Leivoin mustikkapiirakan jossa on kermaviiliä. Voinko jättää piirakan 7h ajaksi huoneenlämpöön vai laitanko uunikuumana jääkaappiin?
Tein piirakan ja se tuli uunista 10min sitten. Mun täytyy lähteä 5 min päästä töihin, eli säilyykö huoneenlämmössä?
Kommentit (9)
Laita pienemmiksi paloiksi? Jäähtyisi nopeammin?
En jättäisi huoneenlämpöön. Onko sulla parveketta tms. ulkotilaa, mihin voi jättää?
Max. 4 h saa kypsennetty ruoka olla jäähtymässä huoneenlämmössä. Pistäisin siis jääkaappiin, jos parveketta ei ole.
Huoneenlämpöön tietenkin, maistuukin paremmalta myöhemmin.
Voi hyvin jättää!
Ei uunikuumaa missään tapauksessa laiteta jääkaappiin koskaan. Se nostaa jääkaapin lämpötilaa ja sisältö on vaarassa.
Olen tätä palstaa selailessa kiinnittänyt huomiota, että monet ovat hysteerisiä ruokien pilaantumisen suhteen. Loppujen lopuksi tarkkana saa olla vain kalatuotteiden kohdalla. Raaka liha ei myöskään viihdy kovin kauan huoneenlämmössä.
Mutta uunissa käyneet ruuat voivat aivan huoletta olla normaalissa huoneenlämmössä puoli vuorokautta.
Parveke, miksen tajunnut itse! Vien sinne. Kiitos! :)
Vierailija kirjoitti:
Max. 4 h saa kypsennetty ruoka olla jäähtymässä huoneenlämmössä. Pistäisin siis jääkaappiin, jos parveketta ei ole.
Mitä kamalaa sitten tapahtuu jos on kauemmin? Onko mussa jotain vikaa kun mitään hirveää ei oo ikinä tapahtunut vaikka syömäni ruoka olis ollut esim yön yli huoneenlämmössä?
Jääkaappiin ei pidä laittaa mitään lämmintä, eikä varsinkaan mitään kuumaa.
Laita ulos.