Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko lihapullataikinan tehdä etukäteen?

Vierailija
14.10.2016 |

Jos teen sen nyt ja paistan pullerot vasta parin tunnin päästä, meneekö taikina pilalle? Jääkaappiin toki aioin laittaa sen, mutta miten herkästi raaka jauheliha pilaantuu?

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
14.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

öööö - se on nyt jo pilalla - heitä äkkiä roskiin

Vierailija
2/20 |
14.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se mitään pilaannu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
14.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Järki käteen nyt. Miten se nyt parissa tunnissa jääkaapissa pilaantuisi? Ei kai sitä voisi kaupassakaan lihatiskissä pitää, jos se muutamassa tunnissa olisi pilaantunut syömäkelvottomaksi. Ajattele nyt vähän.

Vierailija
4/20 |
14.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa

Vierailija
5/20 |
14.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa

Mitä ne korppujauhot siellä taikinassa tekee?

Vierailija
6/20 |
14.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa

Mitä ne korppujauhot siellä taikinassa tekee?

Ihan perus lihapullataikinaan niitä tulee. Vai pelkää jauhelihaa ja mausteitako sekoitat ja niitä paistat? Mahtaa olla sulla kuivia pullia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
14.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taikinan voi tehdä vain etukäteen. Jälkikäteen se ei onnistu.

Vierailija
8/20 |
14.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa

Mitä ne korppujauhot siellä taikinassa tekee?

Ihan perus lihapullataikinaan niitä tulee. Vai pelkää jauhelihaa ja mausteitako sekoitat ja niitä paistat? Mahtaa olla sulla kuivia pullia.

miten korppujauhet tekee niistä "kosteammat"?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
14.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa

Mitä ne korppujauhot siellä taikinassa tekee?

Ihan perus lihapullataikinaan niitä tulee. Vai pelkää jauhelihaa ja mausteitako sekoitat ja niitä paistat? Mahtaa olla sulla kuivia pullia.

Ai, tuleeko? ja se valmis sipuukeittopussi kans?

Vierailija
10/20 |
14.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa

Mitä ne korppujauhot siellä taikinassa tekee?

Ihan perus lihapullataikinaan niitä tulee. Vai pelkää jauhelihaa ja mausteitako sekoitat ja niitä paistat? Mahtaa olla sulla kuivia pullia.

miten korppujauhet tekee niistä "kosteammat"?

Ne sitoo nestettä sisäänsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
14.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa

Mitä ne korppujauhot siellä taikinassa tekee?

Ihan perus lihapullataikinaan niitä tulee. Vai pelkää jauhelihaa ja mausteitako sekoitat ja niitä paistat? Mahtaa olla sulla kuivia pullia.

miten korppujauhet tekee niistä "kosteammat"?

Ne sitoo nestettä sisäänsä.

mitä nestettä?

Vierailija
12/20 |
14.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se lihahan vaan maustuu jääkaapissa ennen pullien paistamista. Pari tuntia voi olla vaikka huoneen lämmössä, ennen kuin alkaa varsinainen pilaannuttava mikrobitoiminta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
14.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa

Mitä ne korppujauhot siellä taikinassa tekee?

Ihan perus lihapullataikinaan niitä tulee. Vai pelkää jauhelihaa ja mausteitako sekoitat ja niitä paistat? Mahtaa olla sulla kuivia pullia.

miten korppujauhet tekee niistä "kosteammat"?

Ne sitoo nestettä sisäänsä.

Ei lihapullat mitään nesteensitojaa vaadi, jos osaa valmistaa ne oikein.

Vierailija
14/20 |
14.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihapullat ei kylläkään niitä korppujauhoja tarvitse, kananmuna riittää sitojaksi. Niiden alkuperäinen tarkoitus on ollut jatkaa taikinaa. Äitini pistää taikinan jatkoksi milloin mitäkin, porkkanaraastetta tai sienisilppua. Hänelle ei käy korppujauhot, kun on diabetes ja ärtyvä paksusuoli ja välttelee sen vuoksi vehnää. Melkeipä ne on parempia minusta ilman korppujauhoja.

Itse teen taikinan monesti edellisenä iltana jääkaappiin kylmimmälle hyllylle ja kelmu päälle. Jos jääkaapissa on lämpötilat kohdillaan, niin eipä ole pilalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
14.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valmis lihapullataikina maustuu hienosti jääkaapissa, sitten kun olet tehnyt pyörykät valmiiksi, anna niiden olla puolituntia huoneen lämmössä ennen uuniin laittoa, niin tulee tosi hyvää. Teen monesti taikinan aamulla ja paistan vasta illalla. Samoin makaronilaatikon kanssa, teen aamulla ja laitan jääkaappiin, paistan illalla.

Vierailija
16/20 |
14.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa

Mitä ne korppujauhot siellä taikinassa tekee?

Ihan perus lihapullataikinaan niitä tulee. Vai pelkää jauhelihaa ja mausteitako sekoitat ja niitä paistat? Mahtaa olla sulla kuivia pullia.

Niinpä, näin on aina tehty ja näin tehdään vastakin :D:D Korppujauhoilla ei ole mitään virkaa lihapullissa.

Vierailija
17/20 |
14.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Korppujauhoja jäin miettimään minäkin. Vettyykö ne siellä jaakaapissa ja täten turpoo liikaa? Itse en ole koskaan niitä käyttänyt. Eikö ne ole lähinnä sidosaine, että pullat pysyy paremmin kasassa? 

Vierailija
18/20 |
14.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa

Mitä ne korppujauhot siellä taikinassa tekee?

Ihan perus lihapullataikinaan niitä tulee. Vai pelkää jauhelihaa ja mausteitako sekoitat ja niitä paistat? Mahtaa olla sulla kuivia pullia.

Minä teen lihapullat pelkkään jauhelihaan ja mausteisiin ja nimenomaan eivät ole kuivia, meillä ainakin tykätään ettei niissä ole mitään ylimääräistä. Syön kyllä hyvällä ruokahalulla jauhotettujakin lihapullia.

Vierailija
19/20 |
14.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ravintolat ja pitopalvelut tekee lihapullataikinan ja pyörittelee pullat valmiiksi edellisenä päivänä. Sellaista määrää kun ei ehdi ennen juhlia pyörittelemään. Kukaan ei ole vielä todistetusti kuollut.

Vierailija
20/20 |
14.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa

Mitä ne korppujauhot siellä taikinassa tekee?

Ihan perus lihapullataikinaan niitä tulee. Vai pelkää jauhelihaa ja mausteitako sekoitat ja niitä paistat? Mahtaa olla sulla kuivia pullia.

60-luvun hyvän emämmän käsikirjasta otettu resepti? Miten yleisesti vielä tehdään näitä 60-70-luvun jauhohöttö ruokia?

Jauheliha ja mausteet riittää ihan hyvin, kunhan valmistustapa on oikea.