En tiedä muista Fazerin patukoista, mutta Pätkiksen palmuöljy on vaihtunut rypsiöljyyn!
En tiedä onko tästä ollut jo keskustelua mutta tänään käydessäni kaupassa alkoi tehdä mieli Pätkistä ja huomasin että palmuöljyä ei enää lue ainesosaluettelossa!!! Jipiii!!
Näin positiivisesti yllättynyt en ole ollut hetkeen.
Hyvä, Fazer!
Kommentit (40)
Alunperin kaakaovoi korvattiin palmuöljyllä. Fazer maistuu ihan kuralta.
Kannattaa meuhkata joka paikassa näistä lisäaineista ja paljuöljyistä ja karrageeneista.
VALIO joutui luopumaan kermojen karrageeneistä. Ja nyt ARLA.lla on se ruokakerma, jossa ei ole mitään ylimääriästä. Valio joutuu tulemaan perässä.
Fazer joutuu kääntymään takaisin tiellään. Meitä ei huijata ! Me ei osteta yhtään keksiä, eikä suklaapatukkaa, jossa on palju- tai shea öljyä.
Mitä lie se fazerin kaakaopapu mitä käyttävät nykyään? Se fazer sininen ei ole sama kuin ennen. Ennen se oli ihana pehmeää suklaata. Nykyään kovaa joka loksahtaa... yäk.
Vierailija kirjoitti:
palmu tai rypsi, mitä hiton väliä?
Epäeettistä, että palmuöljyä tuodaan sieltä kaukaa, kun meillä on rypsiöljyä omasta takaa.
Ja epäeettistä että palmuja kaadetaan.
HYH HYH FAZER!
Rypsiä?? Se käy vain moottorisahan ketjun rasvaukseen!!!!
Fazu meni boikottiin.
Vielä kun jostain saisi sipsejä, joissa ei ole auringonkukkaöljyä. Tai no, on olemassa maapähkinäöljysipsejä Lidlissä, mut mä olen allerginen. 100 % rypsisipsit olis paremmat, mut kaikkein paras jos olis kookosöljysipsejä. Voiskohan sipsejä tehdä voihin...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
palmu tai rypsi, mitä hiton väliä?
Epäeettistä, että palmuöljyä tuodaan sieltä kaukaa, kun meillä on rypsiöljyä omasta takaa.
Ja epäeettistä että palmuja kaadetaan.
HYH HYH FAZER!
Ei kaukaa tuomisessa ole mitään epäeettistä. On huomattavasti järkevämpää viljellä lämpimämmillä seuduilla ja tuoda sieltä tavara tänne kuin täällä tuhlata reilusti enemmän resursseja vastaavan määrän tuottamiseen. Logistiikka kun on niin naurettavan saastuttamatonta per tuote.
Palmuöljy nyt on kuitenkin yhdistetty aika monessa tutkimuksessa ties mihin ongelmiin, ja varmaan rypsiöljyssä monta samaa ongelmaa siinäkin (ei nämä kovia lämpötiloja kestä, joita sipsien valmistuksessa on vähän pakko käyttää, tuottamatta aldehydejä ja muita vähemmän kivoja aineita ruokaan).
Vierailija kirjoitti:
Alunperin kaakaovoi korvattiin palmuöljyllä. Fazer maistuu ihan kuralta.
Nyt ainesosina on kaakaovoi ja rypsiöljy. Maistuu taas uskomattoman hyvältä, juuri siltä kuin ennen palmuöljyä. Pätkis kuuluu taas ostoslistalleni :')
Ap
Mikä idea on alun perinkään ollut palmuöljyn käyttö? Hinta?
Joo huomasin saman monenkin fazerin tuotteen kohdalla että palmuöljyä ei ole siellä missä sitä ennen oli! Uskomatonta että Fazer on kuunnellut kuluttajia! :)
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa meuhkata joka paikassa näistä lisäaineista ja paljuöljyistä ja karrageeneista.
VALIO joutui luopumaan kermojen karrageeneistä. Ja nyt ARLA.lla on se ruokakerma, jossa ei ole mitään ylimääriästä. Valio joutuu tulemaan perässä.Fazer joutuu kääntymään takaisin tiellään. Meitä ei huijata ! Me ei osteta yhtään keksiä, eikä suklaapatukkaa, jossa on palju- tai shea öljyä.
Mitä lie se fazerin kaakaopapu mitä käyttävät nykyään? Se fazer sininen ei ole sama kuin ennen. Ennen se oli ihana pehmeää suklaata. Nykyään kovaa joka loksahtaa... yäk.
Fazerin sininen suklaalevy sisältää nykyään maitoa, sokeria, kaakaovoita, kaakaomassaa, emulgointiainetta (lesitiini mm. soija), suolaa ja aromia. Ei palmuöljyä, ja ihanan pehmeää on!
Rypsiöljy maistuu vieläkin pahemmalle kuin palmuöljy.. tai ainakin on halpaa traktoriöljyä.. pitäisi saada nämä halvat kasviöljyt pois elintarvikkeista ja tilalle kunnon eläinrasvaa, tai muita laaturasvoja, niin johan tavallinen ruokakin rupeaisi maistumaan kuin ennen vanhaan. Kasvirasvajäätelötkin ovat yököttäviä.
T. Lidl-mies.
Allergiat, ne on mullakin, mm. rypsi. Mut ku sitä ei voi välttää oikein.
Vierailija kirjoitti:
Joo huomasin saman monenkin fazerin tuotteen kohdalla että palmuöljyä ei ole siellä missä sitä ennen oli! Uskomatonta että Fazer on kuunnellut kuluttajia! :)
Mikä on nykyään Fazerin 200 g levyn hinta? Maksoin viikonlopulla Liiteristä laatusuklaasta 1,30€/200g, veikkaan että Fazeri ottaa tuplat.
T. Lidl-mies.
Vierailija kirjoitti:
palmu tai rypsi, mitä hiton väliä?
Palmuöljyn käyttäminen on epäeettistä koska palmuja kasvatetaan villien metsien tilalle. Niissä villeissä metsissä elävät harvinaiset orankit. En halua hävittää kulutustottumuksillani harvinaista eläinlajia.
Hyvä.
Palmuöljy ei ole terveellistä. Rypsiöljy on terveellistä.
Palmuöljyn tuotannon takia hakataan sademetsiä. Rypsiöljyä tuotetaan lähellä ja kotimaisilla pelloilla.
Siis kaikin tavoin hieno juttu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo huomasin saman monenkin fazerin tuotteen kohdalla että palmuöljyä ei ole siellä missä sitä ennen oli! Uskomatonta että Fazer on kuunnellut kuluttajia! :)
Mikä on nykyään Fazerin 200 g levyn hinta? Maksoin viikonlopulla Liiteristä laatusuklaasta 1,30€/200g, veikkaan että Fazeri ottaa tuplat.
T. Lidl-mies.
Tarviiko sitä suklaata mussuttaa niin usein, että tuolla hinnalla on oleellinen merkitys?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo huomasin saman monenkin fazerin tuotteen kohdalla että palmuöljyä ei ole siellä missä sitä ennen oli! Uskomatonta että Fazer on kuunnellut kuluttajia! :)
Mikä on nykyään Fazerin 200 g levyn hinta? Maksoin viikonlopulla Liiteristä laatusuklaasta 1,30€/200g, veikkaan että Fazeri ottaa tuplat.
T. Lidl-mies.Tarviiko sitä suklaata mussuttaa niin usein, että tuolla hinnalla on oleellinen merkitys?
Toki syön kaikenlaista suklaata jos tarjotaan, mutta silloin harvoin kun itse ostan niin a) mulla on rahaa ostaa mitä suklaata vaan ja b) tykkään suussasulavasta fazerin mausta niiiin paljon että todellakin ostan joko sitä perussinistä tai salmiakkisuklaata; ne on mun suosikkeja kautta aikain vaikka olen syönyt vaikka minkälaisia suklaita ja asunut ulkomailla sekä matkustellut paljon ja kokeillut kaikenlaisia makuja.
Olisipa kiva nähdä Pätkiksen ainesosat 25 vuoden takaa.
palmu tai rypsi, mitä hiton väliä?