Porvoossa pitää keittää vesi! Eikä ole provo ;) E.coli-bakteeria!
Porvoon alueella ruoka- ja juomavesi pitää keittää noin viiden minuutin ajan. Vedenkeittokehotus koskee lähes koko Porvoon aluetta, noin 35 000 taloutta. Keittokehotus ei koske seuraavia haja-asutusalueita: Norike, Epoo, Tirmo, Gäddrag, Pellinki, Seitlaxs, Fagersta, Vålax, Grännas.
Syynä on Myllymäen vesitornista otetusta näytteestä maanantaina löytynyt E.coli-bakteeri. Bakteerilöydöksen vuoksi vesitorniin syötetään klooria, joten vesi voi maistua ja haista kloorilta.
Tuoreita vihanneksia ja hedelmiä ei saa myöskään huuhdella keittämättömällä verkostovedellä. Astioita voi käyttää tiskaamiseen jälkeen sen jälkeen, kun ne ovat kuivuneet. Vettä voi käyttää peseytymiseen ja pyykinpesemiseen, mutta käsienpesun jälkeen tulee käyttää käsidesiä.
Porvoon vesilaitoksen toimitusjohtajan Risto Saarisen mukaan jo tänään varaudutaan jakamaan kaupunkilaisille juomavettä.
– Varautuminen alkaa välittömästi. Tiedotamme asiasta lisää iltapäivällä, toteaa Saarinen.
Ylen sivuilta.
Joku on paskantanut teidän veteen.