Edellisen asukkaan maalaamat seinät vuokra-asunnossa..

Vierailija

Muutin keväällä poikaystäväni kanssa ensimmäiseen yhteiseen asuntoomme ja jo asuntonäytössä kiinnitettiin huomiota aivan järkyttävän hirveän värisiksi maalattuihin seiniin. Olohuoneen (!!!) seinä on tuollainen porsaanpinkki, sellainen pikkutytön makuuhuoneen ällömakea vaaleanpunainen. Makuuhuoneessa on vähän kohtuullisempi, mutta myös suhteellisen hirveä, oranssihtava pinkin sävy seinällä. Ihmeteltiin näitä seiniä ääneen esittelijälle, ja hän selitti miten voimme halutessamme maalata seinät vuokranantajan tarjoamilla maaleilla.

Saimme asunnon ottaessamme jonkun maaliesitteen, jossa oli valikoima toinen toistaan ikävämpiä maalisävyjä, mutta koska olohuoneen valaistuksen väriä säätämällä ja sisustamalla saimme tuon pinkin seinän näyttämään ihan siedettävältä, ei sitten jaksettukaan maalata. Nyt ollaan muuttamassa pois, ja vuokranantajan mukaan meidän tulee maalata seinät, jotta saisimme vakuusrahat takaisin. Niitähän nyt ei luonnollisestikaan ole maalattu näillä vuokranantajan hyväksymillä sävyillä, mutta eihän me näitä olla maalattukaan! Olen ymmärtänyt, että asunto pitäisi palauttaa siinä kunnossa, jossa se on vastaanotettu. Tuntuu tosi kummalliselta, että vuokralaisena olisi pakko lähteä maalailemaan seiniä, joihin ei olla kosketukaan. Samaten valitusta on tullut olohuoneen seinällä olevista jäljistä, joissa on ollut kenties joku hylly tai vastaava. Kyseiset jäljet olivat nekin asunnossa tänne muuttaessamme, emme ole saaneet aikaiseksi ripustaa seinille yhtään mitään tai tehdä tänne muutenkaan minkäänlaisia asuntoon jälkiä jättäviä toimenpiteitä kuten taulujen ripustelua ym..

Mitäköhän tässä pitäisi tehdä? Vuokranantaja tarjoaisi kyllä maalit, mutta tuntuisi todella kummalliselta lähteä maalailemaan seiniä seuraavaa asukasta varten etenkin, kun en nyt sitten yhtään tiedä että kiinnostaisiko uutta asukasta enemmän vuokranantajan valitsema oliivinvihreä vai kenties siniharmaa.. Omasta mielestäni ihan kaikki nuo valittavissa olevat värit on aika ikäviä.

Kommentit (3)

Vierailija

Kai teillä on valkokuvat todisteena että ne oli jo muuttaessa? Ette ala maalata ja jos vuokravakuus ei palaudu niin teette rikosilmoituksen.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kai teillä on valkokuvat todisteena että ne oli jo muuttaessa? Ette ala maalata ja jos vuokravakuus ei palaudu niin teette rikosilmoituksen.

Ei älytty muuttaessamme ottaa, jotenkin luulin, että kun asiasta keskusteltiin vuokranantajan edustajankin kanssa niin olisi selvä. Koitamme parhaillaan etsiä vanhoista kännyköistä ym. jos olisi jotain kuvia muuton ajalta, mutta aika huonolta näyttää.

Vierailija

Jos en ole ihan väärin käsittänyt, niin minusta vuokranantajalla on tässä todistustaakka sen suhteen, että juuri te olisitte aiheuttaneet jäljet seiniin(?) Teillä ei myöskään ole minkäänlaista velvollisuutta maalata seiniä uutta asukasta varten.

Vuokranantaja yrittää nyt todellakin ihan kusettaa teitä tässä hommassa ja pidättää teidän vakuutta perusteetta. Kyllä minäkin uhkailisin oikeustoimilla tällaisessa tapauksessa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat