Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko runebergin tortut tehdä paperisiin pikkuvuokiin?

Vierailija
26.01.2017 |

Miten te teette? En viittis erikseen alkaa ostamaan niitä runebergin torttuvuokia, koska niin harvoin tulee näitä edes tehtyä.

Kohoaako taikina miten uunissa? Että jos paperivuokiin tekee niin paljon taikinaa laitetaan, puoleen väliin?

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
26.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä väliä? Sinähän ne syöt!

Niissä tortuissa on tärkeintä kuorrutus. MIehenä voisin tehdä vaikka pelkkiä pyöreitä pulleroita ja dipata niitä sitten hilloon ja tomusokeriin.

Vierailija
2/16 |
26.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oin tehnyt ja muistaakseni ne ei kovin paljon kohoa, joten taikinaa vuokiin yli puolenvälin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
26.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No tottakai voi. Monet semmoiset olen syönyt.

Vierailija
4/16 |
26.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit tehdä paperivuokiin. Kohoavat normaalisti, kun on edellytykset.

Täytä vuoka 3/4 täyteen.

Vierailija
5/16 |
26.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Okei, eli voi laittaa melkein täyteen kun ei kerta kohoa

Vierailija
6/16 |
26.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu, minä teen aina paperisiin vuokiin. Ja vpi tosiaan täyttää vaikka 2/3 . Itse tykkään vielä kostuttaa tortut, kuivina ei oo hyviä.

Mitä laitatte taikinaan? Mä laitan margariinia, sokeria, jauhoja, munia, leivinjauhetta, murennettuja pipareita ja esim. marie-keksejä tai jos ei oo niin vaikka korppujauhoja. Ja lävielä ranskankermaa. Tavallinenkin kerma käy, mut ranskankermasta tulee parempi maku.

Ja päälle vadelmahilloa ja tomusokeri-vesi -kuorrute-rinkula. Lapset ei tykkää hillosta, niin niille laitan vain tomusokerikuorrutetta 😊

Nam. Niin ja teen hillittömän satsin ja sit pakastan niitä, niin voin nautiskella usein :)

Kotileipuri

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
26.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Juu, minä teen aina paperisiin vuokiin. Ja vpi tosiaan täyttää vaikka 2/3 .

Kotileipuri

Eikun siis piti laittaa, että voi täyttää vaikka 3/4

Kotileipuri

Vierailija
8/16 |
27.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Korppujauhoja runebergin torttuihin? Kuulostaa omituiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
27.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä teen taikinasta mokkapala-tyyliin levyn, koska en jaksa mitään pikkuvuokia. Sitten ennen tarjoilua hillot ja muut päälle. Tottakai voi siis tehdä millä tyylillä halua. Itse en edes ollut kuullut mistään erillisistä Runebergin torttuvuoista (tai miten ikinä tuo vuoka-sana pitäisikään taivuttaa)

Vierailija
10/16 |
27.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tietenkään voi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
27.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
12/16 |
27.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fredrika Ruuneperi teki tortut alunperin sian ohutsuolleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
27.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

sinisiin...ei missään nimessä.

Vierailija
14/16 |
27.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Korppujauhoja runebergin torttuihin? Kuulostaa omituiselta.

Reseptihän on alun perin kehitetty muiden leivonnaisten jämiä hyödyntäen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
27.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä teen taikinasta mokkapala-tyyliin levyn, koska en jaksa mitään pikkuvuokia. Sitten ennen tarjoilua hillot ja muut päälle. Tottakai voi siis tehdä millä tyylillä halua. Itse en edes ollut kuullut mistään erillisistä Runebergin torttuvuoista (tai miten ikinä tuo vuoka-sana pitäisikään taivuttaa)

Ne on niitä vuokia, mitä leipomot käyttävät Runebergintorttuihin, nykyään monet haluavat hifistellä kotona. Minulle kelpaa kyllä paperivuoat, jos itse näitä leipoisin. Kaupasta ostan. Testaillaan aina, millä leipomolla on parhaat.

Vierailija
16/16 |
27.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samanlaisia ne tortut on, tekee sitten muffinssivuokiin tai johonki muuhun. Ainoa ero vaan, että tulee matalampia mutta makuunhan se ei mitenkään vaikuta.