Miksi Suomessa ei sallita keskustelua yhteiskunnallisten tapahtumien varjopuolista

Vierailija

vaikka on osoittaa faktoilla, ettei kaikki siinä ole pelkästään positiivista? Miksi suomalaiset haluavat panna mieluummin pään pensaaseen? Ketä sensuurilla yritetään miellyttää ja mitä sillä käytännössä voitetaan? Ongelmahan eivät katoa maton alle lakaisemalla ja hyssyttelemällä. Päinvastoin, jossain vaiheessa ne kumuloituvat ja räjähtävät käsiin. Onko kyse tyypillisestä heikon johtamisen ilmiöstä?

Kommentit (14)

Luuserimies
Seuraa 
Liittynyt18.1.2016

Suomessa on pitkät perinteet sille, että kerrallaan tänne mahtuu vain yksi totuus.

Juontuisiko juuristamme naapureiden alamaisuudessa. Ja tätä sitten kylmän sodan aika vahvisti. Silloinhan NL on suurin ja kaunein. Piste. Nyt taas Venäjä on absoluuttisen paha. Piste.

Sama se näiden muiden ilmiöiden ja tapahtumien kanssa on.

Ero esim. Amerikkaan on valtava. Siellähän voidaan ihan tosissaan kinata siitä pitäisikö koulussa opettaa evoluutioteoriaa vai kreationismia. Aktiiviset vastapuolen edustajat ovat syvillä poteroissaan, mutta keskustelua ei yritetä kieltää tai vaientaa.

Vierailija

Ihmiset ovat keskimäärin niin jumalattoman pelokkaita. Pelokkaita milloin oman työpaikkansa puolesta, pelokkaita milloin yhteisön tuomion puolesta. Lapseni, minä sanon teille, älkää peljätkö. Olkoon voima kanssanne.

Vierailija

Asiallinen keskustelu sallitaan, mutta tämäkin ketju osoittaa että "kriittiset" eivät siihen kykene. Kuten joku viisas sanoi, haters hate.

*Odotellessa fleimejä hakee jo smoreja*

Vierailija

Yhteiskunnallisista ongelmista keskustelussa on se ongelma, että myös tyhmät tahtovat osallistua.
On hankala argumentoida minkään asian puolesta tai vastaan kun heti on kauhea lauma idiootteja komppaamassa asiaankuulumattomin esimerkein ja lietsomassa hysteriaa. Keskustelu karkaa heti sivuraiteille ja lain väärälle puolelle.

Vierailija

Usein olen nähnyt ihan asiallisiakin kriittisiä näkökulmia, mutta silti tulee vaikutelma, että ainoastaan yhdenlaiset mielipiteet on sallittuja. Esimerkiksi tämä, että tiettyjä sanoja ei saa edes mainita, kun keskustelut jo katoavat. Miten silloin voi keskustella avoimesti? En kaipaa huutelua tai nimittelyä, vaan tilanteiden arviointia useista näkökulmista.

Totta varmaan tuo, että ihmiset pelkäävät jotain. Suomalaiset ovat hyviä siinä. Herrapelossa.

Vierailija

Vaan mainitseppa jotain toimittajien työnlaadusta niin ketjut katoaa ennätysvauhdilla.

Hesarin nyt-liite ei muuten vieläkään ole avannut kommentointiaan :)

Vierailija

Bautismo de Fuego kirjoitti:
Bautismo de Fuego kirjoitti:
Miten niin ei sallita? Kuka on kieltänyt sinua keskustelemasta jostain asiasta?

Edelleen kaipaisin esimerkkejä miten Suomi on rajoittanut keskustelua?


Ennen eduskuntavaaleja presidentti kokosi kaikki puolueet sopimaan että Nato ei ole nyt ajankohtainen ja siitä ei vaaleissa keskustella. Minusta se olisi hyvinkin ajankohtainen ja jäseneksi pitäisi liittyä ennen kuin käy huonosti. Mutta poliitikot vain pitävät silmät ja suut kiinni, minusta tällainen ajattelemattomuus voi olla jopa vaarallista.

Vierailija

Suomessa vaikenemisen kulttuurilla on pitkät perinteet.

Varsinkin päättäjien on vaikeaa myöntää olleensa väärässä.

Asioille ei tehdä mitään, ennen kuin ongelmat riistäytyvät käsistä.

Pelätään myös liikaa muiden mielipiteitä. Esim. mitä muualla EU:ssa meistä mahdetaan ajatella, jos täällä aletaan puhua ongelmista julkisesti?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Asiallinen keskustelu sallitaan, mutta tämäkin ketju osoittaa että "kriittiset" eivät siihen kykene. Kuten joku viisas sanoi, haters hate.

*Odotellessa fleimejä hakee jo smoreja*

Syytät asialliseen keskusteluun kykenemättömyydestä ja samaan hengenvetoon myönnät provoavasi. Jätän sut ihan omaan arvoosi.

Syksyllä myönnettiin valtamediassa että asioita on hyssytelty. Vauva.fissä taas ei aihevapaassa saa keskustella tietyistä aiheista, vaikkei niitä säännöissä kielletä, olivat miten asiallisia tahansa.

Vierailija

Suomessa otetaan mielellään sulkia päähän ja titteleitä nimen alle, mutta tehtävien mukanaan tuoma vastuu siirretään sitten kaikille muille ja annetaan lopulta kansan kärsiä.

Vierailija

Tätä vois pönkittää niin kauan kunnes keskustelu tietystä aiheesta sallitaan. Tai laitetaan sääntöihin että keskustelu on kielletty, niin eivät lampaat voisi enää kyseenalaistaa että hyssytelläänkö vai ei.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat