Saisko leipojoilta vähän apuja?
Mulla on hukassa yksi hyvä piirakanpohja-ohje. Muistin ainekset, mutta en paistolämpötilaa enkä paistoaikaa. Kokeilin 200ast. 20 min.
Tulos: päältä ok, mutta pohjalta raaka.
Kun teen seuraavan kerran, niin nostanko lämpötilaa ja paistan saman ajan? Vai laskenko lämpöä ja pidennän paistoaikaa?
Kommentit (18)
Puoli tuntia samassa lämpötilassa alatasolla.
Minä pitäisin pidempään uunissa ja lämpönä 200 tai 225 astetta. On niin uunikohtasia nuo paistoajat. Voit vaihtaa tasalämmöstä siihen "alalämpöön" sitten kun pinta näyttää hyvältä, niin ehtii se pohjakin paistua. Ja kokeile tulitikulla tms. tarttuuko siihen taikinaa ennen kun otat uunista.
Pidennät aikaa. Mikä piirakka kyseessä? Ehdotan sitä puolta tuntia kun just luin jonkun sikke sumarin "maailman parhaan piirakan ohjetta" ja siinä oli 30 min 200 astetta.
jos oot läski niin älä syö ollenkaan.
Jos on muropohja tai suolaisen piiraan voi/jauhopohja niin esipaista pohjaa yksin uunissa 5-10 min
Kiitos näistä!
Sen pohjan ainekset ovat: vehnäjauho, leivinjauhe (tulee enemmän kuin yleensä), sokeri, maito, voisula. Siihen päällehän voi laittaa mitä haluaa.
Kokeilin vain nyt tuota pohjaa, niin osaa sitten tehdä "koko piirakan" :) Ap
Vierailija kirjoitti:
Paista puoli tuntia!
Ihana kirjoitusvirhe aloituksessa ;)
Joo, pitäis aina lukea ennen kuin lähettää :)
Esipaista 5 min noilla aineksilla! 225 astetta esipaistoon, 200 varsinaiseen. 20-25min. Jotkut vaatii 30min
Alempi paistolämpötila ja pidempi paistoaika toimii posliini ja kivivuoissa parhaiten. Metallivuoka lämpeää eri tavalla ja eroaa uunikohtaisesti.
En ole huomannut, että alhaisemmasta lämpötilasta olisi muuta haittaa kuin pidempi paistoaika. Pidemmällä paistoajalla kuitenkin kaikki valmistuu tasaisemmin. Eli varmimmin paras lopputulos, kun malttaa odottaa riittävän kauan.
Vierailija kirjoitti:
Esipaista 5 min noilla aineksilla! 225 astetta esipaistoon, 200 varsinaiseen. 20-25min. Jotkut vaatii 30min
Tätä taikinaa ei esipaisteta. Kun siihen tekee omenapiirakan, niin ne omenapalat "upotetaan" taikinaan. Ap
Vierailija kirjoitti:
Alempi paistolämpötila ja pidempi paistoaika toimii posliini ja kivivuoissa parhaiten. Metallivuoka lämpeää eri tavalla ja eroaa uunikohtaisesti.
En ole huomannut, että alhaisemmasta lämpötilasta olisi muuta haittaa kuin pidempi paistoaika. Pidemmällä paistoajalla kuitenkin kaikki valmistuu tasaisemmin. Eli varmimmin paras lopputulos, kun malttaa odottaa riittävän kauan.
Mulla oli peni metallivuoka nyt käytössä. Silloin aikoinaan kun tein, niin uunipellillä. Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Esipaista 5 min noilla aineksilla! 225 astetta esipaistoon, 200 varsinaiseen. 20-25min. Jotkut vaatii 30min
Tätä taikinaa ei esipaisteta. Kun siihen tekee omenapiirakan, niin ne omenapalat "upotetaan" taikinaan. Ap
semmoinen "kakkutaikina" johon sotketaan voisulaa?
Vierailija kirjoitti:
Mulla on hukassa yksi hyvä piirakanpohja-ohje. Muistin ainekset, mutta en paistolämpötilaa enkä paistoaikaa. Kokeilin 200ast. 20 min.
Tulos: päältä ok, mutta pohjalta raaka.
Kun teen seuraavan kerran, niin nostanko lämpötilaa ja paistan saman ajan? Vai laskenko lämpöä ja pidennän paistoaikaa?
Itse olen tehnyt omenapiirakan yleensä tällä ohjeella http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/22113/Kaikkien%20kehuma%20omena… ja puoltuntia ja 300 astetta on just passeli
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mulla on hukassa yksi hyvä piirakanpohja-ohje. Muistin ainekset, mutta en paistolämpötilaa enkä paistoaikaa. Kokeilin 200ast. 20 min.
Tulos: päältä ok, mutta pohjalta raaka.
Kun teen seuraavan kerran, niin nostanko lämpötilaa ja paistan saman ajan? Vai laskenko lämpöä ja pidennän paistoaikaa?Itse olen tehnyt omenapiirakan yleensä tällä ohjeella http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/22113/Kaikkien%20kehuma%20omena… ja puoltuntia ja 300 astetta on just passeli
Oho, tuli vaatimaton sadan asteen virhe :D
Tarkoitin totta kai 200 astetta :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Esipaista 5 min noilla aineksilla! 225 astetta esipaistoon, 200 varsinaiseen. 20-25min. Jotkut vaatii 30min
Tätä taikinaa ei esipaisteta. Kun siihen tekee omenapiirakan, niin ne omenapalat "upotetaan" taikinaan. Ap
semmoinen "kakkutaikina" johon sotketaan voisulaa?
Ei ole kyse kakkutaikinasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mulla on hukassa yksi hyvä piirakanpohja-ohje. Muistin ainekset, mutta en paistolämpötilaa enkä paistoaikaa. Kokeilin 200ast. 20 min.
Tulos: päältä ok, mutta pohjalta raaka.
Kun teen seuraavan kerran, niin nostanko lämpötilaa ja paistan saman ajan? Vai laskenko lämpöä ja pidennän paistoaikaa?Itse olen tehnyt omenapiirakan yleensä tällä ohjeella http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/22113/Kaikkien%20kehuma%20omena… ja puoltuntia ja 300 astetta on just passeli
Oho, tuli vaatimaton sadan asteen virhe :D
Tarkoitin totta kai 200 astetta :)
Joo, ei olla leipomassa karjalanpiirakoita :)
Paista puoli tuntia!
Ihana kirjoitusvirhe aloituksessa ;)