Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voin ja sokerin vaahdotus? Onnistuuko oikeasti?

Vierailija
12.03.2016 |

Ihmettelen ohjeissa aina toistuvaa "vaahdota voi ja sokeri, lisää munat."
En ole koskaan saanut vaahtoa näillä kahdella aikaiseksi. Sokeri ja munat vaahdottuvat sen sijaan nopeasti ja hyvin.
Onko tuo ihan oikein? Ehkä on tyhmäkysymys mutta vaivaa. Onko leipureita paikalla?

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
12.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei niistä tietenkään samanlaista vaahtoa tule :D Enemmänkin ehkä sellaista kreemin tyylistä, mutta se on voi-sokerivaahtoa.

Vierailija
2/19 |
12.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eivät voi ja sokeri kirjaimellisesti vaahtoudu. Tuota termiä käytetään lähinnä ilmaisemaan sitä että saa/pitää vatkata kunnolla että seos on tasainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
12.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei niistä tietenkään samanlaista vaahtoa tule :D Enemmänkin ehkä sellaista kreemin tyylistä, mutta se on voi-sokerivaahtoa.

ahaa, mutta jos haluaa kakusta oikein kuohkean (teen tiikerikakkua) ei tuo voin ja sokerin vaahdotus siihen varmaan auta mitään? Kokeilin nyt näin päin että vatkasin sokerin ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi ja lisäsin voin siihen. En tiedä onko lopputuloksella eroa.

Vierailija
4/19 |
12.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/ruoanvalmistus/leivontavink…

Kas tuossa on sinulle havainnollistavaa kuvamateriaalia. Ylin kuva on muna-sokerivaahto ja alin kuva voi-sokerivaahto. Alimman kuvan kaltaiseen kreemiin viitataan termillä voi-sokerivaahto.

Vierailija
5/19 |
12.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

https://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/ruoanvalmistus/leivontavink…

Kas tuossa on sinulle havainnollistavaa kuvamateriaalia. Ylin kuva on muna-sokerivaahto ja alin kuva voi-sokerivaahto. Alimman kuvan kaltaiseen kreemiin viitataan termillä voi-sokerivaahto.

Kiitos, eipä tuossakaan näköjään selitetä sen paremmin miksi juuri näin tehdään. Miksei sokeri-munavaahtoa kuivakakkuun vaan nimenomaa tuo sokeri-rasvavaahto. 

Vierailija
6/19 |
12.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei niistä tietenkään samanlaista vaahtoa tule :D Enemmänkin ehkä sellaista kreemin tyylistä, mutta se on voi-sokerivaahtoa.

ahaa, mutta jos haluaa kakusta oikein kuohkean (teen tiikerikakkua) ei tuo voin ja sokerin vaahdotus siihen varmaan auta mitään? Kokeilin nyt näin päin että vatkasin sokerin ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi ja lisäsin voin siihen. En tiedä onko lopputuloksella eroa.

Voisokerivaahto on yleensä pohja ns. tiiville leivonnaisille, esim keksit ja browniet. Kuivakakutkin ovat mielestäni tiiviitä, kun taas peruskakkupohjassa tehdään munasokerivaahto, että tulee ilmava. Uskoisin, että saattaa vaikuttaa lopputulokseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
12.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ota ensi kerralla härkää sarvista, ja kokeile vaahdottaa voi ja sokeri. Tekniikka kannattaa opetella, jos leipomisesta tykkää, sillä aika monet makeat herkut sitä vaativat. :)

Pari vinkkiä sunnuntaileipurilta:

1. Muista käyttää lämmintä voita. Ei siis sulatettua, vaan sellaista, johon veitsi uppoaa helposti. (Sulasta voista ei tule sellaista "vaahtoa", mitä tässä nyt haetaan.)

2. Siro-sokeri (tai muu erityisen hienojakoinen sokeri) liukenee helpommin voin sekaan kuin tavallinen hienosokeri.

Iloa kokkaukseen!

Vierailija
8/19 |
12.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei niistä tietenkään samanlaista vaahtoa tule :D Enemmänkin ehkä sellaista kreemin tyylistä, mutta se on voi-sokerivaahtoa.

ahaa, mutta jos haluaa kakusta oikein kuohkean (teen tiikerikakkua) ei tuo voin ja sokerin vaahdotus siihen varmaan auta mitään? Kokeilin nyt näin päin että vatkasin sokerin ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi ja lisäsin voin siihen. En tiedä onko lopputuloksella eroa.

Voisokerivaahto on yleensä pohja ns. tiiville leivonnaisille, esim keksit ja browniet. Kuivakakutkin ovat mielestäni tiiviitä, kun taas peruskakkupohjassa tehdään munasokerivaahto, että tulee ilmava. Uskoisin, että saattaa vaikuttaa lopputulokseen.

Toivottavasti. Mies tykkää enemmän että kuivakakku on ilmava eikä tiivis. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
12.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiinnostaa lopputulos, tule raportoimaan kun olette maistaneet!

Vierailija
10/19 |
12.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei niistä tietenkään samanlaista vaahtoa tule :D Enemmänkin ehkä sellaista kreemin tyylistä, mutta se on voi-sokerivaahtoa.

ahaa, mutta jos haluaa kakusta oikein kuohkean (teen tiikerikakkua) ei tuo voin ja sokerin vaahdotus siihen varmaan auta mitään? Kokeilin nyt näin päin että vatkasin sokerin ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi ja lisäsin voin siihen. En tiedä onko lopputuloksella eroa.

Ei tiikerikakkuun tule voita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
12.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei niistä tietenkään samanlaista vaahtoa tule :D Enemmänkin ehkä sellaista kreemin tyylistä, mutta se on voi-sokerivaahtoa.

ahaa, mutta jos haluaa kakusta oikein kuohkean (teen tiikerikakkua) ei tuo voin ja sokerin vaahdotus siihen varmaan auta mitään? Kokeilin nyt näin päin että vatkasin sokerin ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi ja lisäsin voin siihen. En tiedä onko lopputuloksella eroa.

Ei tiikerikakkuun tule voita.

Samaa ihmettelin itsekin. Netistä kun katsoo ohjeita niin kaikkiin tiikerikakku-ohjeisiin tulee, jopa Marttojen. Sen sijaan kirjassa joka minulla on, "Kotiruoka -kaisa isotalo" Ei tosiaan tule. Tässä kirjassa muuten neuvotaan myös nimenomaa vaahdottamaan munat ja sokeri ensin. 

Onpas täällä muuten paljon negatiivisuutta liikkeellä ku kauheasti alapeukkuja. 

Vierailija
12/19 |
12.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä tiikerikakkuun voita tulee! Juurikin noin, että ensin vaahdotetaan voi ja sokeri. Ja nimenomaan netistä näitä ohjeita olen kaivellut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
12.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä tiikerikakkuun voita tulee! Juurikin noin, että ensin vaahdotetaan voi ja sokeri. Ja nimenomaan netistä näitä ohjeita olen kaivellut.

Niin ja en tiedä mistä netistä te niitä ohjeita katsotte, mutta ainakin kun minä äsken googletin, niin tuli ohjeita Valiolta, Kinuskikissalta, Myllynparhaalta, Kotikokista. Kaikissa voita ja nimeomaisesti se voi-sokerivaahto.

Vierailija
14/19 |
12.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei niistä tietenkään samanlaista vaahtoa tule :D Enemmänkin ehkä sellaista kreemin tyylistä, mutta se on voi-sokerivaahtoa.

ahaa, mutta jos haluaa kakusta oikein kuohkean (teen tiikerikakkua) ei tuo voin ja sokerin vaahdotus siihen varmaan auta mitään? Kokeilin nyt näin päin että vatkasin sokerin ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi ja lisäsin voin siihen. En tiedä onko lopputuloksella eroa.

Ei tiikerikakkuun tule voita.

Mitä siihen sun mielestä tulee?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
12.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei niistä tietenkään samanlaista vaahtoa tule :D Enemmänkin ehkä sellaista kreemin tyylistä, mutta se on voi-sokerivaahtoa.

ahaa, mutta jos haluaa kakusta oikein kuohkean (teen tiikerikakkua) ei tuo voin ja sokerin vaahdotus siihen varmaan auta mitään? Kokeilin nyt näin päin että vatkasin sokerin ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi ja lisäsin voin siihen. En tiedä onko lopputuloksella eroa.

Voisokerivaahto on yleensä pohja ns. tiiville leivonnaisille, esim keksit ja browniet. Kuivakakutkin ovat mielestäni tiiviitä, kun taas peruskakkupohjassa tehdään munasokerivaahto, että tulee ilmava. Uskoisin, että saattaa vaikuttaa lopputulokseen.

Toivottavasti. Mies tykkää enemmän että kuivakakku on ilmava eikä tiivis. :)

Voi olla melko haastavaa leikata paloja ilmavasta kuivakakusta.

Vierailija
16/19 |
12.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei niistä tietenkään samanlaista vaahtoa tule :D Enemmänkin ehkä sellaista kreemin tyylistä, mutta se on voi-sokerivaahtoa.

ahaa, mutta jos haluaa kakusta oikein kuohkean (teen tiikerikakkua) ei tuo voin ja sokerin vaahdotus siihen varmaan auta mitään? Kokeilin nyt näin päin että vatkasin sokerin ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi ja lisäsin voin siihen. En tiedä onko lopputuloksella eroa.

Voisokerivaahto on yleensä pohja ns. tiiville leivonnaisille, esim keksit ja browniet. Kuivakakutkin ovat mielestäni tiiviitä, kun taas peruskakkupohjassa tehdään munasokerivaahto, että tulee ilmava. Uskoisin, että saattaa vaikuttaa lopputulokseen.

Toivottavasti. Mies tykkää enemmän että kuivakakku on ilmava eikä tiivis. :)

Mikset tehnyt ohjeella, joka on rakennettu sen muna-sokerivaahdon varaan? Esim. pumpulikakku. Tai sit ihan vaan täytekakkupohja? Onnistuessaan kahvikakut harvoin on kovin ilmavia taikka kuivia. 

Vierailija
17/19 |
12.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tulinpa kertomaan että onnistui aivan täydellisesti. Vatkasin ensin monitoimikoneella sokerin ja munat ja lisäsin sitten rasvan, sekoittelin lisää. Sen jälkeen jauhot ym. kuiva-aineet ja huristin koneella vielä hetken.

Kerrankin kakku kohosi kunnolla ja tuli mukavan pehmeäksi, yleensä noussut huonosti ja ollut todella tiivistä. Teen jatkossakin näin :)

Vierailija
18/19 |
12.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tulinpa kertomaan että onnistui aivan täydellisesti. Vatkasin ensin monitoimikoneella sokerin ja munat ja lisäsin sitten rasvan, sekoittelin lisää. Sen jälkeen jauhot ym. kuiva-aineet ja huristin koneella vielä hetken.

Kerrankin kakku kohosi kunnolla ja tuli mukavan pehmeäksi, yleensä noussut huonosti ja ollut todella tiivistä. Teen jatkossakin näin :)

Kiva! Tätä tietoa odottelinkin ja nyt voin rauhassa mennä ripustamaan pyykit!

Vierailija
19/19 |
12.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äitini tekee tiikeruikakun vatkaalla sokerin ja munat. Tulee pehmeää ja höttöstä. Tiikerokakun pitää olla murokakku eli siis voi ja sokeri vaahdoksi ja tulee tiivis, murea ja hyvä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yhdeksän kolme