Ajattelin perustaa street café-yrityksen. Mihin kaikkeen byrokratiaan pitää varautua?
Hygieniapassi pitää kai olla, mitä muuta? Pystyykö tuota tekemään ilman liiketilaa, siis liikkumalla pitkin kaupunkia tai olemalla kesällä vaikka torilla (maksetulla paikalla)? Iskeekö siihen jotkin säännöt, jos on vaikka toiminimi? Onko idea lopulta mahdoton
Kommentit (7)
riippuu kunnasta. jos helsinkiin niin googlaa ketterä kioski. siitä saat osviittaa luvista muihinkin kuntiin
Varaudu myös siihen, et jos toiminta loppuu, niin et saa mistään mitään puoleen vuoteen. Kyyti on tosi kylmää, ja katsotaan, että olet lorvinu tuon ajan.
Hygieniapassi ilman muuta. Jos aiot myydä jotain itse tehtyä, tarvitset jonkinlaisen elintarvikehuoneistoksi hyväksyttävän toimitilan. Tietyin edellytyksin kotikeittiökin kelpaa. Tehtaan jäljiltä myyntipakkauksissa olevien tuotteiden varastoinnin tarkkuudesta en osaa sanoa, kannattaa kysyä viranomaisilta. Samalta viranomaiselta selviää, tarvitaanko kaupungissa (liikkuvaan) katumyyntiin lupaa. Paljon riippuu siis siitä, onko kyseessä kahvila vai kioski, myytkö kahvia ja pullaa vai suklaapatukoita ja limsaa.
Vierailija kirjoitti:
Varaudu myös siihen, et jos toiminta loppuu, niin et saa mistään mitään puoleen vuoteen. Kyyti on tosi kylmää, ja katsotaan, että olet lorvinu tuon ajan.
Tuossa täytyy huomata myös se, että puoli vuotta lasketaan siitä päivästä, jona virkavallan eri edustajat katsovat yritystoiminnan loppuneeksi kaikkien sääntöjen mukaan. Peruspäivärahalle pääsemiseen voi mennä yhdeksänkin kuukautta, eikä takautuvasti saa killinkiäkään.
Jos haluat työntekijän, niin sivukulut on palkan verran lisää. Palkkaaminen on tosi kallista. Tätä ei työkkärintädit tunnusta.