teetkö jotain tiettyä ruokaa joka viikko?
lempi ruokannne?vähän jelppiä ruokaideoihin mulle,kiitos.
Kommentit (19)
nykyään joka viikko kalapuikkoja joko uunissa paistettujen perunoiden tai riisin kera. En siksi että se olisi lempiruokaamme, vaan siksi että se on edullista.
ja pastaa tai muussia seurana. Tulee tehtyä melkein joka viikko,mutta aina maistuu kaikille :)
Samoin broilerikastiketta ja pastaa. Suosikkilistalta löytyy myös mm. kalakeitto, karjalanpaisti ja perunat, riisipuuro ja broilerin koivet riisipedillä.
perunoiden ja makaroonin kera. Osta kaupasta hunajamarinoitua kanaa. Paista kana ja lisää kerma.
rasvassa paistelet ne perunat ja jotain maustetta?perunat ovat varmaan ns.edellisen päivän perunoita eli valmiiksi kypsiä?eiks riisi ja kalapuikot ole aika kuivaa...jotain kastiketta kenties siihen?
minkälaisia broilerikastikkeita teette?
Tämä on hänen oma toiveruokansa, en tiedä mistä alunperin on keksinyt, mutta tätä aina toivoo. Eli kananuggetteja, itse tehty kermaviili/tillikastike ja basmatiriisiä. Tämän ruuan kanssa huolii salaatiksi vain kurkkuviipaleita. Kuulostaako herkulliselta... On minun makuuni turhan vitamiiniköyhää sapuskaa, mutta toisaalta jotenkin liikuttavaa, kun tämä on hänen oma "nimikkoannoksensa".
Sitten teen usein makaronilaatikkoakin.
niin vitonen sanoikin jo, mut entä nelonen?
kypsiä, vaan lohkon raa'at perunat uunipellille ja lorautan päälle hyvin ruokalusikallisen öljyä. Sitten mukaan valkosipulia, mustapippuria ja rosmariinia. Uunissa kypsyvät parissakymmenessä minuutissa. Perunoita voin suositella ihan oikeasti. Maistuvat myös paremman lisukkeen kuin kalapuikkojen kanssa.
Joo riisi ja kalapuikot on kuivaa, olen vain niin pirskatin köydä että tuolla linjalla menen. :) Kasvisliemikuution toki laitan aina riisiin, niin saa jotain makua.
niin vitonen sanoikin jo, mut entä nelonen?
Arkiversio:
Sitten kaadan päälle pari desiä (rasvatonta) maitoa. Suurustan kastikkeen vehnäjauhoilla eli sekoitan kylmään vesitilkkaan ruokalusikallisen vehnäjauhoja ja lirutan kastikkeen sekaan. Maustan kastikkeen suolalla, valkosipulilla, tomaattipyreellä, koskenlaskijajuustolla (noin 20g), Aurajuustolla (jos tätä niin myös vähän), soijalla tai mitä nyt sattuu kaapista löytymään ja mikä tuntuu sillä hetkellä hyvältä.
Juhlaversio
Paistan broilerit ja sipulit voissa. Lisään purkillisen smetanaa ja kuohukermaa. Lisään mausteeksi currya, sitruunan lientä, suolaa. Keitän riisit, laitan riisin ja kastikkeen kerroksittain uunivuokaan ja laitan vielä uunin.
Jos en tee ihan perinteistä b-suikaleet+kerma(+aurajuusto/tuorejuusto) kastiketta niin uutena tulokkaana on vähän tulisempi kastike eli b-suikaleet kypsäks, sekaan ½-1 pss rainbown wokkivihanneksia (sienet pois nypittynä) ja tällaisenaan menee lapselle (+nuudelit tai riisi). Aikuisten ruoan sekaan laitan vielä potkua Wok´n Roll chili&valkosipulikastikkeesta, nam ;)
Se on mun 6-vuotiaan herkkua. Hän söisi sitä useamminkin.
tuosta rasvan ja p****n määrästä! YÖKS!
jauhelihaa(maustettuna) ja sipulia ruskistettuna ja rakettispagettipussi keitettynä vuokaan.mukaan kuohukermasta tehty kevyt vaahto.juustoraastetta pinnalle.uuniin 200 astetta ja noin vartti siellä.aijai,jopas on hyvää.
sipulia ja pekonia pannulle.sit lisätään hetken päästä kanasuikaleet.siihen pari purkkia kermaa,herkkusienipurkki ja koskenlaskijaa.aijaijai.nälkähän tässä tulee :)
Ne on nakkien lisäksi ainoa lihatuote mitä meidän 3v suostuu syömään, eikä sylje lautaselle.
Ei mitään terveellisintä todellakaan, mutta pakkohan sitä proteiinia on kasvavalle lapselle saada. Samasta syystä teen usein makaronilaatikkoa reilulla soijarouheella ryyditettynä. Sitä vähintään joka toinen viikko.
Itseä jo kyllästyttää... Ai niin, ja joka viikko on ainakin mozzarellasalaattia kunnon uunituoreen leivän ja valkosipulilevitteen kanssa.
tuo jauheliha-spagettivuoka on ainut ruoka johon käytän kuohukermaa.kaikkeen muuhun käytän pirkan vihreä purkkista kasvirasvavalmistetta vai mikä nyt olikaan systeemiä ja se on jotain 7 prossasta et ei se nyt minun mielestä kovin paha ole.vai?onhan niitä tietysti kevyempiäkin,mut on rasvaisempiakin.
kyllä siellä kaksi ruokaa toistuu joka (hemmetin) viikko; Spaghetti bolognese ja broiskun suikaleet joka wokattuna nuudelien ja kasvisten kanssa tai sitten kastikkeena riisin kera. Makaronilaatikkokin hipoo melkein viikottaista rutiinia..