Onko nyhtökauraa mitenkään patentoitu?
Meinaan että jos tämä avuton prototuotantopipertäminen pian lopu niin joku iso vie bisneksen nenän edestä jolle ei ole ongelma ponkaista laajamittaista tuotantoa äkkiä pystyyn.
Mitä olen ymmärtänyt niin prosessissa ei kuitenkaan ole mitään erikoista, mekaanista käsittelyä ja kuumennus.
Saattaisi onnistua ihan kotioloissakin.
Kommentit (18)
"Linkki patenttiin" :'D
Miksi etsisimme sulle jotain linkkejä?
Patentin linkki todistaisi että patentti on olemassa. Se olisi kivempi kuin AVmamman kuulopuhe. Samalla kiinnostaisi nähdä mitä on tarkalleenottaen patentoitu.
Kotikokki voisi keitellä patentin perusteella.
Mua suorastaan vituttaa, että sitä ei saa mistään. Hirvee vouhotus, mutta tuotetta ei ole saatavilla. Haluaisin maistaa sitä.
No vois kuvitella, että jos joku alan tohtori suoraan maailman huipulta jotain keksii, niin se on patentoitu.
http://www.savonsanomat.fi/talous/Nyht%C3%B6kaura-saamassa-eurooppapate…
Tollanen löyty googlella. Varmaan se itse patenttikin jonkun viraston sivuilta löytyy.
Savon Sanomat
Nyhtökaura saamassa eurooppapatentin
Suuren kysynnän saavuttanut nyhtökaura on saamassa eurooppapatentin. Gold&Green Foods -yrityksen toimitusjohtaja Maija Itkonen vahvistaa, että Euroopan patenttivirasto todennut tuotteen uudeksi ja keksinnölliseksi.
– Patenttia haettiin nimenomaan lopputulokselle, ei niinkään tekoprosessille. Muuten tulisi se ongelma, että joku voisi valmistaa tuotteen vain hieman erilaisella menetelmällä, Itkonen sanoo.
Patentti antaa suojan ns. koko alustalle eli esimerkiksi samoista raaka-aineista valmistetuille erilaisille tuotteille. Yritys tekee jatkuvasti tuotekehittelyä.
– Patentin haku on pitkä prosessi, mutta nyt on päästy ensimmäisen ja tärkeimmän seulan läpi, Itkonen iloitsee.
Itkosen mukaan patenttihakemus oli itsestäänselvyys, vaikka yrityksessä ei tuotteen kopiointia ole pelätty. Kaurasta ja palkokasveista kehitetty tuote on niin monimutkainen valmistaa, että sitä ei ole helppo kopioida.
– En usko, että kukaan pystyisi sitä kovin nopeasti tekemään, Itkonen toteaa.
Gold&Green Foods on laajentanut keväästä asti tuotantoaan vastatakseen kysyntään. Toimitusjohtajan mukaan tuotteita menisi tällä hetkellä jopa sata kertaa enemmän kuin niitä tuotetaan. Tavoitteena on avata jossain vaiheessa tuotantoa myös ulkomaille.
– Suomi ja Ruotsi ovat olleet tässä pilottimarkkinoina. Kunhan tuotanto laajenee, myös tekemistä voidaan viedä muualle. Tuotanto ja myynti pysyy kyllä jatkossa myös Suomessa.
Nyhtökaura on erittäin proteiinipitoinen, kaurasta ja palkokasveista valmistettu tuote.
Vierailija kirjoitti:
Patentin linkki todistaisi että patentti on olemassa. Se olisi kivempi kuin AVmamman kuulopuhe. Samalla kiinnostaisi nähdä mitä on tarkalleenottaen patentoitu.
Kotikokki voisi keitellä patentin perusteella.
Miksi et alunperin etsinyt itse sitä patenttia? Mikä hiton palvelutoimisto tämä av sulle on, että tulet tänne kysymään ja komennat vielä todistamaan vastaukset. Sinuahan se kysyjänä kiinnostaa, olisit jättänyt kysymättä, touho.
Joko helpotti, ap? Pistä kattila takaisin kaappiin.
Toivottavasti joku taho, joka pystyy vastaamaan kysyntään alkaa valmistaa sitä. Ärsyttää tollanen pikku nysvääminen.
Itse patenttiin en pikagooglauksella linkkiä löytänyt, mutta heillä se on:
http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/378344-jarvenpaasta-tulee-vuoden-…
Saamassa eurooppa-patentin:
http://www.savonsanomat.fi/talous/Nyht%C3%B6kaura-saamassa-eurooppapate…
Uutiset on uutisia mutta patentit löytyvät patenttirekisteristä.
Reetta Kivelän nimellä prh:stä löytyy tasan yksi patenttihakemus vuodelta 2010 jonka käsittely on jäänyt sillensä.
https://patent.prh.fi/patinfo/tiedot.asp?NroParam=20100247&NID=&offset=…
Ei ollut mitenkään erityisen makuista, tilasin burgerin jonka välissä oli tuota vissiin tomaattiversiona (en tiedä oliko snägärin itse maustama vai valmista tavaraa). Maistui vain tunkkaiselta kauralta ja suutuntumakin häviää esim. jakkihedelmälle ja quornille, jos lihantuntuista korviketta ollaan etsimässä. Oumph! vaikuttaa kiinnostavammalta.
Myöskään EPOn patenttihaku ei löydä Reetta Kivelän nimellä mitään. Patenttihakemukset ovat jo yleensä julkista haettavissa olevaa tietoa.
Hipsterispedejen ruokaa yök. Lihaa sen olla pitää.
Nyhtöpaskaa sanon minä.
-IISAK SONNI
Nyt on maha täynnä
On patentti.
Siitä vaan kokeilemaan, eihän se kehittäjä ollu ku joku ammattilaiskemisti tai vastaava, kuukausia väänsi, että sai koostumuksen kuntoon. Mutta joo, mee vaan tekemään ite, varmana onnaa toki.