Tuleeko hyvää kalasoppaa, jos laittaa valkoista kalaa ja lohta sekaisin?
Mulla on pakastimessa vanhoja (unohtuneet pakastimeen) kuha- tai haukifileitä. Menisköhän ne lohen kaverina kalasopassa?
Kommentit (24)
Jep. Juuri näin. Hyvä tulee tuollaviisiin.
Vierailija kirjoitti:
Totta kai voit laittaa. Tee vaikka ranskalaista klassikkoa, Bouillabaissea. Erinomaista.
Ei ole simpukoita, eikös ne kuulu siihen?
Ap
Aivan huoletta voit laittaa eri kaloja. Voi olla jopa parempi soppa?
Kunhan nyt ei liian vanhoja ole. Jos kalat on pilalla, koko keitto on pilalla.
Vierailija kirjoitti:
Kunhan nyt ei liian vanhoja ole. Jos kalat on pilalla, koko keitto on pilalla.
Mistä tietää, että ne ovat pilalla? Mulla ei ole hajuakaan noiden iästä.
Ap
Hauen jättäisin pois tai tekisin pelkästään valkoisista kaloista. Kala säilyy max 3 kk pakastimessa.
Tulee. Kuha kannattaa käyttää arvonsa mukaisesti. Käytä se hauki. Hauki vaatii pitkän kypsennyksen, että siitä irtoaa makua. Vähintään 4-6 tuntia.
Sinkkumies
Vierailija kirjoitti:
Hauen jättäisin pois tai tekisin pelkästään valkoisista kaloista. Kala säilyy max 3 kk pakastimessa.
No kyllä noiden täytyy olla moninkertaisesti sen ikäisiä. Tosin olen kyllä pitänyt useinkin kalaa pakkasessa kauemman kuin 3 kk. Mä en tiedä, onko nuo haukea vai kuhaa.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Tulee. Kuha kannattaa käyttää arvonsa mukaisesti. Käytä se hauki. Hauki vaatii pitkän kypsennyksen, että siitä irtoaa makua. Vähintään 4-6 tuntia.
Sinkkumies
Mistä mä tiedän, onko nuo haukea vai kuhaa?
Ap
Vierailija kirjoitti:
Hauen jättäisin pois tai tekisin pelkästään valkoisista kaloista. Kala säilyy max 3 kk pakastimessa.
Ei näin. Rasvainen kala 3kk, rasvaton kala jopa vuosi.
Sinkkumies
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Totta kai voit laittaa. Tee vaikka ranskalaista klassikkoa, Bouillabaissea. Erinomaista.
Ei ole simpukoita, eikös ne kuulu siihen?
Ap
Ei, Bouillabaisse on tavallaan kalastajien "pyttipannu", siihen voi panna mitä jämäkaloja hyvänsä. Itse asiassa sitä parempaa, mitä monenlaisempia kalalajeja. SIMPUKOITA ei ole mikään pakko panna, ei muöskään katkarapuja, mutta niitä VOI panna.
1
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tulee. Kuha kannattaa käyttää arvonsa mukaisesti. Käytä se hauki. Hauki vaatii pitkän kypsennyksen, että siitä irtoaa makua. Vähintään 4-6 tuntia.
Sinkkumies
Mistä mä tiedän, onko nuo haukea vai kuhaa?
Ap
Haukifileessä lähtee punaiset "verisuonet" sivuille. Kuhassa ei. Eli jos ne on nähtävissä, niin siitä erotat. Lisäksi ruodoista, sekä haukifilee on "yleensä" isompi kuhafilettä. Siksi yleensä, että kuhakin kasvaa liki 10 kiloiseksi,
Sinkkumies
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Totta kai voit laittaa. Tee vaikka ranskalaista klassikkoa, Bouillabaissea. Erinomaista.
Ei ole simpukoita, eikös ne kuulu siihen?
Ap
Ei, Bouillabaisse on tavallaan kalastajien "pyttipannu", siihen voi panna mitä jämäkaloja hyvänsä. Itse asiassa sitä parempaa, mitä monenlaisempia kalalajeja. SIMPUKOITA ei ole mikään pakko panna, ei muöskään katkarapuja, mutta niitä VOI panna.
1
Ok. Olen joskus katsonut ohjetta ja todennut aina, etten viitsi ostaa äyriäisiä kalakeittoa varten. Kaikissa ohjeissa mainitaan äyriäiset! Voishan tuota joskus kokeilla.
Ap
Pakkasessa erottaminen on vaiketa, siksi itse ottaisin molemmat sulamaan ja tekisin sitten kerralla ronskisti kaksi kalaruokaa. Nämä omia pohdintojani vuosien takaa.
Sinkkumies
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tulee. Kuha kannattaa käyttää arvonsa mukaisesti. Käytä se hauki. Hauki vaatii pitkän kypsennyksen, että siitä irtoaa makua. Vähintään 4-6 tuntia.
Sinkkumies
Mistä mä tiedän, onko nuo haukea vai kuhaa?
Ap
Haukifileessä lähtee punaiset "verisuonet" sivuille. Kuhassa ei. Eli jos ne on nähtävissä, niin siitä erotat. Lisäksi ruodoista, sekä haukifilee on "yleensä" isompi kuhafilettä. Siksi yleensä, että kuhakin kasvaa liki 10 kiloiseksi,
Sinkkumies
Pitää katsoa, näkyykö. Kyllä mäkin sulaneesta palasta osaisin ruotojen perusteella sanoa, kumpaa on, mutta pakasteista en. Mä oon yleensä kirjoittanut haukifileen pussiin, mitä sisältää, mutta kun mieskin on noita joskus pakastanut, niin on mennyt sekaisin mun hyvä systeemi.
Ap
Mä saan tuota kuhaa niin halvalla, ettei mun tarvitse sen kanssa sniiduilla.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Totta kai voit laittaa. Tee vaikka ranskalaista klassikkoa, Bouillabaissea. Erinomaista.
Ei ole simpukoita, eikös ne kuulu siihen?
Ap
Ei, Bouillabaisse on tavallaan kalastajien "pyttipannu", siihen voi panna mitä jämäkaloja hyvänsä. Itse asiassa sitä parempaa, mitä monenlaisempia kalalajeja. SIMPUKOITA ei ole mikään pakko panna, ei muöskään katkarapuja, mutta niitä VOI panna.
1
Ok. Olen joskus katsonut ohjetta ja todennut aina, etten viitsi ostaa äyriäisiä kalakeittoa varten. Kaikissa ohjeissa mainitaan äyriäiset! Voishan tuota joskus kokeilla.
Ap
Muista laittaa sitten kalat eri aikaan. Esim. lohelle lyhyt aika.
Sinkkumies
Totta kai voit laittaa. Tee vaikka ranskalaista klassikkoa, Bouillabaissea. Erinomaista.