Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä yleensä teollisesti valmistettuja ruokia/tuotteita teet itse?

Vierailija
25.01.2016 |

Mitä sellaisia asioita sinä teet itse, joita muut ostavat yleensä kaupasta? Teetkö itse esim. jogurttia tai myslipatukoita tai ompeletko omat terveyssiteesi? Miksi? Vältteletkö lisäaineita, haluatko säästää, vai miksi haluat tehdä niin?

Kommentit (38)

Vierailija
1/38 |
25.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mehuja, tortillalettuja, kastikkeita.

Ovat vaan paljon parempia itse tehtyinä.

Vierailija
2/38 |
25.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

mulla on kasvimaa, käyn marjassa, keitän mehuja, hilloja, käyn mehuasemalla puristamassa tuoremehua, leivon jne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/38 |
25.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pinaattikeiton. Itsetehty on parempaa ja valmistuu nopeammin kuin valmiskuutio sulaa kattilassa.

Vierailija
4/38 |
25.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leipää. Savustettuja tuotteita. Olutta. Puutöitä.

Lähinnä harrastuksena tulee noita tehtyä. Ja maun vuoksi, tietysti.

Vierailija
5/38 |
25.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

EN nyt tässä perehtilanteessa kauheasti mitään, mutta kyllä mä hilloja ja mehuja joskus keittelen. Viiliä teen joskus, vois taas aloittaa. Ituja en osta kaupasta listeriariskin takia, vaan idätän aina itse, ja papuja keitän mieluummin kuin ostan säilykkeinä, mutta kyllä mä säilykkeitäkin ostan.

Vierailija
6/38 |
25.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen usein itse viiliä. Se on vain niin helppoa ja ihan fiksuakin, jos näyttää, että maitoa on ostettu liikaa. Ohje on yksinkertaisuudessaan 1rkl (valmista) viiliä ja 2 dl maitoa. Pieni määrä maitoa sekoitetaan kupissa viiliin ja lisätään sitten loppu maito. Viili jätetään tekeytymään huoneenlämpöön peitettynä 2-4 päiväksi ja nostetaan sitten jääkaappiin, kun koostumus on oikea. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/38 |
25.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pinaattikeiton. Itsetehty on parempaa ja valmistuu nopeammin kuin valmiskuutio sulaa kattilassa.

Ohje?

Vierailija
8/38 |
25.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pizzan teen nykyään itse. Se on oikeastaan aika helppoa eikä kovin aikaa vievää. En tosin tiedä miksi esim. Ristoranten tonnikalapizzassa se tonnikala maistuu paljon paremmalta kuin purkkitonnikala. Tai siitä voi olla myös joku mauste? Kaipaan kaupan pizzoissa sitä rapsakkaa pohjaa :) En tiedä miten sen saisi itsetehtynä niin rapeaksi? Teen itse myös sosekeittoja ja niistä tulee itsetehtynä jopa parempia kuin kaupassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/38 |
25.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Levitettä leivälle, pinaattilettuja, mysliä, pashaa. Maun takia lähinnä.

Vartalokuorintaa, erilaisia rasvoja kropalle ja naamalle, puhdistusaineita kodinhoitoon. Haluan vähentää kemikaalikuormaa ympäristösyistä.

Vierailija
10/38 |
25.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puurot, hillot, mehut, kastikkeet, letut, leivät, pullat (kaikki leivonnaiset).. punajuuret ja herkkukurkut. Viili!

Falafel, seitan, hummus, harissa... Ituja, yrttejä kasvatan ympärivuoden. Onhan noita vaikka mitä.

Siteitä en tee itse. Vuokkosia olen vuosia käyttänyt, kun se harva tarve on. Yksi paketti voi kestää jopa vuoden. Sen verran niukkaa vuotoa.

Mutta servetit, lautasliinat, nenäliinat teen itse. Joskus ostan varta vasten kangasta, tai sitten saan jostain vanhoja lähes käyttämättömiä lakanoita tai muuten vaan kangasta. 

Miksi? Koska mä voin ja tykkään tehdä, mun harrastus. Makukin on paljon parempi kuin kaupantuotteissa. Ehkä tulee säästöäkin, en tiedä, koska en ole laskenut, eikä se ole pointti. Kaverit "ihastelee", kun olen niin taloudellinen. Osa pitää pihinä, toiset persaukisena ja osaa ei kiinnosta.

Olen aivan tavallinen kaupungissa elävä toimistorotta ja sekasyöjäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/38 |
25.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Pinaattikeiton. Itsetehty on parempaa ja valmistuu nopeammin kuin valmiskuutio sulaa kattilassa.

Ohje?

Vaikka tämä http://www.hellapoliisi.fi/keitot/314-pinaattikeitto-myos-video 

Muutaman kerran jälkeen ei tarvitse ohjetta ollenkaan.

Vierailija
12/38 |
25.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pizzan teen nykyään itse. Se on oikeastaan aika helppoa eikä kovin aikaa vievää. En tosin tiedä miksi esim. Ristoranten tonnikalapizzassa se tonnikala maistuu paljon paremmalta kuin purkkitonnikala. Tai siitä voi olla myös joku mauste? Kaipaan kaupan pizzoissa sitä rapsakkaa pohjaa :) En tiedä miten sen saisi itsetehtynä niin rapeaksi? Teen itse myös sosekeittoja ja niistä tulee itsetehtynä jopa parempia kuin kaupassa.

Kauli ohueksi, paista kuumassa ja mielellään pizzakivellä. Pizzakiveksi käy mikä tahansa kuumaa kestävä kivi tai keraaminen laatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/38 |
25.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen kyllä ruuat aika pitkälti kotona ja säilön.teen karjalanpiirakat, hillot, leipää ( joskus), keitän kana- ja kalaliemet itse, teen hernarin, pizzat, naanleivät, jukurttijuomat ja smoothiet itse.

Vierailija
14/38 |
25.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen itse hillot, mehut jne. ja kasvimaalta kerään juurekset ja vihannekset, joista teen esim. lanttulaatikkoa jo syksyllä. Leivon paljon ja säilön myös. Jauhan itse jauhot ja "litistän" kaurahiutaleet. Perunajauhonkin teen itse. Kaikenlaisia teetarpeita on tullut kerättyä, mausteita myös.

Ompelen suuren osan omista ja lasten vaatteista, neulon puserot ja sukat jne.

En ole koskaan ostanut kaupasta sosekeittoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/38 |
25.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ompelen vaatteita.

Leivon lähes kaiken leivän, koska inhoan säilöntäaineiden kitkerää makua ja haluan itse päättää mitä leipään laitan (eri hiutaleita, siemeniä yms.).  Moni valmisleipä on myös tolkuttoman suolainen. 

Teen hilloja ja mehuja. Saan myös usein äidiltäni hänen tekemiään, joten kaupan hilloja tarvitsee ostaa harvoin.

Vierailija
16/38 |
25.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pizzan teen nykyään itse. Se on oikeastaan aika helppoa eikä kovin aikaa vievää. En tosin tiedä miksi esim. Ristoranten tonnikalapizzassa se tonnikala maistuu paljon paremmalta kuin purkkitonnikala. Tai siitä voi olla myös joku mauste? Kaipaan kaupan pizzoissa sitä rapsakkaa pohjaa :) En tiedä miten sen saisi itsetehtynä niin rapeaksi? Teen itse myös sosekeittoja ja niistä tulee itsetehtynä jopa parempia kuin kaupassa.

Taikinaa pitää vaivata kunnolla ja sen pitää kohota kauan, silloin seen saa niin ohueksi että paistuu rapeaksi.

Vierailija
17/38 |
25.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Pizzan teen nykyään itse. Se on oikeastaan aika helppoa eikä kovin aikaa vievää. En tosin tiedä miksi esim. Ristoranten tonnikalapizzassa se tonnikala maistuu paljon paremmalta kuin purkkitonnikala. Tai siitä voi olla myös joku mauste? Kaipaan kaupan pizzoissa sitä rapsakkaa pohjaa :) En tiedä miten sen saisi itsetehtynä niin rapeaksi? Teen itse myös sosekeittoja ja niistä tulee itsetehtynä jopa parempia kuin kaupassa.

Taikinaa pitää vaivata kunnolla ja sen pitää kohota kauan, silloin seen saa niin ohueksi että paistuu rapeaksi.

Kiitos vinkistä! En ole kohottanut taikinaa ollenkaan, koska ohjeessa ei niin sanota.

Vierailija
18/38 |
25.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rapean pizzan saa myös ilman kiveä, unni tosi kuumaksi ja kuumennat pellin myös, sitten vain siirrät pizzan kuumalle pellille jaa uuniin.

Vierailija
19/38 |
25.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leipää, pullaa, karjalanpiirakoita, pikkuleipiä, simaa, kaljaa, mehuja, hilloja, säilykkeitä, viiliä, juoksutinjuustoa, hernekeittoa, pinaattikeittoa, maksalaatikkoa, kaalikääryleitä...

Parempia itsetehtyinä.

Ompelen verhoja, liinavaatteita yms. että saan mieleisiäni.

Remontit (ei sähkötöitä!).

Kotoa kai olen oppinut aika itselliseksi.

Vierailija
20/38 |
25.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hienoa! Taidankin yllättää miehen huomenna oikein ihanalla, rapealla kinkku-kananmunapizzalla! Viikonloppuna söimme itsetehtyä pizzaa ja ja pohja oli kamalan löllö :(