Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kun vauvoilla usein on joku lempinimi siinä vaiheessa kun se on vielä mahassa ja nimenantojuhlaa ei ole vietetty. Millä nimellä ootte siis kutsuneet lapsianne?

Kommentit (18)

Vierailija

Ihan vain vauva ja keskenämme miehen kanssa päätettiin nimi jo raskausaikana ja sillä kutsuttiin, sukulaisillekin kerrottiin nimi kun oli syntynyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Meillä lasta tehtiin viisi vuotta. Kyllä hänellä oli se oma nimi jo suunnitteluvaiheessa, ja se nimi myös annettiin, kun syntyi. Se oli niin itsestään selvää, kun oli ollut puheissa jo vuosikaudet. "Taidanpa istuttaa omenapuun, kerätään sitten Maijan kanssa yhdessä hillo-omenat." "Laitetaan tähän työhuoneeseen heti tämmöiset vähän lapsellisemmat tapetit, kun tästä tulee kuitenkin sitten se Pekan huone."

Vierailija

Meillä oli nimet valmiina jo ennen raskautta. Heti kun saatiin kuulla, onko tulossa "Maija" vai "Matti", aloimme kutsua häntä hänen oikealla nimellään. Lähipiirille kerroimme nimen heti lapsen synnyttyä.

Ja muuten olen sitä mieltä, että Karthago on hävitettävä, joten muistutan, että nimeä ei saada nimenantojuhlassa eikä kasteessa. Nimen antavat vanhemmat jo aiemmin; nimenantojuhlassa sitä vain juhlitaan, ja kasteessa lapsi liitetään seurakuntaan.  :)

Vierailija

Onko se työstönimi, itse aina kuullut käytettävän sanaa "työnimi" :D Mutta olenkin lapseton opiskelija enkä tiedä miksi avasin tämän keskustelun ylipäätään

Vierailija

Meillä oli Mötkö, jonka sukupuolesta ei ollut täydellistä varmuutta ennen syntymää. Mötkönä tyttö pysyi (tai vauva, lapsi, mitä milloinkin) kunnes päästiin miehen kanssa yhteisymmärrykseen nimestä.

Vierailija

Varmaan "uuh aah uuh aah!! ooh! tai sitte "hii hii hii!" lähinnä tuollaisia siinä työstön aikana kuului. Ehkä huokauksia ja murahduksia lisäksi.

Vela - 72

Mun "tekonimi" oli Nero. Se tosin tuli vanhempieni sukunimien ensimmäisistä kirjaimista, eivät he sentään mitään lapsineroa suunnitelleet saavansa... 😂😂 Mutta ihan hauska nimi kuitenkin, monella tapaa.

Vierailija

Raskauden aikana ihan 'vauva', synnyttyään näytti isosiskon mielestä ihan Söötille joten hän oli Söötti ristiäisiin asti kaikille - oikea nimi selvisi siis vasta ristiäisissä kaikille.

Esikoinen eli Söötin isosisko oli aina vaan vauva ristiäisiin saakka :D tais sitä kukin jollain nimillä kutsua mutta en muista enää

Vierailija

Tulevalla toisella nimellä kutsuttiin siitä asti kun ultrassa näkyi sukupuoli. Niinhän siitä sitten kävi että tämä nimi jäi myös lapsen kutsumanimeksi. Lapsella ikää jo kaksi vuotta.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla