Paljonkohan suomalaisten fyysisestä ja psyykkisestä pahastaolosta on silkkaa väsymystä?

Vierailija

Varsinkin naisilla; yritetään tasa-arvon nimissä uskotella itselle ja muille että kaiken pystyy tekemään kun/jos haluaa. Panostetaan uraan, itseen ja parisuhteeseen ja homma toimii jotenkuten. Kunnes päätetään monimutkaistaa kuviota lapsilla. Ja sitten mikään ei enää sujukaan.

Vauvavuosi menee sumussa, univelka on kroonista eikä enää edes osata nukkua vaikka joskus ehkä pystyisi. Rämmitään aamuhämärässä päiväkotiin, huhkitaan työpäivä ja kiirehditään takaisin pk:lle. Illat ängetään täyteen harrastuksia itselle ja lapsille. Singahdetaan paikasta toiseen ja samalla mietitään miten saadaan terveellistä ruoka pöytään ja omat kynnet/hiukset/karvat hoidettua. Parisuhdetta hoidetaan treffeillä ja laatuajalla, arjessa kumpikin vanhempi juoksee oravanpyörässään aina vaan vinhempaa vauhtia heitellen lasta tai lapsia puolelta toiselle. Vuosi tai pari menee hyvin, jaksetaan ihmeesti ja venytään. Pikkuhiljaa väsymys hiipii entistä pahemmaksi; sairastetaan tai saadaan rasitusvammoja. Jos ei flunssat kaada niin niska-hartiaseutu vaivaa tai selkä oireilee. Hoidoksi määrätään enemmän ja monipuolisempaa liikuntaa. Ollaan väsyneempiä ja uupuneempia kuin koskaan mutta mikään ohje ei käske karsia elämästä liikkuvia osia eikä ehdota aikuista nukkumaan oman unitarpeensa mukaan. Yhteiskunnan normi on että yli 6h unta on liikaa. Pakko ehtiä ja pystyä ja suorittaa koko ajan. Lomankin pitää olla aktiivitoimintaa, lepääminen on laiskuutta ja huonon ihmisen merkki.

Kärsitään uniongelmista, parisuhteet hiipuu ja huojuu ja hajoaa. Lapset oireilee, stressi kasvaa ja aina vaan yritetään enemmän kun kaikki muutkin pystyy ja kykenee. Perustetaan uusioperheitä jotka toimii 1,5vuotta kunnes arki astuu kuvaan. Fyysinen terveys kärsii kunnes jotain menee totaali rikki ja leikkauksista etsitään kadonnutta toimintakykyä. Ja kiire on koko ajan jokapaikkaa. Stressi on ihannetila ja mitä kiireempää osaat valittaa, sitä parempi. Teraupeutilta etsitään ihmeapua ja lääkettä pahaan oloon ja lääkäritä pillerikuuria, jotta jaksettaisiin paremmin. Uskotaan karppaamiseen tai gluteenittomuuteen, luomuruokaan tai raakaruokaa, mihin tahansa paitsi riittävään nukkumiseen ja lepoon.

Mihin meillä on kiire? Miksi kaikkien pitää saada kaikki? Miksi on sosiaalisesti ihailtavaa olla loppurättipoikkipuhkiväsynyt mutta jos karsit elämästäsi asioita ja nukut riittävästi, olet laiska looseri?

Kommentit (7)

Vierailija

Up, eikö kellään ole mitään kommentoitavaa? Omassa lähipiirissä näkyy niin selvästi näitä väsyneitä ja sikahuonostivoivia -suurin osa naisia- että välillä tekisi mieli mennä ravistelemaan heitä. Ja sama aihehan oli esillä viikon "naiset vähättelee miehiään", perusteluna oli että naiset oavt niin uupuneita että siksi kiukuttelu ja tiuskinta "jää päälle" 

Vierailija

Tämä kirjoitus on niin totta, ja valitettavan harva ymmärtää... herätkää!

Me jokainen kuollaan ja hautaan ei saa mitään mukaan, joten turha kerätä krääsää ja haalia rahaa. Ainoa mihin minä investoin on hyvä ruoka ja matkustelu silloin tällöin.

Hidas elämä, siihen pyrin. Vihaan kiirettä, stressiä, pakkoa jne. Oksennan sanoille trendi ja muoti. Pukeudun mukavasti, käytännöllisesti ja häpeämättömän tyylittömästi.

Vierailija

Tämä oli tämän saitin paras aloitus ikinä! Kirjoitus oli niin hyvä, että suosittelen lähettämään päivälehtien yleisönosastoon!

Juuri näin, miksi kukaan ei pysähdy huomaamaan, että hei maailma seis, tahdon ulos!

Vähemmälläkin pärjää. Sen huomaa kun kokeilee. Jos on jonkun mielestä luuseri, niin sitten on.

Vierailija

Luultavasti 95 % masennuslääkkeiden napsijoista syö ne aivan turhaan. Väsymys on luonnollinen asia joka kuuluu asiaan tällaisessa kaamospaikassa 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat