En ymmärrä pizzakebabbiloiden ansaintalogiikkaa.
6 eurolla saa pizzan tai kebab-annoksen, jossa on reilusti syötävää kahdeksi kerraksi. Siis 3 euroa per annos.
Kommentit (101)
Aika harvassa nuo kuuden euron pizzeriat enää on. On niitä, mutta iso etnisistäkin ottaa 8 eurosta ylöspäin. Mutta joitakin eroja: Kotipizzan taikina tulee raakapakasteena. Nämä tekevät itse. Yrittäjä itse on töissä koko aukioloajan ja ehkä joku sukulainen auttelemassa. Meillä kotipuolessa pitää maanantaisin kiinni, ei muita työntekijöitä kuin oma vaimo.
Ansaintalogiikka: Verot kierretään, puljua kierrätetään edestakaisin sukulaisten välillä(verovapaat 5 vuotta), raaka-aineet milloin mistäkin(halpajuustoa tsekeistä jne.). Lainmukaisia sos/tel/palkkoja jne. ei makseta. Tuossa vain muutamia esimerkkejä.
Vierailija kirjoitti:
Myyvät paljon pienellä katteella. Normaali suomalainen ansaintalogiikka on se, että myydään vähän isolla katteella. Vähemmän työtä, nääs.
Älä höpötä.
En tiedä. En ole koskaan ostanut alle 10 euron pitsaa. Yleensä ne ovat 12-15 euron hintaisia.
Halvimmat mahdolliset raaka-aineet, mahdollisimman paljon tuottoja pimeänä. Yksinkertaista :)
Olin justiinsa Kreikassa lomalla, ja siellä myydään ihan ykköslaatua esim. jäätelöissä ja sorbeteissa iso pallo eurolla. Kympillä syö jo kolmen ruokalajin aterian. Eikä kokolihaa ja tuoreita vihanneksia oikein voi väärentääkään. Vaikkei noista maksettaisi veroa sentin senttiä, hinta on silti uskomattoman halpa.
Seiska jatkaa vielä, että pizzat maksoi korkeintaan 5 euroa, ja hyvän pitakebabin sai hintaan 2,20e. Jotain outoa näissä Suomen hinnoissa on.
Vierailija kirjoitti:
Olin justiinsa Kreikassa lomalla, ja siellä myydään ihan ykköslaatua esim. jäätelöissä ja sorbeteissa iso pallo eurolla. Kympillä syö jo kolmen ruokalajin aterian. Eikä kokolihaa ja tuoreita vihanneksia oikein voi väärentääkään. Vaikkei noista maksettaisi veroa sentin senttiä, hinta on silti uskomattoman halpa.
No Kreikassahan lääkäritkin tienaa vain 15 000 euroa vuodessa oman ilmoituksensa mukaan, joten ravintolahintojen on oltava edullisia.
Työpäivät pitkiä, eikä palkka huimaa päätä.
Vierailija kirjoitti:
Seiska jatkaa vielä, että pizzat maksoi korkeintaan 5 euroa, ja hyvän pitakebabin sai hintaan 2,20e. Jotain outoa näissä Suomen hinnoissa on.
Suomen hinnoissa "outoa" on mm. korkeat työvoimakustannukset.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olin justiinsa Kreikassa lomalla, ja siellä myydään ihan ykköslaatua esim. jäätelöissä ja sorbeteissa iso pallo eurolla. Kympillä syö jo kolmen ruokalajin aterian. Eikä kokolihaa ja tuoreita vihanneksia oikein voi väärentääkään. Vaikkei noista maksettaisi veroa sentin senttiä, hinta on silti uskomattoman halpa.
No Kreikassahan lääkäritkin tienaa vain 15 000 euroa vuodessa oman ilmoituksensa mukaan, joten ravintolahintojen on oltava edullisia.
Ei oikein vastaa kysymykseen. Eikö suomalaisravintoloiden kannattaisi ostaa raaka-aineensa samasta paikasta?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Seiska jatkaa vielä, että pizzat maksoi korkeintaan 5 euroa, ja hyvän pitakebabin sai hintaan 2,20e. Jotain outoa näissä Suomen hinnoissa on.
Suomen hinnoissa "outoa" on mm. korkeat työvoimakustannukset.
Ehkä jos hinnat olisi alhaisemmat, lisääntynyt myynti kasvattaisi voittoja.
Ja jos se turkkilainen elää sillä puljunsa tuotolla, miksei suomalainen pysty?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Seiska jatkaa vielä, että pizzat maksoi korkeintaan 5 euroa, ja hyvän pitakebabin sai hintaan 2,20e. Jotain outoa näissä Suomen hinnoissa on.
Suomen hinnoissa "outoa" on mm. korkeat työvoimakustannukset.
Ehkä jos hinnat olisi alhaisemmat, lisääntynyt myynti kasvattaisi voittoja.
Ja jos se turkkilainen elää sillä puljunsa tuotolla, miksei suomalainen pysty?
Ei riitä kuule lisääntynyt myynti.
turkkilaisen ei tarvi ekaan viiteen vuoteen maksaa veroja, ja sen jälkeen puljun omistaakin jo sen veli.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Seiska jatkaa vielä, että pizzat maksoi korkeintaan 5 euroa, ja hyvän pitakebabin sai hintaan 2,20e. Jotain outoa näissä Suomen hinnoissa on.
Suomen hinnoissa "outoa" on mm. korkeat työvoimakustannukset.
Ehkä jos hinnat olisi alhaisemmat, lisääntynyt myynti kasvattaisi voittoja.
Ja jos se turkkilainen elää sillä puljunsa tuotolla, miksei suomalainen pysty?
Maksaako se turkkilainen kaikille työntekijöilleen koko työajalta työehtosopimusten mukaisen palkan sivukuluineen? Tilittääkö se turkkilainen kaikki alvit valtiolle? Rohkenen epäillä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Seiska jatkaa vielä, että pizzat maksoi korkeintaan 5 euroa, ja hyvän pitakebabin sai hintaan 2,20e. Jotain outoa näissä Suomen hinnoissa on.
Suomen hinnoissa "outoa" on mm. korkeat työvoimakustannukset.
Ehkä jos hinnat olisi alhaisemmat, lisääntynyt myynti kasvattaisi voittoja.
Ja jos se turkkilainen elää sillä puljunsa tuotolla, miksei suomalainen pysty?
Ei riitä kuule lisääntynyt myynti.
turkkilaisen ei tarvi ekaan viiteen vuoteen maksaa veroja, ja sen jälkeen puljun omistaakin jo sen veli.
No miksei tätä voisi tehdä? Eikä ihmisen tarvitse olla turkkilainen, jotta saa jonkun starttirahan.
Itse en oikein uskalla syödä noita kebabbeja, sillä en ymmärrä miten lihan mikrobiologinen laatu kyetään säilyttämään siellä pötkön keskellä. Pintaa lämmitetään hitaasti ja keskellä on erittäin mukavat olosuhteet botuliini-bakteerille, sillä eihän se keskikohta lämpene kunnolla kuin vasta aikojen päästä. Lihan laatukin arveluttaa, sillä lehdessä oli juttu siitä miten niitä pötköjä saatetaan tulla kauppaamaan jostain henkilöauton kyydistä, eikä mistään kylmäketjusta ole tietoakaan, eikä sitäkään kukaan tiedä mistä ne lihat ovat tulleet ja kuka sen pötkön on koonnut.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olin justiinsa Kreikassa lomalla, ja siellä myydään ihan ykköslaatua esim. jäätelöissä ja sorbeteissa iso pallo eurolla. Kympillä syö jo kolmen ruokalajin aterian. Eikä kokolihaa ja tuoreita vihanneksia oikein voi väärentääkään. Vaikkei noista maksettaisi veroa sentin senttiä, hinta on silti uskomattoman halpa.
No Kreikassahan lääkäritkin tienaa vain 15 000 euroa vuodessa oman ilmoituksensa mukaan, joten ravintolahintojen on oltava edullisia.
Ei oikein vastaa kysymykseen. Eikö suomalaisravintoloiden kannattaisi ostaa raaka-aineensa samasta paikasta?
Voi luoja. Et siis ymmärrä sitä, että ne poimii tomaatit ja munakoisonsa omalta pihaltaan, tänne ne on pakko jostain roudata.
Puhumattakaan Suomen byrokratiasta, palkoista ja verotuksesta.
Laita ihmeessä pitsapaikka pystyyn ja tilaa tavarasi kreikasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Seiska jatkaa vielä, että pizzat maksoi korkeintaan 5 euroa, ja hyvän pitakebabin sai hintaan 2,20e. Jotain outoa näissä Suomen hinnoissa on.
Suomen hinnoissa "outoa" on mm. korkeat työvoimakustannukset.
Ehkä jos hinnat olisi alhaisemmat, lisääntynyt myynti kasvattaisi voittoja.
Ja jos se turkkilainen elää sillä puljunsa tuotolla, miksei suomalainen pysty?
Maksaako se turkkilainen kaikille työntekijöilleen koko työajalta työehtosopimusten mukaisen palkan sivukuluineen? Tilittääkö se turkkilainen kaikki alvit valtiolle? Rohkenen epäillä.
Sanoisin, että teki se mitä hyvänsä, niin parempi kuitenkin myydä pizzaa kuin maata kotona.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olin justiinsa Kreikassa lomalla, ja siellä myydään ihan ykköslaatua esim. jäätelöissä ja sorbeteissa iso pallo eurolla. Kympillä syö jo kolmen ruokalajin aterian. Eikä kokolihaa ja tuoreita vihanneksia oikein voi väärentääkään. Vaikkei noista maksettaisi veroa sentin senttiä, hinta on silti uskomattoman halpa.
No Kreikassahan lääkäritkin tienaa vain 15 000 euroa vuodessa oman ilmoituksensa mukaan, joten ravintolahintojen on oltava edullisia.
Ei oikein vastaa kysymykseen. Eikö suomalaisravintoloiden kannattaisi ostaa raaka-aineensa samasta paikasta?
Niin että jos lääkäri tienaa 15 000 euroa niin mitä sä luulet että ravintolan työntekijälle maksetaan?
Myyvät paljon pienellä katteella. Normaali suomalainen ansaintalogiikka on se, että myydään vähän isolla katteella. Vähemmän työtä, nääs.