Kysymys keliakiaa sairastaville
Sain keliakia diagnoosin. Ja tiedän, mitä se tarkoittaa. Sitä vain ihmettelen ohjeissa, kun pitäisi syödä korvikkeita. Miksi en voisi syödä gluteenitonta ruokaa ilman niitä?
Kommentit (28)
Vierailija kirjoitti:
Jos tekee mieli pullaa tai leipää niin on se ihan kiva. Kuten äitini sanoi, kyllä kahvin kanssa maistuu leivos paremmalta kuin paistettu jauheliha.
Kyselenkin ihan ruuasta, en kahvipullasta. Ap
Vierailija kirjoitti:
Sain keliakia diagnoosin. Ja tiedän, mitä se tarkoittaa. Sitä vain ihmettelen ohjeissa, kun pitäisi syödä korvikkeita. Miksi en voisi syödä gluteenitonta ruokaa ilman niitä?
Mitä korvikkeita?
Mulla on keliakia enkä syö juurikaan noita kalliita "korvikkeita". Aluksi ne voi olla ihan hyviä kun totuttelee vielä uuteen ruokavalioon... nykyään en edes kaipaa leipää tai pastaa yms.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sain keliakia diagnoosin. Ja tiedän, mitä se tarkoittaa. Sitä vain ihmettelen ohjeissa, kun pitäisi syödä korvikkeita. Miksi en voisi syödä gluteenitonta ruokaa ilman niitä?
Mitä korvikkeita?
Tarkoitan näitä leivän ja jauhojen ja pullien korvikkeita. Ap
Vierailija kirjoitti:
Jos tekee mieli pullaa tai leipää niin on se ihan kiva. Kuten äitini sanoi, kyllä kahvin kanssa maistuu leivos paremmalta kuin paistettu jauheliha.
Kummalliset vaihtoehdot noi pulla tai paistettu jauheliha. Miten ois vaikka pari palaa tummaa suklaata?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sain keliakia diagnoosin. Ja tiedän, mitä se tarkoittaa. Sitä vain ihmettelen ohjeissa, kun pitäisi syödä korvikkeita. Miksi en voisi syödä gluteenitonta ruokaa ilman niitä?
Mitä korvikkeita?
Tarkoitan näitä leivän ja jauhojen ja pullien korvikkeita. Ap
Justhan sä sanoit että et tarkoita kahvipullaa.
Joskus vaan tekee mieli esim. pizzaa, voileipää tai spagettia. Ei niitä tarvitse joka päivä syödä.
Ei ole mikään pakko syödä korvikkeita, jos haluat olla syömättä korvikkeita. Monille nyt vaan maistuu mm. leipä, pulla ja pasta ainakin silloin tällöin. Ja tuo korvikkeista puhuminen... Miksi esimerkiksi tattarileipä olisi korvike ja ruisleipä ei? Tai miksi perunajauhoista leivottu kääretorttu olisi korvike ja vehnäjauhoista leivottu ei?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sain keliakia diagnoosin. Ja tiedän, mitä se tarkoittaa. Sitä vain ihmettelen ohjeissa, kun pitäisi syödä korvikkeita. Miksi en voisi syödä gluteenitonta ruokaa ilman niitä?
Mitä korvikkeita?
Tarkoitan näitä leivän ja jauhojen ja pullien korvikkeita. Ap
Justhan sä sanoit että et tarkoita kahvipullaa.
Joskus vaan tekee mieli esim. pizzaa, voileipää tai spagettia. Ei niitä tarvitse joka päivä syödä.
Tietty, jos joku haluaa näitä, niin syö sitten korvikkeita. Mutta miksi niitä ehdotellaan jokaiselle diagnoosin saaneelle? Eikö olisi parempi suosia ruokavaliota ilman näitä korvikeruokia?
Vierailija kirjoitti:
Ei ole mikään pakko syödä korvikkeita, jos haluat olla syömättä korvikkeita. Monille nyt vaan maistuu mm. leipä, pulla ja pasta ainakin silloin tällöin. Ja tuo korvikkeista puhuminen... Miksi esimerkiksi tattarileipä olisi korvike ja ruisleipä ei? Tai miksi perunajauhoista leivottu kääretorttu olisi korvike ja vehnäjauhoista leivottu ei?
No korvikkeilla tarkoitetaan niitä kalliita erikoisjuttuja. Järkyttävän hintaisia erikoisleipiä yms. Sellaisia joiden takia jotkut keliaakikot valittavat että heidän ruokavalionsa on kalliimpi kuin muiden ja kuinka se on epäreilua, muka tarvitsevat noita erikoisjuttujaan (eivät tarvitse) Perunajauhot ei näihin korvikkeisiin kuulu koska ovat halpoja.
Ei ole pakko mutta pidä huoli siitä, että saat riittävästi kuitua muuten. Omalla ruokavaliollani olisi tullut ankea loppuelämä ilman gluteenittomia tuotteita. Tykkään syödä leipää ja teen usein pastaruokia. Riisikään pastan korvikkeena ei ole kovin terveellinen vaihtoehto. Makeita leivonnaisia en juurikaan syö mutta lettuja rakastan.
Kannattaa tutustua keliakialiiton lisäksi glu.fi yhteisösivustoon mikä löytyy myös Facebookista. Siellä on hyviä ostos- ja matkailuvinkkejä ym.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole mikään pakko syödä korvikkeita, jos haluat olla syömättä korvikkeita. Monille nyt vaan maistuu mm. leipä, pulla ja pasta ainakin silloin tällöin. Ja tuo korvikkeista puhuminen... Miksi esimerkiksi tattarileipä olisi korvike ja ruisleipä ei? Tai miksi perunajauhoista leivottu kääretorttu olisi korvike ja vehnäjauhoista leivottu ei?
No korvikkeilla tarkoitetaan niitä kalliita erikoisjuttuja. Järkyttävän hintaisia erikoisleipiä yms. Sellaisia joiden takia jotkut keliaakikot valittavat että heidän ruokavalionsa on kalliimpi kuin muiden ja kuinka se on epäreilua, muka tarvitsevat noita erikoisjuttujaan (eivät tarvitse) Perunajauhot ei näihin korvikkeisiin kuulu koska ovat halpoja.
Paitsi perunajauhot, joissa gluteenittomuuden merkintä, ovat kalliimpia kuin muut...
Ap, sinun ei ole mikään pakko käyttää korvikkeita, kuten gluteenitonta pastaa. En minäkään käytä. Huolehdi riittävästä kuidun saannista esim. laittamalla 1/4 tl pellavansiemeniä jogurttiin.
Ja btw. gluteeniton ruokavalio tasapainoiseksi koostettuna on kalliimpi kuin ns. normi myös ilman erikoistuotteita. Nro 10 kertookin sitten minulle, mistä saan 2kg perunajauhoja ( käsitelty valvotusti) hintaan 1€. Menen heti hakemaan!
T. Keliaakikko & maitoallergikko
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole mikään pakko syödä korvikkeita, jos haluat olla syömättä korvikkeita. Monille nyt vaan maistuu mm. leipä, pulla ja pasta ainakin silloin tällöin. Ja tuo korvikkeista puhuminen... Miksi esimerkiksi tattarileipä olisi korvike ja ruisleipä ei? Tai miksi perunajauhoista leivottu kääretorttu olisi korvike ja vehnäjauhoista leivottu ei?
No korvikkeilla tarkoitetaan niitä kalliita erikoisjuttuja. Järkyttävän hintaisia erikoisleipiä yms. Sellaisia joiden takia jotkut keliaakikot valittavat että heidän ruokavalionsa on kalliimpi kuin muiden ja kuinka se on epäreilua, muka tarvitsevat noita erikoisjuttujaan (eivät tarvitse) Perunajauhot ei näihin korvikkeisiin kuulu koska ovat halpoja.
Paitsi perunajauhot, joissa gluteenittomuuden merkintä, ovat kalliimpia kuin muut...
Enpä ole moisiin jauhoihin törmännyt. Perunajauhot ovat luontaisesti gluteenittomia eli niistä ei ole poistettu gluteenia koska niissä ei ole sitä ollutkaan.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole pakko mutta pidä huoli siitä, että saat riittävästi kuitua muuten. Omalla ruokavaliollani olisi tullut ankea loppuelämä ilman gluteenittomia tuotteita. Tykkään syödä leipää ja teen usein pastaruokia. Riisikään pastan korvikkeena ei ole kovin terveellinen vaihtoehto. Makeita leivonnaisia en juurikaan syö mutta lettuja rakastan.
Kannattaa tutustua keliakialiiton lisäksi glu.fi yhteisösivustoon mikä löytyy myös Facebookista. Siellä on hyviä ostos- ja matkailuvinkkejä ym.
Kuitujahan saa ilman viljojakin. Sinä pidät viljaruuista, se on sulle ihan ok. Mutta ilmankin pärjää hienosti. Eikä tarvitse "erikoisruokia"
Et sä mitään diagnoosia ole saanut. Sä olet se jankkaaja, jonka mielestä gluteenittomat tuotteet ovat tarpeettomia, koska keliaakikko pärjää hyvin juureksilla, lihalla, kalalla, marjoilla, hedelmillä....
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole mikään pakko syödä korvikkeita, jos haluat olla syömättä korvikkeita. Monille nyt vaan maistuu mm. leipä, pulla ja pasta ainakin silloin tällöin. Ja tuo korvikkeista puhuminen... Miksi esimerkiksi tattarileipä olisi korvike ja ruisleipä ei? Tai miksi perunajauhoista leivottu kääretorttu olisi korvike ja vehnäjauhoista leivottu ei?
No korvikkeilla tarkoitetaan niitä kalliita erikoisjuttuja. Järkyttävän hintaisia erikoisleipiä yms. Sellaisia joiden takia jotkut keliaakikot valittavat että heidän ruokavalionsa on kalliimpi kuin muiden ja kuinka se on epäreilua, muka tarvitsevat noita erikoisjuttujaan (eivät tarvitse) Perunajauhot ei näihin korvikkeisiin kuulu koska ovat halpoja.
Se on kalliimpi, koska gluteenia on yllättävän monessa tuotteessa, sitä todennäköisemmin mitä pidemmälle prosessoitua ruoka on. Ei tarvitse olla mitään leipää tai valmisruokia, vaan ihan jo puolivalmisteissakin saattaa olla gluteenia vaikka ei heti uskoisi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole mikään pakko syödä korvikkeita, jos haluat olla syömättä korvikkeita. Monille nyt vaan maistuu mm. leipä, pulla ja pasta ainakin silloin tällöin. Ja tuo korvikkeista puhuminen... Miksi esimerkiksi tattarileipä olisi korvike ja ruisleipä ei? Tai miksi perunajauhoista leivottu kääretorttu olisi korvike ja vehnäjauhoista leivottu ei?
No korvikkeilla tarkoitetaan niitä kalliita erikoisjuttuja. Järkyttävän hintaisia erikoisleipiä yms. Sellaisia joiden takia jotkut keliaakikot valittavat että heidän ruokavalionsa on kalliimpi kuin muiden ja kuinka se on epäreilua, muka tarvitsevat noita erikoisjuttujaan (eivät tarvitse) Perunajauhot ei näihin korvikkeisiin kuulu koska ovat halpoja.
Paitsi perunajauhot, joissa gluteenittomuuden merkintä, ovat kalliimpia kuin muut...
Enpä ole moisiin jauhoihin törmännyt. Perunajauhot ovat luontaisesti gluteenittomia eli niistä ei ole poistettu gluteenia koska niissä ei ole sitä ollutkaan.
Ne pitää käsitellä tiloissa, joissa ei käsitellä gluteenia tai on pesty erittäin huolella. Jauhojen gluteenipitoisuus tarkastetaan. Ja niitä gluteeniton-merkittyjä perunajauhoja on ties miten monella merkillä.
Luontaisesti gluteeniton tarkoittaa vain ruoka-ainetta, ei käsittelyä.
Vierailija kirjoitti:
Et sä mitään diagnoosia ole saanut. Sä olet se jankkaaja, jonka mielestä gluteenittomat tuotteet ovat tarpeettomia, koska keliaakikko pärjää hyvin juureksilla, lihalla, kalalla, marjoilla, hedelmillä....
Jaa, tiedätkö sinä, mitä tarkoittaa gluteeniton? Onko se jokin "erikoistuote"?
Ei tarvi syödä korvikkeita minkään syyn takia mutta jos tekee mieli niin gluteenittomia jauhoja on vaikka mitä ja pystyt helposti leipomaan itsekin ainakin makeita herkkuja niin ettei maista huomaa eroa. Leipäkin saa helposti tehtyä ihan kohtuullisen makuista. Ja leipomoilla on hyviä gluteenittomia tuotteita.
Jos tekee mieli pullaa tai leipää niin on se ihan kiva. Kuten äitini sanoi, kyllä kahvin kanssa maistuu leivos paremmalta kuin paistettu jauheliha.