Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Onko yleinenkin käytäntö se, että jos varaa yksityisnäytön selvästi normaalia kalliimpaan asuntoon, maksukyky tulee jotenkin todistaa?

Minulla ei tällaisia huolia persaukisena opiskelijana ole, mutta ystäväni etsii varakkaan miehensä kanssa asuntoa vieraasta kaupungista. Koska he olivat tässä kaupungissa käymässä vain muutaman päivän (sama viime kuussa), he sopivat useita asuntonäyttöjä noille päiville, osassa oli sama välittäjä nyt ja viime kuussa myös. Pariskunta ei näytä rikkaalta, vaan ulkoisesti on vaatteet ihan perus-H&M:ää ym, eikä heistä uskoisi, että rahaa löytyy. Nyt ainakin joku välittäjä oli sitten suoraan kysynyt, että onko heillä lähes miljoonakohteeseen varaa, ovatko oikeasti etsimässä asuntoa vai vain tuhlaamassa välittäjän aikaa kierrellen taloja harrastuksena. Mies läväytti puhelimesta nettipankin auki välittäjälle, eikä aiheesta enää keskusteltu.

Välittäjä vaikutti tökeröltä, mutta kun tiedän, että talojen kiertelyä huvin vuoksi (myös varkaissa) todella harrastetaan, ajattelin vain kysyä, että onko tavallistakin, että asunnonetsijät joutuvat todistamaan maksukykynsä?

  • ylös 2
  • alas 1

Kommentit (5)

Vierailija

No eipä oo koskaan tullut vastaan mitään todistelutarvetta. Toki monikin välittäjä kysyy, ollaanko tosissamme.  Ja toki ollaan, vaikkei välttämättä juuri sen nimenomaisen asunnon kohdalla. En mä mitään lupaa ostaa, ennen kuin olen katsonut, tykkäänkö.

Mutta on myönnettävä, että me ollaan keski-ikäisiä ja syynätään papereita sen näköisinä, että varmaan vakavat aikeet näkyy.

Vierailija

Ei pidä! 

Mutta toki välittäjällä on oikeus kysyä sitä. Jos haluaa todistaa sen, niin todistaa. Jos ei halua, niin ei todista. Kyllä ne näyttämään tulevat silti, ellei ostajaehdokkaita ole ruuhkaksi asti. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Eihän tuossakaan tapauksessa maksukyvyn todistamista edellytetty, kysyttiin vain, onko heillä todelliset ostoaikeet.

Varallisuuden todistamiseen ryhtyi mies sitten ihan oma-aloitteisesti.

Sitä paitsi harvallahan makaa talorahat valmiina käteisenä pankkitilillä, vaan rahat hankitaan sitten entisen asunnon myynnillä ja lainalla, joten miten se varallisuuden todistaminen yleensä helposti onnistuisikaan.

Vierailija

- Maksukyky täytyy todistaa vasta sitten kun tulee kauppahinnan maksun aika. On kovin huonoa käytöstä "välittäjältä" jos alkaa utelemaan kenenkään maksukykyä. Tokihan sitä aina olisi mukava asioida vain heidän kanssaan, jotka ostavat heti mukisematta. Sillä, että kohteeseen sovitaan oma näyttö ei tee poikkeusta asiasta, Mutta näin tekemällä voidaan rajata ulkopuolelle satunnaiset ohikulkijat ja muut joita todennäköisesti asunnon ostaminen ei ole ensimmäisenä mielessä.  

Vierailija

Kylläpä on pinnallinen ja tietämätön välittäjä kun noin toimii, lisäksi niin törkeä, että toivottavasti nuo potentiaaliset asiakkaat suoltavat miljoonansa toiseen kohteeseen, seurauksella tuon kohteen myyntiajan pitkittyminen.

Ikä, vaatetus, olemus - mikäänhän niistä ei kerro tilin todellista saldoa. Tunnen, tai ehkä paremminkin kuitenkin vain _faktana_ tiedän eräänkin miljonäärin, josta ei ainakaan koskaan vaatteiden perusteella voisi kuvitella tilin saldoa, ei kyllä oikein mistään muustakaan, jos ei vaan tiedä. Autosta voisi ehkä päätellä, tai yhdestä niistä, mutta muuten sana on lähinnä nukkavieru, mikä tulee hänen ulkoisesta olemuksesta mieleen. Ja sanon hyvällä. :) Kaikille ei se pinta ole niin oleellista, valintoja, valintoja. Tavallaan voi ymmärtää että yksityisnäytölle ei haluta renkaanpotkijoita, mutta vain ammattitaidoton menee mölisemään potentiaaliselle asiakkaalle noin... tilannetajuton, tahditon...

Sisältö jatkuu mainoksen alla