Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

En osaa tehdä kanaruokia

Vierailija
27.02.2016 |

En ole koskaan osannut tehdä kanaa. Aina kun olen kokeillut, paistan kanan liian kypsäksi, koska pelkään et se jää raa'aksi.. :D
En myöskään osaa maustaa kanaa. Kuin paljon ja mitä mausteita tulee laittaa?
Eikä mul myöskään ole ideoita vaihtoehdoista tehdä erilaisia kanaruokia. Mieluiten käytän tätä maustamatonta kanaa. Mut en vain keksi mitä teen, auttakaas!

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
27.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta mieluummin halvempia paloja, kuten paistileikettä tai koipia, ne ei kuivu ja maistu puulta vaikka kypsyisivätkin liikaa. Älä osta fileesuikaletta!

Fileet aina, maustan suolalla ja pyörittelen kanamunissa ja korppujauhoissa ja paistan öljyssä, ei mitään kevyttä, mutta liha pysyy joka kerta mehevänä, eikä kuivu.

Paistileikkeistä ja koipipaloista saa tosi helposti hyvää kun paahtaa ne uunissa, eli maustaa lihat suolalla ja pippurilla, myös paprikajauhe toimii ja niitä siis ripotellaan pintaan ihan oman maun mukaan. Sitten sipasee hiukan öljyä pintaan, ite laitoin myös ihan pikkasen hunajaa. Sitten lihat uunivuokaan ja noin 200 asteeseen paistumaan, kypsymisaika riippuu lihapalojen koosta. Luuton paistileike, joita kaupoissa myydään kypsyy noin 20min ja luulliset koivet pidempään, helpoimmalla pääsee kun tarkistaa kypsyyden ihan leikkaamalla halki yhden palan. Pakkauksissa myös yleensä kerrotaan suositeltu valmistusaika. Ja näissä rasvasemmissa paloissa ei tosiaan ole vaarallista vaikka vähän kypsyisi ylikin koska ne eivät kuivu yhtä helposti kuin rasvaton filee.

Vierailija
2/3 |
27.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tänään tein näin: ruskistin kevyesti tulikuumassa paistinpannussa ohuita kanafileitä. Siirsin ne kattilaan ja maustoin Jamaican Jerkillä, hienonnetulla valkosipulilla, roiskauksella makeaa punaviinietikkaa ja hiukkasella ketsuppia ja parilla lusikallisella chilituorejuustoa. Sama uudestaan eli toinen kerros. Vielä iso paprika käytettynä kuumassa pannussa päällimmäiseksi ja lisää chilijuustoa. Keitin noin kolme varttia miedolla lämmöllä, jona aikana keitin riisin ja tein salaatin. Aivan taivaallista, hajoavan kypsää kanaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
27.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kanankoivet säilyvät mehevinä, kun laittaa paistopussiin vaikkapa perunoiden, baattatien ja porkkanoiden kanssa. Mausteita maun mukaan, esim. Rakuuna sopii mainiosti perunoiden ja porkkanoiden kassa, niiden päälle voi valuttaa myös hiukan hunajaa. Filepihvejä paistetaan vain muutama minuutti per puoli ja ne kannattaa laittaa esim. Folion alle hetkeksi vetäytymään, ennen tarjolle laittoa.