Uunilohi reseptejä!
Vinkkejä kehiin. :)
Eli aineita löytyy mm. soijakastike, sweet chili-kastike, hunajaa, kuivamausteita (ei tuore), ruokakermaa, vihanneksista sipulia, valkosipuli, paprika..
Miten valmistaisitte?
Kommentit (7)
Uunilohi on mailman tylsin ruoka.... miksi et paista lohipaloja pannulla, sivele teriakikastikkeella ja tuoreita yrttejä päälle. Uunissa jää aina vetiseksi.
Lohelle paras tapa valmistaa on savustus, loimutus tai paisto. Tällöin liika vetisyys häviää, tulematta kuitenkaan kuivaksi runsaan rasvan takia.
Ja tietysti paksu merilohen pala eikä mitään väkisin kasvatettua allaskalaa eli kirjolohta.
Pestolohi on joskus aika hyvää. :) Mä kyllä kans paistan pannulla ennemmin. Savustuspönttö hommattiin ja sekin on mukavaa vaihtelua.
Ei mun uunilohi kyllä vetiseksi oo jääny. Itse suosin helppoa ja herkullista. Suola, pippurirouhe ja sitruunapippuri ja sitten vaan uuniin... joskus heitän päälle creme bonjourin loppuvaiheessa.
Lohi uuniin. Ota pois kun on medium+. Mausteet ja höysteet oman maun mukaan.
Vierailija kirjoitti:
Ei mun uunilohi kyllä vetiseksi oo jääny. Itse suosin helppoa ja herkullista. Suola, pippurirouhe ja sitruunapippuri ja sitten vaan uuniin... joskus heitän päälle creme bonjourin loppuvaiheessa.
tällaiset crème bonjourit on kaikista kamalimpia lohen kanssa, rasvainen kala ja vielä rasvainen kerma päälle. Yöks. Lohi kaipaa kevyttä ja raikasta kaveria
Oma suosikkini on pestolla kuorrutettu lohi. Toinen hyvä on sitruunamehua, pippuria, ripaus suolaa lohen päälle ja sitten lohi vain uuniin. Herkkua!
Siis piti kirjoittaa, että ei tuore yrttejä ***
AP