Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Maailman helpoin leivonnainen... ei vaan onnistu multa!

Vierailija
16.07.2016 |

Kertokaa nyt hyvät ihmiset, miten mokkapalojen päälle tuleva tahna saadaan oikeanlaiseksi?
Olen reseptin mukaan sulattanut 150 g voita, lisännyt siihen 4 rkl vahvaa kahvijuomaa, 2 rkl kaakaojauhetta, 2 tl vanilliinisokeria ja sitten lopuksi 7 dl tomusokeria.
Ei saanut keittää, en keittänyt. Mutta tahna ei ole tahnaa, se on liian litkua. Ja kaikista pahin: tomusokeri tuntuu suussa! Se ei siis ole ikäänkuin sulanut joukkoon, vaan koko tökötti tuntuu sokeritahnalta.
Mikä meni vikaan?
En ole vielä kaatanut sitä jäähtyneen levyn päälle (viimeksi se imeytyi kuumaan levyyn...), joten neuvokaa nopeasti!
Olen muuten aika mainio leipuri, mutta tämä!...

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
16.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

up

Vierailija
2/18 |
16.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eiks kukaan muukaan tiedä? Ei yhtään kotitalousopea tai kondiittoria paikalla?

Vieraat on jo matkalla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
16.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

150 g voita! Ei siihen tarvita voita kuin pari ruokalusikallista.

Vierailija
4/18 |
16.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ookei, luovutan ja kaadan sen s-tanan mössön sen levyn päälle. Teidän vika.

Vierailija
5/18 |
16.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

pohjan pitää olla kädenlämpöinen, muuten se imee  kuorrutteen sisään

Vierailija
6/18 |
16.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

3 jatkaa...ja kun on 7 dl tomusokeria, niin kahvilla voi säädellä päällyksen paksuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
16.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä kaakaota käyit? Jos jotakin maitojauhesekoitusta kuten Oboy, niin ei ihme, että tahna on melko mautonta. Kaakaon pitäisi olla puhdasta kaakaojauhetta, ei laimeaa sekotetta. Lisää vaikka neljä rkl kaakaota lisää. Jos seos on liian juoksevaa, lisää tomusokeria lisää. Kun se jähmettyy, ei maistu enää niin tomusokeriselle.

Vierailija
8/18 |
16.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kahvi laitetaan ihan viimeiseksi ja sitä ei laiteta kuin sen verran, että kuorrute jää sellaiseksi että se ei ole litkua. Aika tönköksi jätän itse. Rasva, tomusokeri, kaakao ja vaniljasokeri ensin sekaisin. Sitten kahvia kunnes sopivaa kuorrutus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
16.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laittaisin tässäkin kuivat aineet sekaisin ja lisäisin rasvan sekaan vuorotellen kahvin kanssa siten, että tulee sopiva koostumus.

Vierailija
10/18 |
16.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vertaapa vähän tota rasvan määrää muihin ohjeisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
16.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sinä laitat aivan liikaa voita, siksi litku.

Vierailija
12/18 |
16.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on liian litkua niin lisää tomusokeria. Ja lisää tomusokeri siivilän läpi niin ei jää paakkuiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
16.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

tomusokeria 4dl

kaakaojauhetta 2rkl

vaniljasokeria 2tl

sulatettua voita 50g

vahvaa kahvia 4rkl

Sekoita kuivat aineet, lisää kahvi ja sula voi, sekoita tasaiseksi.

Tällä leipuri-kondiittori koulusta saamallani ohjeella olen kotonakin tehnyt ja aina onnistuu.

Vierailija
14/18 |
16.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liikaa voita. Lisää kaakaojauhetta ja tomusokeria. Kahvijuoman pitää olla myös todella vahvaa, itse teen espressoa ja laitan sitä, että maistuu muullekin kuin sokerille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
16.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensin tomu ja kaakao. Sitten vasta rasva ja kahvi (kylmä ja rasvakin jäähdytettynä). Molempia lusikka kerrallaan että näet ettei mene löysäksi. Lusikan pitää jäädä siihen töhnään pystyyn niin silloin on tarpeeksi tömäkkää päälle.

Ja sun ohjeessa on ihan liikaa rasvaa.

Vierailija
16/18 |
16.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kahvi laitetaan ihan viimeiseksi ja sitä ei laiteta kuin sen verran, että kuorrute jää sellaiseksi että se ei ole litkua. Aika tönköksi jätän itse. Rasva, tomusokeri, kaakao ja vaniljasokeri ensin sekaisin. Sitten kahvia kunnes sopivaa kuorrutus.

Oma ohje:

200 g tomusokeria

2 rkl kaakaojauhetta

1-2 tl vaniljasokeria

5 rkl kylmää kahvia

4 rkl voisulaa

Vierailija
17/18 |
16.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

1 paketti tomusokeria 

50 g voisulaa 

5 rkl vahvaa kahvia 

1 rkl kaakaojauhetta 

2 tl vaniliinisokeria

Tuolla onnistuu aina. Kuivat aineet keskenään sekaisin. Sitten voisula ja kahvi.

Lisään joskus tuohon vielä levyllisen suklaata sulatettuna.

Vierailija
18/18 |
16.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi kovettuu, kun se jäähtyy, joten anna jähmettyä jonkun aikaa, ennen kuin kaadat siihen jäähtyneen torttupohjan päälle.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi yhdeksän viisi