Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kuivakakuista

Vierailija
15.01.2016 |

Miten niistä saa sellasia sisältä tiiviitä, sileitä, ehkä vähän "koviakin", helposti leikattavia.. en siis halua sellasta murumaisen pehmeetä sisusta.
Joskus joissain paikoissa on näitä minun mielestäni parempia maistanut, mut miten se tehään?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
15.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monesti sellaiset perustuu siihen, että ensin vatkataan sokeri ja voi/rasva vaahdoksi, ei sokerikakkumaisesti sokeri ja kananmunat. Muut ainekset vain sekoitetaan taikinaan, ei juuri vatkata. Esim jouluinen taatelikakku on tämmöinen tiivistaikinainen.

Vierailija
2/4 |
15.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Monesti sellaiset perustuu siihen, että ensin vatkataan sokeri ja voi/rasva vaahdoksi, ei sokerikakkumaisesti sokeri ja kananmunat. Muut ainekset vain sekoitetaan taikinaan, ei juuri vatkata. Esim jouluinen taatelikakku on tämmöinen tiivistaikinainen.

Tarkemmin kun ajattelen, taatelikakku ei aloiteta rasvaa ja sokeria vatkaamalla... Mutta siitä kyllä tulee sellainen tiivis. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
15.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Monesti sellaiset perustuu siihen, että ensin vatkataan sokeri ja voi/rasva vaahdoksi, ei sokerikakkumaisesti sokeri ja kananmunat. Muut ainekset vain sekoitetaan taikinaan, ei juuri vatkata. Esim jouluinen taatelikakku on tämmöinen tiivistaikinainen.

Tarkemmin kun ajattelen, taatelikakku ei aloiteta rasvaa ja sokeria vatkaamalla... Mutta siitä kyllä tulee sellainen tiivis. :)

Sekoitetaanko siinä vaan kaikki ainekset nopeasti sekaisin? Niitäkin kuivakakkuohjeita nimittäin on (esim. paholaisen suklaakakku (?)). 

Vierailija
4/4 |
15.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Monesti sellaiset perustuu siihen, että ensin vatkataan sokeri ja voi/rasva vaahdoksi, ei sokerikakkumaisesti sokeri ja kananmunat. Muut ainekset vain sekoitetaan taikinaan, ei juuri vatkata. Esim jouluinen taatelikakku on tämmöinen tiivistaikinainen.

Tarkemmin kun ajattelen, taatelikakku ei aloiteta rasvaa ja sokeria vatkaamalla... Mutta siitä kyllä tulee sellainen tiivis. :)

Sekoitetaanko siinä vaan kaikki ainekset nopeasti sekaisin? Niitäkin kuivakakkuohjeita nimittäin on (esim. paholaisen suklaakakku (?)). 

Joo ymmärtääkseni, eikä sekoiteta liikaa, ettei taikinasta tule sitkeää. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi yhdeksän