Verensokeri: suklaa parempi kuin kaurapuuro?
Ravintoaineen glykeeminen indeksi kertoo, kuinka nopeasti ja herkästi ravintoaine kohottaa verensokeria syömisen jälkeen. Verensokerin kohoaminen säännöllisesti on huono asia ja aiheuttaa mm. keskivartalolihavuutta (ns. omenavartalo).
Yllätyin iloisesti, kun huomasin, että suklaa on yksi parhaimmista ravintoaineista, koska sen glykeeminen indeksi on niin alhainen! Luulin aina ennen, että esim. kaurapuuro on terveellistä ja pitää verensokeria tasaisena, koska siinä on kuitua, mutta uusien tutkimusten mukaan suklaa on verensokerille parempi! Salaisuus piilee siinä, että suklaassa sokeri, vaikka onkin valkoista sokeria, tulee samassa paketissa rasvan ja maitoproteiinin kanssa, jotka hidastavat sokerin imeytymistä. Myös kermajäätelö on terveellistä diabeetikoillekin yms.! Tämä on hyvä uutinen meille, jotka haluamme hoikan vyötärön, mutta rakastamme näitä makeita herkkuja.
Suklaan glykeeminen indeksi on vain 40, kaurapuuron 55.
Kommentit (14)
Mitä jos ottaisit selvää asioista vähän laajemmalla perspektiivillä.
Glykeeminen indeksi ei lihota eikä laihduta. Mutta siitä vain suklaata aamiaispöytään.
Vierailija kirjoitti:
Mitä jos ottaisit selvää asioista vähän laajemmalla perspektiivillä.
Lähde josta löysin tiedot on luotettava. En osaa tänne linkata, mutta kannattaa googlata 'suklaa glykeeminen indeksi', niin muistaakseni ekasta hakutuloksesta pääsee listaan, jossa on lueteltu monien tavallisten ruoka-aineiden glykeemiset indeksit.
ap.
Vierailija kirjoitti:
Glykeeminen indeksi ei lihota eikä laihduta. Mutta siitä vain suklaata aamiaispöytään.
Ei ap maininnut painonhallintaa.
Vierailija kirjoitti:
Glykeeminen indeksi ei lihota eikä laihduta. Mutta siitä vain suklaata aamiaispöytään.
Ravintoaineet, joissa on korkea glykeeminen indeksi, tuottavat rasvaa vatsaonteloon eikä ihon alle. Toki kokonaispaino riippuu aina kaloreista. Vatsaontelon rasva tuottaa ison keskivartalon ja on esim. 2.tyypin diabeteksen ja monien muiden sairauksien riskitekijä. Omenavartalo on myös epäesteettinen minusta ainakin. Eli glyk. indeksi kertoo hoikan vyötärön salaisuuden, ja siinä yllättäen suklaa parempi kuin täysjyvä!
ap.
uutta tietoa kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä jos ottaisit selvää asioista vähän laajemmalla perspektiivillä.
Lähde josta löysin tiedot on luotettava. En osaa tänne linkata, mutta kannattaa googlata 'suklaa glykeeminen indeksi', niin muistaakseni ekasta hakutuloksesta pääsee listaan, jossa on lueteltu monien tavallisten ruoka-aineiden glykeemiset indeksit.
ap.
Varmemman tuloksen saa mittaamalla itse verensokeria.
Vierailija kirjoitti:
uutta tietoa kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä jos ottaisit selvää asioista vähän laajemmalla perspektiivillä.
Lähde josta löysin tiedot on luotettava. En osaa tänne linkata, mutta kannattaa googlata 'suklaa glykeeminen indeksi', niin muistaakseni ekasta hakutuloksesta pääsee listaan, jossa on lueteltu monien tavallisten ruoka-aineiden glykeemiset indeksit.
ap.
Varmemman tuloksen saa mittaamalla itse verensokeria.
Nyt innostuin. Miten verensokerin saa mitattua itse? Tarvitseeko tässä sairaanhoitajaa tai lääkärin lähetettä verikokeisiin tms.? Saako välineet apteekista ilman reseptiä? Kuinka kauan verensokeria pitää mitata? En tunne ketään jolla ois diabetes joten en tiedä.
ap.
uutta tietoa kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
uutta tietoa kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä jos ottaisit selvää asioista vähän laajemmalla perspektiivillä.
Lähde josta löysin tiedot on luotettava. En osaa tänne linkata, mutta kannattaa googlata 'suklaa glykeeminen indeksi', niin muistaakseni ekasta hakutuloksesta pääsee listaan, jossa on lueteltu monien tavallisten ruoka-aineiden glykeemiset indeksit.
ap.
Varmemman tuloksen saa mittaamalla itse verensokeria.
Nyt innostuin. Miten verensokerin saa mitattua itse? Tarvitseeko tässä sairaanhoitajaa tai lääkärin lähetettä verikokeisiin tms.? Saako välineet apteekista ilman reseptiä? Kuinka kauan verensokeria pitää mitata? En tunne ketään jolla ois diabetes joten en tiedä.
ap.
Apteekista saa mittareita.
uutta tietoa kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Glykeeminen indeksi ei lihota eikä laihduta. Mutta siitä vain suklaata aamiaispöytään.
Ravintoaineet, joissa on korkea glykeeminen indeksi, tuottavat rasvaa vatsaonteloon eikä ihon alle. Toki kokonaispaino riippuu aina kaloreista. Vatsaontelon rasva tuottaa ison keskivartalon ja on esim. 2.tyypin diabeteksen ja monien muiden sairauksien riskitekijä. Omenavartalo on myös epäesteettinen minusta ainakin. Eli glyk. indeksi kertoo hoikan vyötärön salaisuuden, ja siinä yllättäen suklaa parempi kuin täysjyvä!
ap.
Vilja nostaa verensokeria ja varsinkin se täysjyvä. Ei ole mitään hidasta hiilaria.
uutta tietoa kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Glykeeminen indeksi ei lihota eikä laihduta. Mutta siitä vain suklaata aamiaispöytään.
Ravintoaineet, joissa on korkea glykeeminen indeksi, tuottavat rasvaa vatsaonteloon eikä ihon alle. Toki kokonaispaino riippuu aina kaloreista. Vatsaontelon rasva tuottaa ison keskivartalon ja on esim. 2.tyypin diabeteksen ja monien muiden sairauksien riskitekijä. Omenavartalo on myös epäesteettinen minusta ainakin. Eli glyk. indeksi kertoo hoikan vyötärön salaisuuden, ja siinä yllättäen suklaa parempi kuin täysjyvä!
ap.
Eipä se mikään yllätys ole.
Nyt sitten paljastui minunkin hoikan vyötäröni salaisuus, kun olen aina syönyt enemmän suklaata kuin kaurapuuroa.
Toki kaikki on suhteellista ...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Glykeeminen indeksi ei lihota eikä laihduta. Mutta siitä vain suklaata aamiaispöytään.
Ei ap maininnut painonhallintaa.
Tämä on hyvä uutinen meille, jotka haluamme hoikan vyötärön, mutta rakastamme näitä makeita herkkuja.
No ei paljon jäänyt puuttumaan.
GI mittaa hiilihydraattien imeytymisnopeutta. Ei mitään muuta. Jos pelkästään sen perusteella alkaa diettiään suunnitella, niin tulee juuri tällaisia yllättäviä havaintoja.
Mistä päättelette, että hoikka vyötärö pysyy ja paranee, jos syö matalan GI:n aineksia?
Kokeilin syömällä 48g suklaapatukan ja yllätys, sokeriarvot oli kolmen tunnin päästä vain 5.8.
Suklaa aina 85%