Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Parsakaaliin kuorrutusta?

24.02.2006 |

Joku tuossa kyseli ohjeita kukkakaaliin mutta ilman mitään kastikkeita tms. Minä taas kaipailisin ohjeita mihin tulisi joku esim juustoinen kuorrute/kastike? Uuniin siis haluaisin laittaa...

Muutkin parsakaali-ohjeet kelpaa, itsellä niitä ei ole eikä siksi tule usein ostettua! Kiitti!

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
24.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset




Paista valmiiksi marinoitu kaslerpaisti pakkauksen ohjeen mukaan.



Peruna-porkkanasose:



keitä kuoritut paloitellut perunat suolalla maustetussa vedessä kannen alla kypsäksi. Keitä porkkanapalat samoin, mutta eri kattilassa. Jauha porkkanat soseeksi yleiskoneen terällä tai sauvasekoittimella. Tee perunasose sähkövatkaimella hienontaen ensin perunat. Lisää sitten joukkoon hieman suolaa, margariinia tai voita ja maitoa (jos teet suuren määrän, on maitoa hyvä lämmittää hieman ensin, ettei sose jäähdy). Lisää joukkoon soseutetut porkkanat, sekoita tasaiseksi, tarkista maku.



Parsakaaligratiini:



Keitä pilkotut parsankukinnot suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, kaada vesi pois ja laita parsat uunin kestävään vuokaan.



Tee gratiinikastike:



n. 50g margariinia



0,5 l maitoa



0,5dl vehnäjauhoja



suolaa



(muskottipähkinää jauheena)



juustoraastetta muutama desi



Sulata margariini kattilassa, lisää vehnäjauhot, älä ruskista. Lisää maito, anna saeta kastikkeeksi, varo polttamasta pohjaan, maito palaa helposti. Lisää juustoraaste ja muut mausteet. Kaada kastike parsakaalin päälle ja laita uuniin grillivastuksella 225-250 asteeseen, kunnes pinta saa hieman väriä.







Mä käytän parsaa monien paistettujen ruokien joukossa. Katso blogeistani vinkkejä, jos kiinnostaa;)



http://www.lintu75.vuodatus.net/

http://www.lintu75-2.vuodatus.net/



Vierailija
2/6 |
24.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuli kopsattua tuo eka lause, vaikkei ollut tarkoitus;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
24.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

tuli kopioitua vähän enemmänkin liikaa...sorry!

Vierailija
4/6 |
24.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis tää on mun sovellus siitä mitä ystävät tarjoilivat... :)



Tarvitaan: Parsakaalia, porkkanaa, kananrintafilettä, paahtoleipää, maitoa, juustoraastetta, margariinia ja jauhoja.



Leikkaa porkkanat siivuiksi, leikkaa parsakaali myös. Leikkaa myös kananrinta suikaleiksi. Keitä suolavedessä ensin porkkanoita vähän aikaa sitten lisää parsankukinnot ja kana. Älä keitä ihan pehmeiksi, kypsyyvät uunissa lisää. Tee valkokastike edellä olleen ohjeen mukaan, mutta jos mahdollista käytä mausteista juustoa, esim. vaaleaa cheddaria (tumma cheddar muuttaa kastikkeen värin oranssiksi ja lopputulos on epämääräisen näköinen) tai jotain Guryere -tyyppistä gratiinijuustoa. Paahda muutama siivu paahtoleipää, niin että jäävät vaaleaksi. Leikkaa palasiksi (2x2cm kokoisiksi). Kaada kattilasta vesi pois ja kaada kana-vihannekset voideltuun uunivuokaan. Sitten kaada kastike päälle ja sekoita sen verran, että kastiketta menee joka puolelle. Sitten asettele paahtoleivät päälle. Paista uunissa n. 200-225 astetta hetken aikaa, mutta niin ettei paahtoleivät pala. Tää maistuu hyvältä riisin ja raikkaan salaatin kanssa.

Vierailija
5/6 |
24.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taidanpa kokeilla...

6/6 |
28.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä broccolit, muttei ylikypsäksi, vaan jätä ne vähän " al dente" . Tee pussista juustokastike ja lisää sekaan vielä mozzarella palasia ja vaikkapa emmental-raastetta. Laita broccoli uunivuokaan, kastike päälle ja anna olla uunissa 200C, kunnes on kauniin väristä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kaksi kahdeksan