Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Alku- ja jälkkäriehdotuksia illalliselle

Vierailija
10.11.2016 |

Olen tarjoamassa suvulle kolmen ruokalajin illallisen, jossa pääruokana on burgundinpataa, perunoita/muusia ja raikas salaatti ja chileläinen punaviini. En kuitenkaan keksi kivoja alku- tai jälkiruokaideoita. Ehdotuksia?

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
10.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä tarjoa muuta jos et keksi muuta.

Vierailija
2/17 |
10.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkuruuasta tiedä mutta greenbrylee vai miten sen nimi menikään, on aina hyvää jälkkäriä eikä ole vaikeaa tehdäkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
10.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joku keitto, kantarelli, suppis, tai vaikka juurisellerisosekeitto, tai mustajuuresta sosekeitto. Hiukan pekonirouhetta päälle. Jälkiruuaksi vaikka sitruunaruoholla maustettu pannacotta ja vadelmahilloketta tai jotain muuta kirpeähköä lisäkettä. Hapankirsikkaa yms.

Vierailija
4/17 |
10.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Blinejä alkuun ja siihen esim. joku lohitäyte. Järkiruuaksi vaikka köyhiä ritareita, marjoja ja kermavaahtoa tai jäätelöä.

Vierailija
5/17 |
10.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

greenbrylee =D

Vierailija
6/17 |
10.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pääruoka on niin tuhtia, että alkuun ihan vaikka pieni, kevyt kalalautanen. Valkosipulietanoita laittaisin itselleni, mutta ne on todella riskiä tarjottavaa, ja harvalla on kotonaan kymmeniä etanapannuja.

Jälkkäriksi myös jotain kevyempää, jonkinlainen mousse, hyytelö tai hyydyke.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
10.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Blinejä alkuun ja siihen esim. joku lohitäyte. Järkiruuaksi vaikka köyhiä ritareita, marjoja ja kermavaahtoa tai jäätelöä.

Nämä pitäisi syödä tuoreeltaan, joten molempien laittaminen isolle porukalle on mahdottomuus.

Burgundinpataan yhdistettynä kaikki vyöryisivät tuoleiltaan pois.

-ei ap

Vierailija
8/17 |
10.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Blinejä alkuun ja siihen esim. joku lohitäyte. Järkiruuaksi vaikka köyhiä ritareita, marjoja ja kermavaahtoa tai jäätelöä.

Et sit mitään raskaampaa alkuruokaa keksinyt? Jälkkäriksi mutakakkau olis vielä tuhdimpaa.

Alkuun joku kiva keitto, tai tarjoa se salaatti alkuruokana, vaikka jonkun pienen kalalisän kanssa, tai kampasimpukoiden yms. Suht kevyttä kuitenkin. Jälkkäriksi joku raikas, vaikka jäätelö yms.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
10.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkuruoaksi savulohitartar saaristolaisleivällä, jälkkäriksi omenatosca ja vaniljakastike. Helpot valmistaa etukäteen.

Vierailija
10/17 |
10.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos jo tulleista vinkeistä, lisääkin saa antaa. Meitä on siis 6 aikuista syöjää ja yksi lapsi (pienen pieni), joten iso porukka ei ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
10.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toast skagen tai kasvisosekeitto, jälkkäriksi tiramisu ja kahvi avec

Vierailija
12/17 |
10.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rapukeitto alkuun, jälkiruoaksi pikku pavlovat karpalo-kinuskitäyttein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
10.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Burgundinpadan kanssa varmaan kokonaiset perunat sopii paremmin kuin muusi. Ranskalaisethan syö sitä miellään tuoreen rapeakuorisen leivän kanssa, sopii hyvin.

Vierailija
14/17 |
10.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Burgundinpadalle en ostaisi Chileläistä viiniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
10.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Noin tuhdin ruuan kanssa kannattaa vaikka jotain sorminaposteltavaa alkuruuaksi ja jälkkäriksi suosittelen jotain kylmää, esim. kevyt jäätelökakku tai juuri mousse. 

Vierailija
16/17 |
11.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä tekisin alkuun jonkin kirkkaan liemen kuten tsekkiläisen valkosipulikeiton ja tarjoaisin sen esim ruiskrutonkien kanssa. Annos voisi olla pieni.

Tai sorminaposteltavaa alkudrinkin kanssa ja herneveloute kylmänä shottilasista.

Jälkkäriksi ehdottomasti jäädyke tämän ohjeen mukaan: http://www.iltasanomat.fi/ruokala/resepti/art-2000001007261.html

- karpalojäädykkeeseen mukaan marenginpaloja, lisänä kuumaa kinuskia

- toinen makuvaihtoehto: calvados-sokerikuullotettua omenaa ja keksinmuruja, aavistus kanelia mausteeksi

Vierailija
17/17 |
11.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pääruoka on niin tuhtia, että alkuun ihan vaikka pieni, kevyt kalalautanen. Valkosipulietanoita laittaisin itselleni, mutta ne on todella riskiä tarjottavaa, ja harvalla on kotonaan kymmeniä etanapannuja.

Jälkkäriksi myös jotain kevyempää, jonkinlainen mousse, hyytelö tai hyydyke.

Isommalle porukalle saa etanat tehtyä kätevästi piirakkavuuassa. Toki siitä ei saa kivoja valmiita annoksia, mutta toisaalta, ne joille etanat ei ole tuttuja voivat ottaa vain pari :o).

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kuusi kuusi