*VIRALLINEN* Kinkun paisto ketju
Onko jo uunissa?Monenko kilonNautitko jotain juotavaa samalla?
Kommentit (18)
Kinkku paistetaan aattona. Kato joulu ei ole vielä.
Vierailija kirjoitti:
Kinkku paistetaan aattona. Kato joulu ei ole vielä.
Eikä paisteta
Uunissa on, parikiloinen kinkku. Hyvä tuoksu alkaa levitä...😛 Ja ei mitään juotavaa täälläkään (no jouluteetä nautin kyllä kohta).
Seitankinkku marinoitumassa, aamulla uuniin :)
puolet jo syöty.........Huomenna paistetaan toinen.
Vierailija kirjoitti:
Seitankinkku marinoitumassa, aamulla uuniin :)
Mikä on seitankinkku?
Vierailija kirjoitti:
Seitankinkku marinoitumassa, aamulla uuniin :)
Epäilisin että ap tarkoitti ai oikeita kinkkuja.Ei mitään ituhippimössöä...
Kohta on paahtopaisti valmis niin sitten on kinkun vuoro.Teetä ja terästettyä gögiä :)
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Seitankinkku marinoitumassa, aamulla uuniin :)
Mikä on seitankinkku?
Saatanan palvojien kinkku seitan 666
uuniin laitoin aamulla 10 maissa. 8kilonen jötikkä. laitoin ensin uuniin 200c ja sitten tiputin vartin päästä sen 125c. olen nyt töissä, mies huolehtii uunista, sen pois, laittaa sinapit ja korppujauhot pintaan ja nam aamulla saa heti leivän päälle. Sen takia kinkku kannattaa paistaa jo aaton aattona. sitä saa nauttia jo heti aamupalalla. nam. Me ei ostettukkaan mitään leikkeleitä jouluksi vaan syödään kinkkua, juustoja ja kalaa myös leivän päällä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Seitankinkku marinoitumassa, aamulla uuniin :)
Mikä on seitankinkku?
Ei kinkkua lainkaan. Vegaanit syö jotain korvikkeita ja keinoruokaa :)
Kinkun paiston avainluvut ovat 100–125 ja 75–77 astetta – katso jouluperinnetuntijan paisto-ohje
Jos kinkun mielii saada aatoksi pöytään, pitäisi sen olla jo huoneenlämmössä vedessä lämpenemässä. Sopiva alkulämpötila kinkulle uuniin laittaessa on noin 15 astetta.
Sopiva paistolämpötila on 125 astetta – tai 100, jos käytössä oleva uuni säilyttää tasaisen lämpötilan myös matalissa lämpötiloissa. Valmiin kinkun sisälämpötila on 75–77 astetta. Murenevaksi kinkku muuttuu sisältä, kun lämpötila on yli 80 astetta.
– Kun kinkkua leikkaa, niin sen pitää olla sellaisen kostean oloinen. Eli kun terävällä veitsellä vetää siivua siitä, niin kosteuden pitää ikään kuin paeta siinä veitsen edetessä. Silloin se on minun makuuni hyvä, mutta varsinkin vanhemmat ihmiset tykkäävät monesti sellaisesta hyvin harmaaksi paistetusta, suorastaan murenevasta kinkusta,
Vierailija kirjoitti:
Seitankinkku marinoitumassa, aamulla uuniin :)
mikä sua vaivaa!? oikeetakin kinkkua on saatavilla torvi!!!!
Vierailija kirjoitti:
Mikä hiton virallinen?
Mene muualle vinkumaan jos et osaa kuin kiukutella.
Ap
Ostin paikallisesta lihakaupasta 3.5kg valmiin kinkun ja on hyvää paikallista sikaa,mäkeen kuollutta ja mureaksi potkittua.
Just meni uuniin. Neljäkiloinen. En nauti juotavaa. Nettailen, mikä onkaan oikea paistolämpötila (nyt laitoin 125)