Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Sori, tämä on ehkä tyhmä kysymys, mutta miten erottaa ruokamyrkytyksen tavallisesta vatsataudista?

Vierailija
20.09.2016 |

Yksi sukulainen on viettänyt yön ripuloiden ja oksentaen (kiitti infosta hänelle!) ja on sitä mieltä, että syy on elintarvikkeessa X, jota hän on eilispäivän aikana nauttinut. Mietin vain, että miten hän (tai kukaan muukaan) voi tietää, että kysymys on nimenomaan ruokamyrkytyksestä, kun ymmärtääkseni oireet eivät siinä juurikaan poikkea tavallisesta vatsataudista? Se on tietysti selkeä merkki, jos iso joukko tiettyä ruokaa syöneistä sairastuu, mutta miten voi olla edes semivarma ruokamyrkytyksestä pelkästään oireiden perusteella?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
20.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei periaatteessa varmaan mitenkään, mutta jos oireet alkavat yhtäkkiä (tyyliin puolen tunnin sisällä) jonkun tietyn ruoan nauttimisen jälkeen, ja etenkin jos on ollut syytä epäillä että tuotteessa on jotain vialla, eikä ole ketään tuttuja tai perheenjäseniä vatsataudissa, niin voisi ehkä epäillä ruokamyrkytystä. Ja ainakin itselläni ruokamyrkytykset ovat yleensä rajuja, useamman tunnin kestäviä oksennusripulikohtauksia, jotka sitten sen 6-8h kärsimyksen jälkeen loppuvat "kuin seinään". Vatsataudissa taas usein huonovointisuus ja oksentelu jatkuu 1-2 päivää ja laantuu pois pikkuhiljaa.

Mutta mene ja tiedä.

Vierailija
2/2 |
20.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla ruokamyrkytyksessä ollu raju ripuli hallitsevana ja vatsataudissa esim. norovirus enemmän maailmanlopun meininki ( oksennukset, ripuli, kuume, horkka, lihas/nivelkivut ). Toi norovirus on suoraan helvetistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla