitinvesi kaadetaan? Viemäriin sitä ei saisi kaataa koska putket hajoavat. Siksi toisekseen munia ei kannata laittaa kylmään veteen, silloin kuori nimenomaan tarttuu kovemmin kiinni munaan.
Joo. Sinne pitää vain pruutalla ja injektioneulalla ruiskuttaa gelatiinia ja laittaa jääkaappiin jähmettymään
Vierailija kirjoitti:
Oon kotitalousopettaja. Tehtiin oppilaiden kanssa tässä vasta munavoita. Oli tänä vuonna oikeasti monelle oppilaalle hankala asia: moni yritti keittää munan ilman kuoria, keittoajat mitä sattuu...
Antakaa lasten tulla ko ihan pienenä mukaan kotitöihin!
Ja Ap: munaa ei kuorita ennen keittämistä. Keitä 7-10 minuuttia siitä kun kiehuminen alkaa, riippuen kuinka kovia munia haluat. Ajan umpeuduttua kaada kuuma vesi pois ja laita munat kylmään veteen muutamiksi minuuteiksi (kuori lähtee tämän ansiosta helpommin pois).
EI 7-10 minuutissa kyllä riipu enää mikään. 7 minuutin muna on kova. 10 minuutin muna jo ylikova. jos et halua kovaa munaa, harkitse 3 minuutin keittoaikaa veden kiehumisesta. (Jos laitat kananmunan kiehuvaan veteen, voit keittää 10 minuuttiakin)
Vierailija kirjoitti:
Joo. Sinne pitää vain pruutalla ja injektioneulalla ruiskuttaa gelatiinia ja laittaa jääkaappiin jähmettymään
Jähmettymisen jälkeen muna kuoritaan ja laitetaan keitinveteen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oon kotitalousopettaja. Tehtiin oppilaiden kanssa tässä vasta munavoita. Oli tänä vuonna oikeasti monelle oppilaalle hankala asia: moni yritti keittää munan ilman kuoria, keittoajat mitä sattuu...
Antakaa lasten tulla ko ihan pienenä mukaan kotitöihin!
Ja Ap: munaa ei kuorita ennen keittämistä. Keitä 7-10 minuuttia siitä kun kiehuminen alkaa, riippuen kuinka kovia munia haluat. Ajan umpeuduttua kaada kuuma vesi pois ja laita munat kylmään veteen muutamiksi minuuteiksi (kuori lähtee tämän ansiosta helpommin pois).
Pari huomiota: minne kuuma keitinvesi kaadetaan? Viemäriin sitä ei saisi kaataa koska putket hajoavat. Siksi toisekseen munia ei kannata laittaa kylmään veteen, silloin kuori nimenomaan tarttuu kovemmin kiinni munaan.
No kylmää vettä valumaan ja sitten kaataa keitinveden viemäriin. Miten avuttomia ihmiset oikein ovat? Ämpäriinkö te spagetinkin valutatte?
Ite teen niin että laitan lämpöisen veteen kattilaan munat, hella päälle ja kattila hellalle. Minuutti siitä kun vesi alkanut kiehua sammutan levyn. Odottelen yhdeksän minuuttia ja kaadan veden pois. Kylmää vettä päälle. Parhaat munat ikinä.
Lisäksi säästyy sähköä, eikö kaadettava vesikään ole enää kiehuvaa, joten huonoimmatkin putket säilyvät....
Uppomunia varten minä asennan muniin pienet snorkkelit. Muutenhan ne tukehtuisi veden alla.
Ensin se pitää kuoria ja sen jälkeen pestä ennen keittämistä.