Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten munakoiso tehdään

Vierailija
15.04.2016 |

Siis voinko tuon munakoison laittaa uuniin? Pilkottuna? Miten teette?:)

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
15.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Munakoiso tehdään niin, että haudataan maahan munakoison siemeniä ja hautapaikkaa kastellaan. 

Vierailija
2/10 |
15.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa ensin viipaloida munakoiso ja sen jälkeen laittaa viipaleet talouspaperin päälle, ripotella niille suolaa ja antaa hetken aikaa nesteiden tulla ulos. Sitten liiat suolat pyyhitään talouspaperiin. Sen jälkeen paistetaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
15.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viipaloi (ei ihan ohuiksi). Voit laittaa viipaleiden päälle suolaa ja antaa olla vähän aikaa. Sitten pyyhit veden pois. Menee muhennuksena tai laatikkona (mussaka on vaihtoehto) kerroksittain perunan ja (jauhelihan) kanssa (+ vettä/kermaa/valkokastiketta tai vaikka tomaattimurskaa). Tällaisena yhtenä (välimerellisenä) vinkkinä.

Vierailija
4/10 |
15.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee juustohöylällä pitkittäin viipaleita ja laita niille täytettä (mitä haluat) Tee sitten niistä rullia ja laita vuokaan. Tee esim. juustokastike ja kaada rullien päälle. Kypsennä uunissa.

Vierailija
5/10 |
15.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo itkettäminen (suola) on vanha tapa , jota ei enää tarvitse tehdä. Sen tarkoitus oli poistaa munakoisosta kitkeryys. Nykyajan munakoisoista on jalostettu kitkeryys pois.

Munakoisoa voi käyttää monilla eri tavoilla. Vähän niin kuin kesäkurpitsaa.

Helppo esim. Vihannespadoissa.

Vierailija
6/10 |
15.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tykkään laittaa munat pannulle ja vatkata taikinaa samalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
15.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuo itkettäminen (suola) on vanha tapa , jota ei enää tarvitse tehdä. Sen tarkoitus oli poistaa munakoisosta kitkeryys. Nykyajan munakoisoista on jalostettu kitkeryys pois.

Munakoisoa voi käyttää monilla eri tavoilla. Vähän niin kuin kesäkurpitsaa.

Helppo esim. Vihannespadoissa.

niin esim pilkkoa ja paistaa pannulla muiden kasvisten kanssa?:)

Vierailija
8/10 |
15.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä tapa kypsentää koiso on paahtaa se uunissa. Pistele ensin koisoon kymmenkunta pientä reikää, ettei kuori halkea. Sitten nostat koison folion päälle uuniritilälle. Paahda 200-asteisessa uunissa ihan kypsäksi. Aikaa menee koison koosta riippuen 35-45 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
15.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etsi resepti Pyörtynyt imaami ja valmista sen mukaan. Kaloreita on kyllä about miljoona mutta on se sitten hyvääkin!

Vierailija
10/10 |
15.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joko uunissa paahdettuna tai sitten baba ganoushia. Jälkimmäinen on siis munakoisotahnaa, jota voi sitten laittaa leivän päälle tai täytteeksi jonnekkin. Eli ensin paahdetaan seesaminsieniä pannulla niin, että ne alkaa vähän poksumaan. Sitten lisätään öljyä ja muussataan sauvasekoittimella siemenet tahnaksi, eli tahiniksi. (tahinia saa valmiina kaupastakin, mutta on tosi törkeen hintasta) Munakoisoa paahdetaan uunissa n. tunti ja sitten kaavitaan sisukset tahinin joukkoon. Maustetaan suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Voi käyttää myös persiljaa tai chiliä tai vaikka kaikkia. Ihan sairaan hyvää!