Vierailija

En keksi mitään parempaa keinoa ratkoa kansanterveydellisiä ongelmia, kun puuttua niihin paikoissa, joissa ihmiset tekevät terveytensä kannalta merkittävimmät kulutusvalinnat. Miksei valtio voisi velvottaa ruokakauppoja huolehtimaan, että ihmiset tekevät terveellisiä valintoja. Ylipainoisille ihmisille tulisi tarjota asiantuntevaa ravintotietoutta ja heidän epäterveellisten tottumuksiensa mukaiset ostopäätökset tulisi estää.

Kunnat, joissa terveysongelmia on eniten saisivat valtiolta velvoitteen hoitaa asiat kuntoon.

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kotonahan ne elintavat tulee huomioida enuten. Jokaiseen kotiin ainakin kerran viikossa joku valistamaan liikunnan tarpeellisuudesta, aivojen harjoittamisen merkityksestä, hygienista, sosiaalisesta kanssakäymisestä, alkoholin käytöstä, ruokailusta, rahankäytöstä, elämänhallinnasta ja seksuaaliterveydestä.

Vierailija

Niin, se on kyllä mukavaa kun menee kauppaan ostamaan hedelmiä ja vihanneksia ja siihen hedelmien keskelle on kasattu suklaakeksipaketteja saattamaan kiusaukseen ihmisiä, jotka yrittävät parantaa elintapojaan.

Vierailija

Ruokakauppojen tehtävä on myydä niitä  tuotteita joista saa parhaimman katteen. Prosessoimattomista raaka-aineista kuten kasvikset, maito, käsittelemätön liha, ei saa yhtää hyvää katetta kuin keskihyllyjen höpöhöpö-tuotteista. Siksi sitä valistusta ei saa kaupoista - se ei ole niiden tehtävä.

Vierailija

Ap:n esittämä idea on niin monella tavalla järjetön, epärealistinen ja kertakaikkisen typerä, että itse asiassa ihmettelen miksei yksikään puolue sitä ole Suomessa jo ehdottanut.

Vierailija

Jos kovin tarkoiksi aletaan, niin vaa'an kauttako asiakkaat kauppaan pääsee? Ja pituusmitan, että saadaan se maaginen bmi, eihän pelkkä paino riitä kertomaan lihavuudesta. Eikä nyt ehkä se bmi:kään, että rinnalle olisi hyvä saada myös ainakin vyötärönympärysmitta ja varmuuden vuoksi vielä lihaskunto- sekä cooperintestit.

Toiseksi, ei se kilo karkkia ole normaalipainoiselle yhtään sen terveellisempää kuin ylipainoisellekaan. Ei alipainoinen tarvitse lihapiirakoita ja makkaroita yhtään sen enempää kuin ylipainoinenkaan. Eikö kaiken epäterveellisen myymisen voisi lopettaa kokonaan, nehän ovat epäterveellisiä aivan kaikille! Tai jos tehtäisiinkin samoin kuin "hyvän makuiselle" menthol-tupakalle ja poistettaisiin kaikki makuaineet? Sokerit ja makeutusaineet, suola (se on lähestulkoon täysin turha lisä jos on sekasyöjä) ja natriumglutamaatti nyt ainakin, lisääkin varmasti löytyy.

Kolmanneksi, tämä asettaisi kaupat aivan eriarvoiseen asemaan, millä pikkukaupat tuollaisen vahtimisen ja valistamisen kustantaisivat? Tai jotkut kioskit? Kahvilat, leipomot ja kondiittoriot ajautuisivat konkkaan kun asiakaskunta pienenisi olemattomiin.

Ei kansan lihavuudesta kyse ole tietämättömyydestä, kyllä sitä ravintoympyrää ja lautasmallia opetetaan jo alakoulussa. Ihan hauska idea siltin, yhtä hauska kuin se alkoholilain kohta, jossa kielletään myymästä alkoholia päihtymistarkoitukseen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla