Vierailija

Tälläkin palstalla huomaa, että etenkin nuoret naiset kunnostautuvat sekä miesten että naisten arvostelussa. Heidän ulosantinsa sisältö tuntuu olevan pelkkää pahan olon purkamista. Yhteiskuntamme ehkä etuoikeutetuin ryhmä, ja epävarmempia kuin kiusatuimmat nörttipojat koulutansseissa. Ihmetyttää.

  • ylös 3
  • alas 4

Kommentit (10)

Vierailija

Sen takia nuoret naiset ovat epävarmoja itsestään, koska nuoret miehet arvostelevat heitä ja haluavat, että näyttävät malleilta. Ja naisetkin arvostelevat muita naisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Päin vastoin nykyNUORET ovat loistavan älykästä ja ulosanniltaan kadehdittavan selkeää porukkaa. Joku on muuttunut lyhyessä ajassa, mutta mikä? Tätä itse mietin :) jos ette halua ruokkia ap-trollia niin vastatkaa minulle ;) etenkin kiinnostaa jos on opettajia tms paikalla, jotka ovat tätä kehitystä todistaneet (edesauttaneet??)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Sen takia nuoret naiset ovat epävarmoja itsestään, koska nuoret miehet arvostelevat heitä ja haluavat, että näyttävät malleilta. Ja naisetkin arvostelevat muita naisia.

Älä nyt viitsi kääntää tätkin miesten syyksi. Oikeasti, hei. Jotain vastuuta nyt vähän naisillekin omasta käyttäytymisestään edes yhden ainoan kerran, jos saa pyytää. 

Vierailija

Nykypäivän nuoret ovat huomattavasti itsevarmempia kuin nykypäivän sedät ja tädit. Hyvä niin.

Vierailija

Nykyisin? Nuoruuteen on aina kuulunut epävarmuus omasta itsestä, mielipiteistään, paikasta maailmasta. Toisten haukkuminen, arvostelu, pahanolon purkaminen on vain nykyään kovin näkyvää, koska netti.

Vierailija

Ulkonäköpaineet on kyllä moninkertaistuneet omasta nuoruudestani. Ei riitä että on hoikka, lisäksi pitää olla lihaksikas, rintojen pitää näyttää siltä kuin olisivat silikonia (tai olla sitä), ei riitä että on terveet hyvät hiukset, täytyy olla sellaiset kuin shampoomainoksessa... Ylipäätään tavallisen tytön pitäisi näyttää siltä miltä mallit joilla on meikkaajat, kampaajat ja personal trainerit.

Ulkonäköä verrataan koko ajan sosiaalisessa mediassa muihin. Kiusaamista ja nimittelyä on live-elämän lisäksi netissä. Jos mokaat jotenkin se videoidaan ja lähetetään nettiin. Ei tuo oikeasti ruoki mitään lempeää suhtautumista muihin tai itseen.

Vierailija

Ehkä aikaisemmin ei ollut vaihtoehtoja valita.

Elämä meni vain tietyllä tavalla eikä normeista saanut poiketa.

Tilan isäntä hoiti hevosen, lapset paimensivat lehmiä koivikossa. Koulu piti käydä tai tuli piiskaa. Töitä piti tehdä, muu oli turhaa ja väärin.

Rippikoulu ja toisinaan pyhäkoulukin oli pakollinen, ei vaihtoehtoja.

Siitä sitten tansseihin, ja saman kylän pertin kanssa naimisiin, koska muualle oli turha matkustaa ja perttikin oli niin kova tekemään töitä. Ihan sama, vaikka pertti olisi mielummin halunnut seurustella miehen kanssa. Lapset piti saada, montakin. Ei riitä yksi, koska ei ole sitten käsiä tarpeeksi tilan töihin.

Alkoholia sai ottaa vain häissä ja hautajaisissa ja sitäkin paheksuttiin. Sunnuntai ainut lepopäivä ja sillon kirkkoon kuulemaan miten huono ihminen on. Ei voinut pitää maanantaita lepopäivänä, koska se ei nyt vaan käynyt.

Tavallisen, tylsän ja raskaan elämän piti olla tarpeeksi. Muuten oli huono ihminen, kiittämätön.

Nyt voi olla mitä vaan, kenen kans vaan, millon vaan. Ei tartte tehdä töitä aamusta iltaan, ei tartte mennä naimisiin, ei seurustella ikinä, ei ikinä lapsia tai omaa taloa.. Mitäköhän sitten valitsisi ja entä jos valitsee huonosti? Jos ei kelpaakaan? Jos tyrii kaiken?

Ennen ei välttämättä ollu aikaa miettiä mitä jos, entä jos teenkin näin. Lehmät tartti lypsemistä ja äijän sukat parsimista. Perunat nostaa ja keittää. Hillota, hakea vettä kaivolta. Käydä kahveella vanhan muorin luona. Hevosen varsanki piti syntyä kohtapuoliin. Polttopuut hakematta ja lakanat jynssätä käsin yksi kerrallaan.

Miehet linnoittautuu nykyään kotiin virtuaalimaailmaan, eivät osaa puhua ihmisille, koska sitä ei ole tarvinnut opetella. Selviää kun tilaa alepasta ruuan. Ei osattaisi tehdä talkoilla taloa naapurille ja tulla toimeen monen ihmisen kanssa. Se nykyään ahdistaa, kun ei ole oppinut. Naapureitakaan ei tunne, koska mikään "ei kuulu" nykyään kellekään. Ei osata mennä tanssilavoille, pyytää ketään tanssimaan, kun se ei nykyään "ole tapana", ennen siihen kasvettiin, nähtiin että kaikki muutkin tekee niin. Ei osata edes tanssia paritansseja.

Kaikki kehitys ei kieltämättä ole mennyt eteenpäin, vaikken haikailekaan mansikkia lypsämään tai heinää tekemään. Yhteisöllisyyttä, hyviä tapoja, uutteruutta kaipaan ja kiireettömyyttä.

Raskas fyysinen työ on vaihdettu pään sisäiseen raskauteen ja epätasapainoon. Teemme töitä, jotta meillä olisi maksaa salikortti, että pääsisimme rasittamaan itseämme fyysisesti. Noidankehä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla