Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Moni ollut vain 5-6v naimisissa ja jo 3-4 lasta. Miksi näin kiire tahti? me olemme olleet 10v naimisissa ja vain yksi lapsi.

 • ylös 2
 • alas 28

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

Miksi teit lapsia noin nopeasti?
T: 12 vuotta naimisissa, ei lapsia
.
(Tuliko yllätyksenä, että ihmiset tekee omat valintansa oman elämänsä suhteen?)

 • ylös 41
 • alas 0
Vierailija

Onpa fiksu aloitus. Miksi menette nainisiin? Miksi tehdä vain yksi lapsi? Miksi muutitte yhteen ennen 10. vuosipäivää? Niin miksi ihmiset elävät elämäänsä niin kuin elävät??

 • ylös 23
 • alas 1
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ollaan oltu 6 vuotta naimisissa ja neljä lasta..vanhin sen 6 vuotta.

Yhessä oltu toisaalta 16 vuotta mutta kuitenkin..Aloitettiin vasta 25 vuotiaina joten nyt täytyy tehdä että ennättää ..Ja ihanaa on!

 • ylös 14
 • alas 3
Vierailija

Onko sulla antaa jokin kaikille ihmisille yleispätevä elämänohje? Milloin naimisiin, montako lasta, millä ikäerolla? Opiskellako ensin vai tehdä lapset milloin ne sattuu tulemaan? Pitääkö asua kerrostalossa vai omakotitalossa? Omistusasunto vai vuokra? Sedan- vai farmariauto? Nastat vai kitkat?

 • ylös 15
 • alas 0
Vierailija

Minkäs sille voi kun kaikki menee niin nappiin? Hyvä puoliso löytyi jo nuorena, saimme 3 toivottua ja tervettä lasta jo alle 3- kymppisinä.
Elämä on mennyt toivotusti ja olemme onnellisia, parisuhde ja talous on kestänyt lapset pienillä ikäeroilla. Lapset nyt jo kouluikäisiä ja on ihanaa nauttia tästä elämänvaiheesta.

 • ylös 12
 • alas 0
Vierailija

14v yhdessä, kohta 7v.v naimisissa, kaksi lasta pian.6v ja pian 2v.

Olisi tehty toinen varmaan tiuhempaan tahtiin, jos olisi paremmat tukiverkostot ja esikoisen vauva-aika olisi ollut helpompi; oli huonouninen, kehnosti syövä ja korvat kipeänä reppanalla koko ajan.

Kolmatta ei suunnitelmissa vielä, mutta ei tässä kiirettä. Voi olla, että kaksikin riittää.

Leikkikavereita molemmilla on tarhassa ja tuttavapiirissä, joten siksikään ei tarvinut putkeen tehdä. Molemmat tärpänneet kerrasta.

Vierailija

No hyvä sulle!Ei sulle voi kovin montaa lasta tullakaan koska jos olet 18 v.mannyt naimissin olet nyt 28 joten ei sulla kovin montaa vuotta ole aikaa tehdäkään.Joku kromosomipeikko saattaa tulla jos olet tuon ajan käyttänyt vielä hormoni ehkäisyä.

Meillä syynä sekin että ollaan haluttu iso perhe ja en ole halunnut mitään hormonijutskia joten olen imettänyt pitkään ja sitten on saanut tulla jos on tullakseen..lapsiluku täyteen ja sitten saa pistää tulpan...

Vierailija

Meillä oli 1 v avioliiton jälkeen 1 lapsi, 2:n 2, 4:n 3. Sitä ennen oltiin oltu yksissä 8 vuotta. Halusimme saada lapset pienin ikäeroin ja se onnistui lähes toivotusti, vain yksi keskenmeno 2:n ja 3:n välissä. Tekisin saman uudestaan, niin paljon hyötyä ja etua siitä oli.  Lapsille oli seuraa toisistaan jo aivan pienestä, he oppivat kilvan toisiltaan, tavarat kiersivät lapselta toiselle tehokkaasti,  vauvalomilla muutkin saivat olla kotona. Vauvakurjuudesta vaipparumbineen selvisi muutaman vuoden läpimenoajalla. Minulle ei tullut tolkuttoman pitää poissaoloa töistä. Nyt kun lapset ovat jo isoja, he ovat edelleen hyvin läheiset. 

 • ylös 10
 • alas 1
Vierailija

Vaatteet,kengät,lelut tarvikkeet..kaikki säästyy seuraavalle kätevästi!!Vaunut,turvaistuimet..edellinen siirtyy käyttämään seuraavaa niin pienempi pomppaa messiin...

Vierailija

16v yhdessä. Lapset 6v, 4v ja 1v 8kk. Kätevä paletti vapaa-ajan kannalta, samat lomakohteet viihdytyävät kaikkia. Lapset leikkivät yhdessä, lelut ja vaatteetkin kiertävät mukavasti. Eikä mieskään ollut sika säkissä noin monen vuoden jälkeen ;)

Vierailija

Jos on suuri ikäero, niin sisarukset jäävät usein aika vieraiksi toisilleen, sillä yhteisiä puuhia ei juurikaan ole, paitsi jos vanhin on tyttö, niin se tietysti joutuu lapsenpiiaksi heti kun jotenkuten kykenee. Parempi lyhyet välit, niin lapsilla on leikkikavereita omasta takaa. Ja eikös se tekotapa olekin aika mukava?

Vierailija

Meillä on 2 lasta. 2- ja 4-vuotiaat. Yhdessäkin oltu vasta 5 vuotta. Eikä olla ees naimisissa. Hyi meitä syntisiä äpärälapsinemme. :D

Aloituksen kysymykseen vastaten, halusin tehdä toisen lapsen nopsaan (eka oli "yllätys"), jotta esikoinen sais leikkikaverin. Tai siis sisaruksen, itselleni ja miehelleni sisarukset ovat olleet tärkeitä, ja olemmekin hyvin läheisiä omien sisarustemme kanssa.

Hyvä päätös oli. Toinenkin oli poika, ja nuo ovatkin kuin paita ja peppu. Todella tärkeitä toisilleen. Leikkivät ja tappelevat. Enemmän ensimmäistä.

Haluaisimme lisääkin lapsia ja olimmekin aikeissa "tehdä" jo viime kesänä, mutta suunnitelmat muuttuivat. Yritetään myydä vanha talo ensin ja katsotaan sitten. :)

Vierailija

Ekan kanssa harjoittelin. Kun lapsia oli kaksi, arki sujui helposti. Kun lapsia oli kolme, osasin rentoutua, mutta samalla koin, että arki on tarpeeksi haasteellista ilman uutta raskauttakin.

Olin kaivannut lisää haasteita vielä kahden lapsen kanssa.  Kolmen lapsen kohdalla kehoni oli hyvässä kunnossa ja puntaroin riskejä, että jos seuraavan lapsen kanssa ei olisikaan yhtä paljon onnea matkassa, niin miten se vaikuttaisi sisarusten elämään? Jos olisin ollut nuorempi, olisin varmaan tauon jälkeen tahtonut enemmänkin lapsia.

Ikäni vuoksi en tahtonut jättää suurmpia ikäeroja Onneksi raskaudet alkoivat nopeasti. Kuopus syntyi, kun olin 35 v. Tahdoin vähän suurperheen tuntua ja ehdin saamaan sen.

Vierailija

VANHEMMUUDEN TUET.

Ekan lapsen tullessa ei ole ongelma eikä mikään nostaa tulotasoa 6kk ennen synnytystä. Teepä sama temppu perheellisenä.

Jos toinen lapsi syntyy kolmen vuoden sisällä ekasta, tuet ovat samat kuin ekan kanssa.

Tässä ei oteta yhtään huomioon sitä että lastenhoito pienellä ikäerolla on raskasta, että naisten terveydelle olisi parempi jos taukoa olisi pidempään, ja että naisten töihinpaluu vaikeutuu jos on pitkään kotona.

Tämä tasa-arvoisessa Suomessamme. Hihhei!

Vierailija

Joo.Meillä 4 lasta ja vaikka vaki työpaikka onkin on täysin mahdotonta palata töihin kun yksi eskarissa ja yksi koulussa ensimmäisillä luokilla..muut tarhaan ja itsellä vuorotyö.Antaa ola!Mielummin vaikka lisää vauvoja kuin tuohon paskaan mukaan.

Äitien hommat tehty suomessa mahdottomiksi.Jo se että menettää 400 euron kotihoidontuen ja hoito maksaa melki 800 kk ilttiksineen kaikkineen niin äkkiä menee persenetoksi..

Työttömät pitäköön lapsiaan tarhassa ihan rauhassa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ollaan oltu 6 vuotta naimisissa ja neljä lasta..vanhin sen 6 vuotta.

Yhessä oltu toisaalta 16 vuotta mutta kuitenkin..Aloitettiin vasta 25 vuotiaina joten nyt täytyy tehdä että ennättää ..Ja ihanaa on!


Oletko suurempi julmuri kuin Jammu Siltavuori.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ollaan oltu 6 vuotta naimisissa ja neljä lasta..vanhin sen 6 vuotta.

Yhessä oltu toisaalta 16 vuotta mutta kuitenkin..Aloitettiin vasta 25 vuotiaina joten nyt täytyy tehdä että ennättää ..Ja ihanaa on!


Oletko suurempi julmuri kuin Jammu Siltavuori.

Kuka se on?

Vierailija

Äkkiä ohi pahimmista ruuhkavuosista. Parempi yksi elinkautinen kuin kaksi peräkkäin. Tai kerta rytinä kuin jatkuva kitinä.

Parin vuoden ikäerolla lapset leikkivät keskenään. Isommilla eri leikit ja jatkuvaa riitaa leikeistä ja tavaroista. Helpottaa omaa elämää, kun lapset leikkivät sovussa edes joskus. Sitä paitsi sisarusten kanssa leikkiminen ja kinastelu kehittää lapsia sosiaalisessa mielessä, opettaa huomioimaan toisia, opettaa pitämään puoliaan ja opettaa senkin, että kaikkea ei voi saada.

Haluamme elää itsellemme, sitten kun lapset aikuistuvat ja muuttavat omilleen. Ollaan vielä suht hyväkuntoisia toivottavasti neli vitosina. Jaksetaan sitten paremmin niitä lapsenlapsiakin, jos niitä siunaantuu. Lapsen lapsissa on se hyvä puoli, että ne eivät asu jatkuvasti meillä (toivottavasti), niin kuin iltatähti tekee. Iltatähteä emme hanki, se on yhteinen sopimus, joka pitää.

Työuraakin voidaan luoda paremmin sitten kun lapset ovat isompia. Vaikka helpointa se lienee lapsettomalle.

Nämä ovat omat perustelumme. Sinulla on valintaasi omasi. Olkaamme molemmat tyytyväisiä valintoihimme.

Vierailija

siksi, että halusimme kaksi lasta :) Pidämme siitä, että lapsilla on seuraa toisistaan, eivät paistattele huomion keskipisteenä yksistään, yksi ikävaihe menee nopeammin ohi (esim. 1 v ja 7 v kanssa tehdään ihan eri asioita)

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla