Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten teen pulled porkin

Vierailija
06.02.2016 |

Minulla on 1,325 kg painoinen maatiaispossun uunifilee. Possu on valmiiksi marinoitu eli en mausta sitä enää itse (haukkukaa vaan).

Mitä haluan: herkullista mureaa possua, ajattelin laittaa samaan uunivuokaan kypsymään myös perunaa, porkkanaa ja sipulia. Ajattelin laittaa liemeksi kuohukermaa ja omenamehua, mutten tiedä missä vaiheessa.

Mitä välineitä on käytössä (ei pakko käyttää kaikkia): tavallinen uuni, uunivuoka, paistomittaritikku

En ole varma, kannattaako lihaa laittaa folioon, jos laitan siihen lientä ympärille ja kasvisten olisi tarkoitus kypsentyä mukana?
Myös lämpötilat ja ajat hakusessa.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
06.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa paistaa liha ja kasvikset erikseen.

Vierailija
2/14 |
06.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä laita kasviksia heti, pulled porkin pitää olla uunissa tuntikausia. Ohjeita maustamiseen löytyy googlaamalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
06.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sikke Sumarin ruokablogissa on erinomainen pulled pork-resepti.

Vierailija
4/14 |
06.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suosittelen, että etsit netistä reseptejä ja valitset parhaan. Minä marinoin eilen possun niskaa ( reilu 2 kg ) paistopussissa purkillisessa grillauskastiketta, sekaan sipulia, valkosipulia, chiliä. Paistoin ensin n. 30 min 200 asteessa ja alensin lämpöä 125:een. Paistoaika yhteensä 8 tuntia.

Kasvikset sitten erikseen.

Vierailija
5/14 |
06.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Possun lapa, hyvät mausteet, vähän olutta ja koko yöksi takkaan, eli noin 10h.

Vierailija
6/14 |
06.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ite teen pulled porkin seuraavasti: eka 5min 200c. Sit ulos ja liemi sisään. Folio päälle ja uuniin 110c 6 tuntia, uuni pois päältä ja saa olla uunissa vielä tunnin. Teen tosin kaslerista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
06.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasvikset erikseen tai paistamisen loppupuolella.

Ota liha lämpimään tunti ennen paistamista. Paista pannulla paistopinta, siirrä köntti pataan. Kansi päälle ja uuniin 120 asteeseen. Anna muhia ainakin 5 tuntia. Voit valella välilä liemellä.

Tee kemakastike liemestä kun liha on kypsynyt.

Vierailija
8/14 |
06.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omenamehua voit laittaa vuoan pohjalle heti, itse olen käyttänyt siideriä. Sipuli siivuiksi pinnalle ja ympätille, porkkana palasiksi siihen vuokaan lihan alle. Antavat hyvin makua uunissa.

1,3 kiloinen kypsyy alhaisessakin lämmössä sen verran nopeasti, että jos perunat on isoja, ne voi laittaa kokonaisina samalla, jolloin niistä tulee uuniperunoita. Jos puolitat perunat, lisää perunat, kun uunifilee on 40 asteinen. Puolitetuille perunoille merisuolaa, pippuria ja vaikka kurkumaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
06.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei fileestä tule pulled porkia. Eikä siihen kerma mitenkään sovi.

Tee pihvejä. Uunijuureksia ja kermakastiketta

Vierailija
10/14 |
06.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Isot porkkanat ja perunat kypsyvät sopivasti samassa ajassa kuin tuon kokoinen liha. Sipuleille se olisi vähän turhan pitkä kypsytysaika, ellet halua sipulista aromeita lihaan, jolloin se ja porkkanat voi laittaa lohkoiksi lihan alle ja ympärille. Mehu käy nesteeksi lihan kanssa. Omenamehu sopii loistavasti possun fileen kanssa.

Kermasta lihaliemen kanssa kastike. Sen vuoksi pyyhkisi ja huuhtoisin kuitenkin marinadin ja pintamaustaisin karkealla merisuolalla, pippurilla, kurkumalla ja sinappijauheella. Mehu päälle tai jos löytyy sitruunaa, puolet kannattaa puristaa ja puolet siivuttaa lihan päälle. Kaupan marinadi lihaliemessä ei paranna kastiketta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
06.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei fileestä tule pulled porkia. Eikä siihen kerma mitenkään sovi.

Tee pihvejä. Uunijuureksia ja kermakastiketta

Uunifile nimetään usein uunifileeksi eikä ulkofileeksi, koska siitä on iso osa kassleria. Joka tapauksessa nestettä on syytä olla ja vuoan pohjalle on hyvä lisätä rasvaa, jolloin sitä lihaa voi puolen tunnin välein (tuon kokoisessa ei kestä kauaa) voidella sudilla.

Vierailija
12/14 |
06.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vedä sitä saparosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
06.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei fileestä tule pulled porkia. Eikä siihen kerma mitenkään sovi.

Tee pihvejä. Uunijuureksia ja kermakastiketta

Tulee ja oikein hyvää tulee. Nimenomaan, kun laittaa nuo porkkanat ja pilkkoo sipulit siihen päälle, sekä omenamehun. Itse en käyttäisi valmiiksi marinoitua, mutta saa senkin puhdistettua ja pintamaustettua suolalla, pippurilla, sinapilla...

Ja kerma tietenkin kastikkeeseen lihaliemen kanssa, ei ainakaan lihan päälle ennen kuin liha on revitty.

Vierailija
14/14 |
06.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Noudata täällä annettuja ohjeita, esimerkiksi tuota kasia, mutta paista se vähän korkeammassa lämmössä, 180 - 220 70 asteiseksi ja ota vetäytymään 10 minuutiksi. Pulled porkin sijaan leikkaa ohuiksi siivuiksi ja tee siitä paisti.

Kastike lihaliemestä ja kermasta.

Jos uunifilee ei ole kovin rasvainen, siitä voi pitkälä paistoajalla nostamalla 90 asteiseksi tulla kuiva. Toki jos on hyvinkin paljon fileen viereisiä lihan osia, se voi toimia loistavasti pulled porkina ja muutenkin, jos osaa katsoa, että kasvikset antaa kokoajan nestettä.

En jättäisi marinadille, vaan huuhtele se ja pintamausta.