Maailman helpoin leivonnainen... ei vaan onnistu multa!
Kertokaa nyt hyvät ihmiset, miten mokkapalojen päälle tuleva tahna saadaan oikeanlaiseksi?
Olen reseptin mukaan sulattanut 150 g voita, lisännyt siihen 4 rkl vahvaa kahvijuomaa, 2 rkl kaakaojauhetta, 2 tl vanilliinisokeria ja sitten lopuksi 7 dl tomusokeria.
Ei saanut keittää, en keittänyt. Mutta tahna ei ole tahnaa, se on liian litkua. Ja kaikista pahin: tomusokeri tuntuu suussa! Se ei siis ole ikäänkuin sulanut joukkoon, vaan koko tökötti tuntuu sokeritahnalta.
Mikä meni vikaan?
En ole vielä kaatanut sitä jäähtyneen levyn päälle (viimeksi se imeytyi kuumaan levyyn...), joten neuvokaa nopeasti!
Olen muuten aika mainio leipuri, mutta tämä!...
Kommentit (18)
Eiks kukaan muukaan tiedä? Ei yhtään kotitalousopea tai kondiittoria paikalla?
Vieraat on jo matkalla!
150 g voita! Ei siihen tarvita voita kuin pari ruokalusikallista.
Ookei, luovutan ja kaadan sen s-tanan mössön sen levyn päälle. Teidän vika.
pohjan pitää olla kädenlämpöinen, muuten se imee kuorrutteen sisään
3 jatkaa...ja kun on 7 dl tomusokeria, niin kahvilla voi säädellä päällyksen paksuutta.
Mitä kaakaota käyit? Jos jotakin maitojauhesekoitusta kuten Oboy, niin ei ihme, että tahna on melko mautonta. Kaakaon pitäisi olla puhdasta kaakaojauhetta, ei laimeaa sekotetta. Lisää vaikka neljä rkl kaakaota lisää. Jos seos on liian juoksevaa, lisää tomusokeria lisää. Kun se jähmettyy, ei maistu enää niin tomusokeriselle.
Kahvi laitetaan ihan viimeiseksi ja sitä ei laiteta kuin sen verran, että kuorrute jää sellaiseksi että se ei ole litkua. Aika tönköksi jätän itse. Rasva, tomusokeri, kaakao ja vaniljasokeri ensin sekaisin. Sitten kahvia kunnes sopivaa kuorrutus.
Laittaisin tässäkin kuivat aineet sekaisin ja lisäisin rasvan sekaan vuorotellen kahvin kanssa siten, että tulee sopiva koostumus.
Vertaapa vähän tota rasvan määrää muihin ohjeisiin.
Sinä laitat aivan liikaa voita, siksi litku.
Jos on liian litkua niin lisää tomusokeria. Ja lisää tomusokeri siivilän läpi niin ei jää paakkuiseksi.
tomusokeria 4dl
kaakaojauhetta 2rkl
vaniljasokeria 2tl
sulatettua voita 50g
vahvaa kahvia 4rkl
Sekoita kuivat aineet, lisää kahvi ja sula voi, sekoita tasaiseksi.
Tällä leipuri-kondiittori koulusta saamallani ohjeella olen kotonakin tehnyt ja aina onnistuu.
Liikaa voita. Lisää kaakaojauhetta ja tomusokeria. Kahvijuoman pitää olla myös todella vahvaa, itse teen espressoa ja laitan sitä, että maistuu muullekin kuin sokerille.
Ensin tomu ja kaakao. Sitten vasta rasva ja kahvi (kylmä ja rasvakin jäähdytettynä). Molempia lusikka kerrallaan että näet ettei mene löysäksi. Lusikan pitää jäädä siihen töhnään pystyyn niin silloin on tarpeeksi tömäkkää päälle.
Ja sun ohjeessa on ihan liikaa rasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Kahvi laitetaan ihan viimeiseksi ja sitä ei laiteta kuin sen verran, että kuorrute jää sellaiseksi että se ei ole litkua. Aika tönköksi jätän itse. Rasva, tomusokeri, kaakao ja vaniljasokeri ensin sekaisin. Sitten kahvia kunnes sopivaa kuorrutus.
Oma ohje:
200 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1-2 tl vaniljasokeria
5 rkl kylmää kahvia
4 rkl voisulaa
1 paketti tomusokeria
50 g voisulaa
5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria
Tuolla onnistuu aina. Kuivat aineet keskenään sekaisin. Sitten voisula ja kahvi.
Lisään joskus tuohon vielä levyllisen suklaata sulatettuna.
Voi kovettuu, kun se jäähtyy, joten anna jähmettyä jonkun aikaa, ennen kuin kaadat siihen jäähtyneen torttupohjan päälle.
up