jos sokerin valmistus ja tunkeminen jokapaikkaan lopetettaisiin olisiko siitä mitään haittaa ihmiselle?
Muuta kuin riippuvaisten niksat ja maun muutos syötävissä?
Kommentit (18)
Ei nyt sentään. Hedelmäsokerilla kai nyt ihmiskeho pärjää. Jäisin kaipaamaan leipomuksia ja jälkiruokia suuresti.
Vierailija kirjoitti:
Ei nyt sentään. Hedelmäsokerilla kai nyt ihmiskeho pärjää. Jäisin kaipaamaan leipomuksia ja jälkiruokia suuresti.
Mansikkaa, kermavaahtoa, kaakaojauhetta, mantelirouhetta, viinirypäleitä, hunajaa... ilman lisättyä sokeria.
No järjestäytynyt sokeririkollisuus lisääntyisi räjähdysmäisesti ja uhreina olisi nuoret. Gansterit ottaisivat vallan, ja poliisi olisi voimaton. Teinit vaeltaisivat kaduilla etsien sokeria, tappaen. Muuten, ihan ok olis.
Hyvin pärjättäisiin eikä jälkkäreistä pidä luopua.
Steviaa ja hunajaa makeutukseksi eikä niitäkään tarvita, koska vähemmän makeaankin tottuu.
Vierailija kirjoitti:
Ei nyt sentään. Hedelmäsokerilla kai nyt ihmiskeho pärjää. Jäisin kaipaamaan leipomuksia ja jälkiruokia suuresti.
Hedelmäsokerilla saa rasvamaksan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei nyt sentään. Hedelmäsokerilla kai nyt ihmiskeho pärjää. Jäisin kaipaamaan leipomuksia ja jälkiruokia suuresti.
Hedelmäsokerilla saa rasvamaksan.
Niin, siis eipä hedelmäsokerikaan (siis jauheena, jalostetussa muodossa) ole sen terveellisempää kuin muutkaan jalostetut sokerit. Mutta hedelmäsokeri luonnollisena, itse hedelmässä on aivan ok - terveelle ihmiselle, ei diabeetikolle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei nyt sentään. Hedelmäsokerilla kai nyt ihmiskeho pärjää. Jäisin kaipaamaan leipomuksia ja jälkiruokia suuresti.
Hedelmäsokerilla saa rasvamaksan.
Niin, siis eipä hedelmäsokerikaan (siis jauheena, jalostetussa muodossa) ole sen terveellisempää kuin muutkaan jalostetut sokerit. Mutta hedelmäsokeri luonnollisena, itse hedelmässä on aivan ok - terveelle ihmiselle, ei diabeetikolle.
Kyllä se hedelmäsokeri on yhtä haitallista, oli se sitten hedelmässä tai ei.
Keksin vain sen haitan että ykköstyypin diabeetikon olisi hankalampi löytää elintärkeää hypoevästä ja saattaisi pahan matalan iskiessä napata kaupasta jonkun tuotteen jossa olettaa että on sokeria mutta ei pysty enää lukemalla tarkastaa pahan hypon vuoksi ja syö/juo kyseisen tuotteen tai tuotteita ja menee insuliinishokkiin koska olikin hups sokeritonta. Ja pahimmillaan kuolee tai joutuu koomaan insuliinishokista ellei muu asiakas tai myyjä heti auta ja soita ambulanssia (luulevat vaikka humalaiseksi/narkkariksi tai muuten vaan ei huomata sairasta ihmistä)
:D
Sokerin vähentäminen tuotteissahan on yleinen buumi ollut jo jonkin aikaa.
Ja se halpa, maissipohjainen sokerinkorvike, jota on "melkein kaikessa" sen halpuuden takia, on vielä viheliäisempi.
Sokeri, siirappi ja hunaja on oivia mausteita moniin ruokiin, mutta siis mausteen tavoin käytettynä: vain vähän! Muuten ihminen saa sokereita ihan riittävästi ja luontaisesti monipuolisesta ruuasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei nyt sentään. Hedelmäsokerilla kai nyt ihmiskeho pärjää. Jäisin kaipaamaan leipomuksia ja jälkiruokia suuresti.
Hedelmäsokerilla saa rasvamaksan.
Niin, siis eipä hedelmäsokerikaan (siis jauheena, jalostetussa muodossa) ole sen terveellisempää kuin muutkaan jalostetut sokerit. Mutta hedelmäsokeri luonnollisena, itse hedelmässä on aivan ok - terveelle ihmiselle, ei diabeetikolle.
Kyllä se hedelmäsokeri on yhtä haitallista, oli se sitten hedelmässä tai ei.
Taas joku järki asioihin. Hedelmistä ihminen saa vitamiineja ja kuituja. Hedelmät eivät millään tavalla ole haitallisia hedelmäsokerista huolimatta. Ainoastaan jos suussa on koko ajan omena, mandariininlohko tms., hedelmän happamuus liuottaa hammaskiillettä. Ja sekin on pienempi riski kun syö itse hedelmää, koska syljeneritys lisääntyy, toisin kuin mehua juodessa.
Yksi asia tulee mieleen jos sokerin tuotanto lopetetaan: monelta menee elinkeino (viljelijät, tehtaat, leipomot...)
Vierailija kirjoitti:
Ei olisi haittaa, päinvastoin. Brittidokkarissa tutkittiin pienimuotoisesti, kumpi haitallisempaa, rasva vai sokeri. Sokeri oli lähes kaikin tavoin haitallisempaa. Pieni määrä sokeria sai tosin aivotoiminnan "pirteämmäksi", jos vaikka täytyy selvitä jostain kokeesta/testistä, jossa tarvitaan hoksottimia. Testin tekeminen sujui nopeammin ja paremmin hiukan sokeria ennen koetta syöneiltä.
No tuo ei yllätätä kun on seurannut karppaavia kavereita. Karppaajat muuttuvat pikkusen yksinkertaisiksi ja yleensä myös agressiiviseksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei nyt sentään. Hedelmäsokerilla kai nyt ihmiskeho pärjää. Jäisin kaipaamaan leipomuksia ja jälkiruokia suuresti.
Hedelmäsokerilla saa rasvamaksan.
Niin, siis eipä hedelmäsokerikaan (siis jauheena, jalostetussa muodossa) ole sen terveellisempää kuin muutkaan jalostetut sokerit. Mutta hedelmäsokeri luonnollisena, itse hedelmässä on aivan ok - terveelle ihmiselle, ei diabeetikolle.
Kyllä se hedelmäsokeri on yhtä haitallista, oli se sitten hedelmässä tai ei.
Taas joku järki asioihin. Hedelmistä ihminen saa vitamiineja ja kuituja. Hedelmät eivät millään tavalla ole haitallisia hedelmäsokerista huolimatta. Ainoastaan jos suussa on koko ajan omena, mandariininlohko tms., hedelmän happamuus liuottaa hammaskiillettä. Ja sekin on pienempi riski kun syö itse hedelmää, koska syljeneritys lisääntyy, toisin kuin mehua juodessa.
Yksi asia tulee mieleen jos sokerin tuotanto lopetetaan: monelta menee elinkeino (viljelijät, tehtaat, leipomot...)
Ne vitamiinit ja kuidut saa paremmin kasviksista ilman ylenmääräistä sokeria.
Ei olisi haittaa, päinvastoin. Brittidokkarissa tutkittiin pienimuotoisesti, kumpi haitallisempaa, rasva vai sokeri. Sokeri oli lähes kaikin tavoin haitallisempaa. Pieni määrä sokeria sai tosin aivotoiminnan "pirteämmäksi", jos vaikka täytyy selvitä jostain kokeesta/testistä, jossa tarvitaan hoksottimia. Testin tekeminen sujui nopeammin ja paremmin hiukan sokeria ennen koetta syöneiltä.