Voiko lihapullataikinan tehdä etukäteen?
Jos teen sen nyt ja paistan pullerot vasta parin tunnin päästä, meneekö taikina pilalle? Jääkaappiin toki aioin laittaa sen, mutta miten herkästi raaka jauheliha pilaantuu?
Kommentit (20)
Järki käteen nyt. Miten se nyt parissa tunnissa jääkaapissa pilaantuisi? Ei kai sitä voisi kaupassakaan lihatiskissä pitää, jos se muutamassa tunnissa olisi pilaantunut syömäkelvottomaksi. Ajattele nyt vähän.
Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa
Vierailija kirjoitti:
Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa
Mitä ne korppujauhot siellä taikinassa tekee?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa
Mitä ne korppujauhot siellä taikinassa tekee?
Ihan perus lihapullataikinaan niitä tulee. Vai pelkää jauhelihaa ja mausteitako sekoitat ja niitä paistat? Mahtaa olla sulla kuivia pullia.
Taikinan voi tehdä vain etukäteen. Jälkikäteen se ei onnistu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa
Mitä ne korppujauhot siellä taikinassa tekee?
Ihan perus lihapullataikinaan niitä tulee. Vai pelkää jauhelihaa ja mausteitako sekoitat ja niitä paistat? Mahtaa olla sulla kuivia pullia.
miten korppujauhet tekee niistä "kosteammat"?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa
Mitä ne korppujauhot siellä taikinassa tekee?
Ihan perus lihapullataikinaan niitä tulee. Vai pelkää jauhelihaa ja mausteitako sekoitat ja niitä paistat? Mahtaa olla sulla kuivia pullia.
Ai, tuleeko? ja se valmis sipuukeittopussi kans?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa
Mitä ne korppujauhot siellä taikinassa tekee?
Ihan perus lihapullataikinaan niitä tulee. Vai pelkää jauhelihaa ja mausteitako sekoitat ja niitä paistat? Mahtaa olla sulla kuivia pullia.
miten korppujauhet tekee niistä "kosteammat"?
Ne sitoo nestettä sisäänsä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa
Mitä ne korppujauhot siellä taikinassa tekee?
Ihan perus lihapullataikinaan niitä tulee. Vai pelkää jauhelihaa ja mausteitako sekoitat ja niitä paistat? Mahtaa olla sulla kuivia pullia.
miten korppujauhet tekee niistä "kosteammat"?
Ne sitoo nestettä sisäänsä.
mitä nestettä?
Se lihahan vaan maustuu jääkaapissa ennen pullien paistamista. Pari tuntia voi olla vaikka huoneen lämmössä, ennen kuin alkaa varsinainen pilaannuttava mikrobitoiminta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa
Mitä ne korppujauhot siellä taikinassa tekee?
Ihan perus lihapullataikinaan niitä tulee. Vai pelkää jauhelihaa ja mausteitako sekoitat ja niitä paistat? Mahtaa olla sulla kuivia pullia.
miten korppujauhet tekee niistä "kosteammat"?
Ne sitoo nestettä sisäänsä.
Ei lihapullat mitään nesteensitojaa vaadi, jos osaa valmistaa ne oikein.
Lihapullat ei kylläkään niitä korppujauhoja tarvitse, kananmuna riittää sitojaksi. Niiden alkuperäinen tarkoitus on ollut jatkaa taikinaa. Äitini pistää taikinan jatkoksi milloin mitäkin, porkkanaraastetta tai sienisilppua. Hänelle ei käy korppujauhot, kun on diabetes ja ärtyvä paksusuoli ja välttelee sen vuoksi vehnää. Melkeipä ne on parempia minusta ilman korppujauhoja.
Itse teen taikinan monesti edellisenä iltana jääkaappiin kylmimmälle hyllylle ja kelmu päälle. Jos jääkaapissa on lämpötilat kohdillaan, niin eipä ole pilalla.
Valmis lihapullataikina maustuu hienosti jääkaapissa, sitten kun olet tehnyt pyörykät valmiiksi, anna niiden olla puolituntia huoneen lämmössä ennen uuniin laittoa, niin tulee tosi hyvää. Teen monesti taikinan aamulla ja paistan vasta illalla. Samoin makaronilaatikon kanssa, teen aamulla ja laitan jääkaappiin, paistan illalla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa
Mitä ne korppujauhot siellä taikinassa tekee?
Ihan perus lihapullataikinaan niitä tulee. Vai pelkää jauhelihaa ja mausteitako sekoitat ja niitä paistat? Mahtaa olla sulla kuivia pullia.
Niinpä, näin on aina tehty ja näin tehdään vastakin :D:D Korppujauhoilla ei ole mitään virkaa lihapullissa.
Korppujauhoja jäin miettimään minäkin. Vettyykö ne siellä jaakaapissa ja täten turpoo liikaa? Itse en ole koskaan niitä käyttänyt. Eikö ne ole lähinnä sidosaine, että pullat pysyy paremmin kasassa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa
Mitä ne korppujauhot siellä taikinassa tekee?
Ihan perus lihapullataikinaan niitä tulee. Vai pelkää jauhelihaa ja mausteitako sekoitat ja niitä paistat? Mahtaa olla sulla kuivia pullia.
Minä teen lihapullat pelkkään jauhelihaan ja mausteisiin ja nimenomaan eivät ole kuivia, meillä ainakin tykätään ettei niissä ole mitään ylimääräistä. Syön kyllä hyvällä ruokahalulla jauhotettujakin lihapullia.
Ravintolat ja pitopalvelut tekee lihapullataikinan ja pyörittelee pullat valmiiksi edellisenä päivänä. Sellaista määrää kun ei ehdi ennen juhlia pyörittelemään. Kukaan ei ole vielä todistetusti kuollut.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Liha ei pilaannu mutta en sitten tiedä miten korppujauhot jne reagoi siihen että niitä seisot taas raa'assa jauhelihassa
Mitä ne korppujauhot siellä taikinassa tekee?
Ihan perus lihapullataikinaan niitä tulee. Vai pelkää jauhelihaa ja mausteitako sekoitat ja niitä paistat? Mahtaa olla sulla kuivia pullia.
60-luvun hyvän emämmän käsikirjasta otettu resepti? Miten yleisesti vielä tehdään näitä 60-70-luvun jauhohöttö ruokia?
Jauheliha ja mausteet riittää ihan hyvin, kunhan valmistustapa on oikea.
öööö - se on nyt jo pilalla - heitä äkkiä roskiin