Alku- ja jälkkäriehdotuksia illalliselle
Olen tarjoamassa suvulle kolmen ruokalajin illallisen, jossa pääruokana on burgundinpataa, perunoita/muusia ja raikas salaatti ja chileläinen punaviini. En kuitenkaan keksi kivoja alku- tai jälkiruokaideoita. Ehdotuksia?
Kommentit (17)
Alkuruuasta tiedä mutta greenbrylee vai miten sen nimi menikään, on aina hyvää jälkkäriä eikä ole vaikeaa tehdäkään.
Joku keitto, kantarelli, suppis, tai vaikka juurisellerisosekeitto, tai mustajuuresta sosekeitto. Hiukan pekonirouhetta päälle. Jälkiruuaksi vaikka sitruunaruoholla maustettu pannacotta ja vadelmahilloketta tai jotain muuta kirpeähköä lisäkettä. Hapankirsikkaa yms.
Blinejä alkuun ja siihen esim. joku lohitäyte. Järkiruuaksi vaikka köyhiä ritareita, marjoja ja kermavaahtoa tai jäätelöä.
Pääruoka on niin tuhtia, että alkuun ihan vaikka pieni, kevyt kalalautanen. Valkosipulietanoita laittaisin itselleni, mutta ne on todella riskiä tarjottavaa, ja harvalla on kotonaan kymmeniä etanapannuja.
Jälkkäriksi myös jotain kevyempää, jonkinlainen mousse, hyytelö tai hyydyke.
Vierailija kirjoitti:
Blinejä alkuun ja siihen esim. joku lohitäyte. Järkiruuaksi vaikka köyhiä ritareita, marjoja ja kermavaahtoa tai jäätelöä.
Nämä pitäisi syödä tuoreeltaan, joten molempien laittaminen isolle porukalle on mahdottomuus.
Burgundinpataan yhdistettynä kaikki vyöryisivät tuoleiltaan pois.
-ei ap
Vierailija kirjoitti:
Blinejä alkuun ja siihen esim. joku lohitäyte. Järkiruuaksi vaikka köyhiä ritareita, marjoja ja kermavaahtoa tai jäätelöä.
Et sit mitään raskaampaa alkuruokaa keksinyt? Jälkkäriksi mutakakkau olis vielä tuhdimpaa.
Alkuun joku kiva keitto, tai tarjoa se salaatti alkuruokana, vaikka jonkun pienen kalalisän kanssa, tai kampasimpukoiden yms. Suht kevyttä kuitenkin. Jälkkäriksi joku raikas, vaikka jäätelö yms.
Alkuruoaksi savulohitartar saaristolaisleivällä, jälkkäriksi omenatosca ja vaniljakastike. Helpot valmistaa etukäteen.
Kiitos jo tulleista vinkeistä, lisääkin saa antaa. Meitä on siis 6 aikuista syöjää ja yksi lapsi (pienen pieni), joten iso porukka ei ole.
Toast skagen tai kasvisosekeitto, jälkkäriksi tiramisu ja kahvi avec
Rapukeitto alkuun, jälkiruoaksi pikku pavlovat karpalo-kinuskitäyttein.
Burgundinpadan kanssa varmaan kokonaiset perunat sopii paremmin kuin muusi. Ranskalaisethan syö sitä miellään tuoreen rapeakuorisen leivän kanssa, sopii hyvin.
Burgundinpadalle en ostaisi Chileläistä viiniä.
Noin tuhdin ruuan kanssa kannattaa vaikka jotain sorminaposteltavaa alkuruuaksi ja jälkkäriksi suosittelen jotain kylmää, esim. kevyt jäätelökakku tai juuri mousse.
Mä tekisin alkuun jonkin kirkkaan liemen kuten tsekkiläisen valkosipulikeiton ja tarjoaisin sen esim ruiskrutonkien kanssa. Annos voisi olla pieni.
Tai sorminaposteltavaa alkudrinkin kanssa ja herneveloute kylmänä shottilasista.
Jälkkäriksi ehdottomasti jäädyke tämän ohjeen mukaan: http://www.iltasanomat.fi/ruokala/resepti/art-2000001007261.html
- karpalojäädykkeeseen mukaan marenginpaloja, lisänä kuumaa kinuskia
- toinen makuvaihtoehto: calvados-sokerikuullotettua omenaa ja keksinmuruja, aavistus kanelia mausteeksi
Vierailija kirjoitti:
Pääruoka on niin tuhtia, että alkuun ihan vaikka pieni, kevyt kalalautanen. Valkosipulietanoita laittaisin itselleni, mutta ne on todella riskiä tarjottavaa, ja harvalla on kotonaan kymmeniä etanapannuja.
Jälkkäriksi myös jotain kevyempää, jonkinlainen mousse, hyytelö tai hyydyke.
Isommalle porukalle saa etanat tehtyä kätevästi piirakkavuuassa. Toki siitä ei saa kivoja valmiita annoksia, mutta toisaalta, ne joille etanat ei ole tuttuja voivat ottaa vain pari :o).
Älä tarjoa muuta jos et keksi muuta.