Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Talonrakentajat, siivoaminen ennen muuttoa

Seuraa 
Liittynyt8.9.2015

Talonrakennus alkaa olla loppusuoralla, maaliskuun lopussa pitäisi muttaa, vaan siivoamisen määrä kauhistuttaa juuri nyt. Onko kellään kokemusta, miten paljon aikaa kannattaa varata, vai pitäisikö teettää ulkopuolisella? Ottavatko tällaisesta siivouskeikasta eri maksun? Tuli haluttua ne 4m korkeat oh ikkunatkin ja nyt mietin, että kuka ne oikein pesee :))Sisällä on mm. sirkkelöity seinien laittamisen jälkeen eli nayttää siltä että seinät, katot, lattiat, ikkunat kaikki kaapit, seinät ym pitää pestä. Ilmastointiakaan ei ilmeisesti kannata laittaa päälle ennen pintojen pesua. Kellari meillä jää vielä kesken ja sieltä nousee betonipölyä... Viimetinkaan jää mm. saunan teko, joten siivousaikaa ei jää paljon.Astmalasten kanssa ollaan muuttamassa, joten pitää saada kaikki rakennuspölyt kuriin.

Kommentit (5)

Vierailija

Me muutetaan ens viikolla ja pölyä on vieläkin, vaikka lattiapinnatkin on olleet jo betonipölyn tiellä parisen viikkoa. Joku tuttava sanoi, että vaikka kuinka siivoaisi uutta taloa, pölyn laskeutumiseen saattaa mennä ensimmäiset puoli vuotta. :-O Joten ihan pölyttömäksi ei kai uutta taloa saa millään.Me on tehty koko ajan niin, että on siivottu tiettyjen töiden jälkeen ja olen mm. yläkertaa pyyhkinyt ovia myöten aina vähän väliä, samoin lattioita moppaillut. Me ei kai sitten tehdäkään varsinaista loppusiivousta vaan siivotaan aina kaappi kerrallaan ennen kuin sinne laitetaan tavaraa. Ajattelin silti valjastaa anopin ja siskon ens viikolla yhdeksi illaksi pölyjen pyyhintään, pyyhitään sitten vielä lattiat, seinät ja ovet - tuskin kolmelta naiselta siinä voi yhtä iltaa pitempään mennä.Mutta kannattaa varmaan kysellä siivousfirmojakin, jos teillä on tosi tarkkaa pölyn kanssa astmalasten kanssa!

Vierailija


Ikkunoista ei pölyä kauheasti tule, mutta aikaa niiden pesemiseen menee hurjasti. Minä pesin viime kesänä ensimmäistä kertaa meidän ikkunat (3 v muuton jälkeen) kahta lukuunottamatta ja aikaa siihen tuhraantui kaksi kokonaista päivää ja osa karmien pinttyneistä tahroista jäi vielä kuuraamatta - myönnettäköön, että meillä on toki aika paljon ikkunoita.Meillä on ollut tässä rakentamisen tiimellyksessä tapana todeta, että ihmiset, jotka valittavat ajanpuutetta, mutta ehtivät pestä ikkunat eivät ole ihan realiteeteissä.. ;)

Vierailija

Olen pyyhkinyt ikkunat vaan sisäpuolelta nopsasti kostealla ja kuivannut sanomalehtitollerolla, sen kummemmin en ikkunoita pese - enkä voisikaan kun pakkastaa. Kevääksi jää...

Vierailija

Muutto on ensi viikolla ja pari päivää ennen tulee siivoojat. On sovittu, että jos on pakkasta, niin lasit pestään vain sisäpuolelta. Meillä on ainakin karmitkin niin likaiset, että ei voi jättää pesemättä. Ikkunanpesu tulee eri veloituksella ja eri porukka tekee, muu siivous varmaankin vanhan sopimuksen mukaisesti.En jaksa stressata että itse menisin siivoamaan, ei todellakaan tunnu koko budjetissa enää yhtään...

Vierailija

Me aiottiin siivota itse mutta sitten iski loppuväsymys ja haluttiin päästä muuttamaan heti kun se kuuluisa viimeinen lista oli paikoillaan :) Ulkopuolinen siivous oli kyllä hyvä ratkaisu, heillä oli kunnon välineet ja imuroivat mm. seinät - niissä on yllättävän paljon pölyä - joihin meillä ei joka paikasta olisi tavallisella imurilla yltänyt. Yhtään näkyvää raksapölyä ei kyllä sen jälkeen laskeutunut vaikka odotimme. Tarkoitan siis sellaista että kun sormella vetää jostain työtasolta niin sitä hienon hienoa pölyä jää sormeen. Muuta pälyä meillä sitten kyllä piisaa :)Pesivät myös ikkunat. En tiedä miten muilla työmailla mutta meillä oli kyllä ikkunat niin kammottavan pölyiset että ne oli pakko pestä. Lisäksi niissä oli ikkunafirman tarrat ja kun ne irrotti niin liimajäljet jäivät ikkunaan.Siivous maksoi muistaakseni jotain 400 euroa (155 m2 talo kahdessa tasossa ja paljon ikkunoita). 2 henkilöä siivosivat ja aikaa meni muutamia tunteja. Siivoojaa oli viikon varoitusajalla yllättävän vaikea saada joten kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat