Tytär haluaa perinteisen kermakakun synttärikakuksi. Mikä paras täyte?
Kommentit (24)
Mansikat,vaniljakiisseli,hedelmäsoset,kermarahka.
Monia vuosia sitten, mutta suosikki täytteeni on hyvin kostutettujen kakkulevyjen välissä tuoreita mansikoita ja vanilja(ei vanilliini)sokeria. Päälle muussattua ja kokonaista mansikkaa ja koristeeksi kermaa reunoille. Nam!
Mansikka ja banaani on kyllä edelleen paras mielestäni. Päällä tykkään suklaasta tai kinuskista T. Leipuri-kondiittori
Minulle maistuisi mansikka mansikka-aikaan ja banaani on mielestäni aina ollut hyvää kakuissa. Banaanista ei varmaan kyllä kaikki tykkää?
Mansikka, vadelma, mustikastakin tulee hyvää. Missään nimessä ei hilloa, tulee aivan liian makea. Banaani on jotenkin ankea.
Mies teki äitienpäivänä mansikka-banaanitäytteisen kakun ja se oli kyllä hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Minulle maistuisi mansikka mansikka-aikaan ja banaani on mielestäni aina ollut hyvää kakuissa. Banaanista ei varmaan kyllä kaikki tykkää?
Yh, en todellakan tykkää banskusta missään muodossa tai banaanijugurtista, jäätelöstä tms
Mansikkatäyte on mahtavaa, sitä oli omissa ylppäreissä viime keväänä..on raikas.vadelmakakkua en ole koskaan syönyt mutta varmasti olisi hyvää. Myös nougatsuklaakastike (tai nutella tmv) ja vaniljakreemi toimisi, kinuski myös.
Mansikka banaani ehkä vähä persikkaa ja rahka+kerma
Persikka, persikkarahka olisi myös mahtava, siis säilykepersikoita.
Jos todella perinteistä haluaa, niin ei mitään rahkaa vaan marjoja, mielellään pakasteesta soseutettuna tai hilloa, ja banaanikin käy.
Nykyisiin kermoihin tarvitaan jotain hyytelöintiainetta, sillä kermavaahto sulaa eikä kestä kakun päällä niin kuin mummon kakuissa muinoin.
Vai onko olemassa joku sellainen kerma, joka säilyy vaahtona seuraavaan päivään.
Banaani jakaa varmaan vahvimmin mielipiteet, minäkään en tykkää yhtään, vaikka melkein mikä tahansa muu menee.
Vispikerma säilyy jos kakku ei ole tuntitolkulla pöydässä
Survottuja marjoja, hillolla tulee äklömakeaa. Eli kesäaikaan parasta mansikat, ehkä sekaan myös vadelmaa? Lisäksi jos pakkasessa on itse tehtyä omenasosetta, niin se sopii täydellisesti joukkoon.
Ja kermavaahtoon ei sitten mitään sokeria tai rahkaa pilaamaan aidon vaahdon makua.
Ettekö mammat ole havainneet, miten hyviä vauvojen hedelmäsoseet ovat kakun ja kääretortun täytteenä. Juuri sopiva määrä eikä liian makeaa. Mangosose on hyvää esim. unelmatortun täytteenä kermarahkan tai voikreemin kanssa. Ja makujahan on monia, jokaiselle jotakin. Ja hyviä ne soseet ovat välipalana aikuistenkin suussa, jos kakunteosta jää jotakin yli!
http://www.pullahiiri.com/2009/07/kilpailukakku-suomen-paras-mansikkaka…
Tämä on ehdottomasti mun lempikermakakku, tehny olen varmaan kymmeniä kertoja.
Viime kesänä synttäreillä. Ihan oli perinteinen mansikka-kermakakku. Maistui todella hyvältä kaikenmaailman teemakakkujen jälkeen.