MITÄ HYVÄÄ SILAKKAFILEISTÄ?
haluaisin uusia ideoita ainaisen pannussa paistamisen lisäksi?
Kommentit (6)
teen niin, että ripottelen fileen päälle suolaa ja pippuria ja taitan sitten fileen " kiinni" , eli takaisin kalan muotoon. Sitten ne uuniin niin kauan että ovat kypsiä. Yleensä teen näin, on tosin jo ihan liian pitkä aika, kun olen viimeksi tehnyt silakasta yhtään mitään.
Thaivaikutteinen kookos-limetti-silakkavuoka 6:lle
800g silakkafileitä
1 limetin mehu
2dl kookosmaitoa
3rkl makeaa chilikastiketta
1dl silputtua korianteria
2-3rkl silputtua basilikaa
1 valkosipulinkynsi puristettuna
1tl suolaa
Silakkafileet levitetään laakeaan vuokaan, limetin mehu päälle - anna marinoitua 1/2h viileässä, myöhi välillä.
Taita fileet kalan muotoon ja lado ne voideltuu suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Sekoita kookosmaidon joukkoon mausteen ja kaada kastike vuokaan kalojen päälle. Kypsennä 200c noin 25min. Koristele korianterilla ja limetin viipaleilla. Tarjoa lisäkkeenä basmatiriisiä.
1) Kallen rullat - silakkavuoka 4:lle
500g silakkafileitä
suolaa, valkopippuria
Kastike (fileiden päälle -> rullaa & vuokaan)
1,5dl ruoanvalmistusjogurttia
1/2dl majoneesia
1/2dl mätitahnaa
Päälle
1dl hapankorppuja jauhettuna
225c, 20min
Tätä ohjetta voi soveltaa, jos ei ihan kaikkea löydy. Hapankorput ovat tämän ohjeen parasta antia...
2) Valkosipuliyrttisilakat(etanavuokaan tai muihin pieniin annoskuppeihin) 4:lle
350g silakkafileitä
suolaa, valkopippuria
1/2dl ruohosipulisilppua
1/2dl persiljasilppua
50g voita
2-3 valkosipulinkynttä
Ripottele mausteet silakkafileille, taita takaisin kalan muotoon ja kiedo rullalle. Laita rulla pystyssä etanapannun koloihin. Purista valkosipulit pehmeään rasvaan ja sekoita. Nosta lusikalla nokare valkosipulivoita jokaisen fileen päälle. Kypsennä 225c, 15min. Anna vetäytyä 5min ennen tarjoilua.
- väliin suolaa, pipuria ja omenaraastetta (meillä oli koulussakin tuollaisia), omenoiden pitää olla hapokkaita
- väliin tomaattia, koskenlaskijaa ja mausteeksi suolaa, pippuria ja tilliä tai basilikaa
Sitten olen ne nahkapuolet aina kastellut korppujauhossa ja paistanut uunissa...
Nyt sitten valinnan vaikeus mitä sitä ensin koettaisi =)
Silakkakukkoset
1 pkt reissumiehiä, ruispaloja tai muita vastaavia
voita
sinappia
300g silakkafileitä
suolaa
1 sipuli tai pala purjoa
nippu tilliä
- Voitele leivät reilusti voilla ja sipaise pintaan sinappia
- suikaloi silakkafileet ja levitä leiville
- mausta kala suolalla ja ripottele päälle sipulisilppua ja runsaasti hienonnettua tilliä
-Käännä leipien kannet ja pohjat vastakkain
- Kääri kukin kukkonen tiiviisti voipaperiin ja sitten folioon
- Paista 200 asteessa noin tunti