Miten teet vihannessosekeiton?
Mitä vihanneksia laitat?
Mitä mausteita?
Laitatko kermaa/sulatejuustoa/muuta, mitä?
Itse laitan ns jääkaapin jämät eli hieman nahistuneet vihannekset ja juurekset. Liemeksi kasvisliemikuutio/fondi. Mausteina valkopippuri, cayennepippuria tai chiliexposion, suola jos siltä tuntuu sekä kuivattuja tai tuoreita yrttejä. Lopuksi kerma/sulatejuusto/kookosmaito/smetana tai ei mitään.
Kommentit (3)
En ole koskaan tehnyt vihannessosekeittoa: olisiko ideoita, miten tehdä maidoton keitto ilman liemikuutioita?
Vierailija kirjoitti:
En ole koskaan tehnyt vihannessosekeittoa: olisiko ideoita, miten tehdä maidoton keitto ilman liemikuutioita?
Keittäisin oman liemen kasviksista ja mausteista tai sit suoraan keiton sekaan yrttejä nippuun ja muut mausteet pussiin.
Jättäisin valmiista keitosta kerman pois tai laittaisin kookosmaitoa tai -kermaa tai muuta maidotonta valmistetta.
Ap
Laitan muutaman perunan, porkkanaa, sipulia ja lanttua. Maustan kanaliemellä, suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja kuivatulla chililla. Joukkoon ruokakermaa. Päälle ruohosipulia.